Šta je novo?

Koji AVR - Onkyo ili Yamaha ili Pioneer (eventualno Denon)?

biker

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2005
Poena
660
Interesuje me ako budem skupio pare, sta bi bio najbolji izbor, cisto da naglasim da sam prosecan korisnik, imam wharfedale diamond 9.1 kao frontove, yamaha subw YST-SW030, centralni i surround wharfedale WH 2.

1. Onkyo TXNR 609
2. Yamaha RX-V771
3. Pioneer VSX-1021
4. Denon 1912 (mada mislim da on iskace iz tog cenovnog ranga)

Otprilike je isti cenovni rang.

Da ne otvaram novu temu, trenutno imam Pioneer VSX-917k u odlicnom stanju (kucno koriscen), koja je realna cena za prodaju?

Mislim da je Onkyo 609 bio pobednik na testu u svojoj klasi po What Hi-Fi (poslednji broj), ako ti znači taj input...

A evo konkurenata na testu

Sony STR-DH820, Denon AVR-1912, Pioneer VSX-921, Yamaha RX-V671

Poslednja izmena:
Znam, gledao sam to, ali nisam siguran u testove uopste, sve moze da se plati....ali hvala u svakom slucaju

Kao i uvek na ovakva pitanja, odgovor je jednostavan: najbolji izbor je onaj koji tebi najbolje zvuci...

Salu na stranu, preslusaj sva 4 uredjaja i kupi onaj ciji ti se zvuk najvise svidi.

Sto se tice tehnickih karakteristika, tu postoji nekoliko razlika koje nekome mogu biti znacajne a nekome ne:
1. Onkyo podrzava NTFS USB diskove (iako u uputstvu to ne pise). Licno pustam muziku u FLAC-u sa 250GB eksternog USB diska sa NTFS file systemom. Takodje, Onkyo ima odlican Marvell QDeo graficki procesor sa mogucnoscu upscalinga na 4K rezoluciju (totalno nezanimljivo ako nemas TV koji to podrzava). Daljinski je malo nezgodno resen, i ponekad zbunjujuci za koriscenje. Odlicna Remote Control aplikacija za Android telefon (omogucuje strimovanje muzike sa telefona na receiver). Podrska za Internet radio (vtuner, aupeo) sa mogucnoscu pravljenja liste od 40 omiljenih stanica na samom receiveru + 40 na vtuner sajtu.
2. Yamaha ima phono ulaz (zanimljivo onome ko pozeli da poveze gramofon) i pre-out izlaze. Daljinski upravljac sa mogucnoscu ucenja komandi.
3. Denon ima relativno mali broj ulaza (osim HDMI) - od digitalnih jedan opticki i jedan koaksijalni, sto nekome moze da bude malo - meni u ovom momentu trebaju dva opticka ulaza, pa mi Denon ne odgovara
4. Pioneer - o njemu nemam pojma :)

Sve u svemu, prvo poslusaj pa onda odluci. Ako se ne varam, tvoji frontovi su mali (bookshelf) - mozes da ih poneses sa sobom na test i cujes kako zvuce u kompletu.

Pozdrav

Znam, gledao sam to, ali nisam siguran u testove uopste, sve moze da se plati....ali hvala u svakom slucaju

Heh.... lepo procitaj testove, stekni neki utisak na sta da obratis paznju pa pravac u prodavnice i slusaj, uporedjuj....

Znas kako, nekako me najvise privlaci Onkyo, ali sam procitao da je za muziku malo slabiji od konkurencije, mada, i to je pitanje kako ko ima uvo :)
I ja slusam muziku (FLAC na externom HDDu), kao i gledanje filmova sa istog...Video sam aplikaciju za android, ima i Yamaha slicnu stvar...vTuner, aupeo mi se mnogo svidja!
Realno, Denon otpada...voleo bih da cujem i necije misljenje o tom Pioneer-u...

Kao sto sam naveo u prvom postu, vase misljenje koja je realna cena da prodam Pioneer AVR VSX-917k?

A ne razumem zašto menjaš receiver? Šta fali tvom starom? Šta očekuješ da ćeš dobiti zamenom?

Dobijam više hdmi-a, dobijam net, dobijam sigurno bolji uređaj

Vrh Dno