Pre par dana mi je istekla vaznost kljuca za KAV Personal i iskreno mi nije zao. Tacno je da mu nista nije proslo, ali je isto tako tacno i da je za sve vreme "nahvatao" svega 5-6 inficiranih fajlova, mislim 3 u attachmentu (za koje sam i sam pretpostavljao da su zarazeni, tipa "new price.zip") i dva-tri u krekovima, koje bih ionako proveravao preko
http://www.kaspersky.com/scanforvirus , sto znaci da mi AV prakticno i nije bio potreban. Medjutim, neopisivo je koliko mi se Windows sada brze podize, nema iritirajuceg skeniranja inace uvek praznog floppy drajva pri svakom start-up-u, a i ne moram vise da iskljucujem KAV cim se update-uje, kako bih mogao normalno da radim a da mi racunar ne bude k'o puz.
A McAfee tek opterecuje masinu.
Ubacio sam avast free cisto radi reda, mada mi ni on nije AV za preporuku - nekako je isuvise jadan. Naravno, uvek bih se radije opredelio za
AntiVir, ali on u FREE verziji nema POP3 scanner.
Jedini AV za koji sam bio spreman da platim je TrendMicro, ali posto nova beta verzija TrendMicro Internet Security ima instalaciju od citavih 58MB...
F-Prot i AVG ne bih preporucio.
Ostale nisam skoro koristio (min. 18 meseci), mada su mi i Norton i Panda (imao malo vise milosti prema trojan-downloaders i backdoors) i VirusScan (do verzije 6) svojevremeno odlicno odradili posao.