- Učlanjen(a)
- 19.04.2005
- Poena
- 2,125
To mu je dupli troll nalog. Problem rešen.Nek si ti nama objasnio onako strucno.
To mu je dupli troll nalog. Problem rešen.Nek si ti nama objasnio onako strucno.
Naravno da moze potpuno da se iskljuci.PS2. Windows Defender u W10 i 11, ne može da se potpuno isključi i ni jedan AV ne može potpuno da ga zameni u svemu.
Firewall pruža veći stepen zaštite od takozvanog "antivirusnog" rešenja. Na žalost, većina učesnika u ovoj temi zna samo za endpoint rešenja koja se instaliraju na samom klijentu. Većina baca novac na spyware tipa KAV, NOD, BitDefender i ostalo bloated smeće. Da stvar bude još crnja, takvi ljudi sebe smatraju ekspertima iz ove oblasti i onda dele savete apsolutnim početnicima. Horror.Zanemarimo fleške, šta je sa sajtovima koji često u pozadini pokušavaju da uvale nešto. Jednom mi je Kaspersky preko mrežne zaštite prijavio da neko pokušava da skenira portove ili šta god. Znači hoću da normalno mogu da odem na bilo koji sajt, da li za tako nešto nije potreban Kaspersky ili neki drugi antivirus?
Kao što rekoh, bačen novac. Od svega toga nema apsolutno nikakve koristi. Bukvalno dajete novac da postanete proizvod i ništa više od toga. A sve zbog toga jer vas mrzi da malo obratite pažnju ili nedaj bože naučite nešto novo. Umesto da na IT forumu u 2025 godini pričamo o free & open source rešenjima i o zaštiti privatnosti, mi se prepiremo da li treba koristiti AV. Jako je tužno videti da je u 2025 godini jedna ovakva tema i dalje aktivna.neću kliktati na exe fajlove koje stignu mejlom, paziti sa fleškama, za to se slažem nije potreban neki poseban program.
Inače, poslednji Kaspersky ima opciju pretrage da li je tvoj korisnički nalog procureo negde na netu, VPN, pronalaska duplikata na kompu (ne po imenima, već baš po sadržaju). Slažem se da postoje takve opcije i van, ali su po meni ovo korisne stvari.
Ja sam najverovatnije stariji od tebe, jer dolazim iz vremena kada Windows nije ni postojao. Nemoj starost koristiti kao argument, jer to ovde ne pali.Vidiš, ja sam se ranije zaludjivao sa kompjuterima, XP sam instalirao nebrojeno puta i onda se omatorilo, Win7 ostao instaliran godinama. Ne, ne želim da pratim šta se dešava najnovije u bezbednosti, jer koliko god da pratiš, opet nešto novo.
I ja isto. Zato ne koristim Windows i nemam nikakav vid endpoint secyritija ni na jednom klijentu. Bilo da je to telefon, televizor, kamere, laptop...itdJa hoću da uključim komp, pretražujem šta me zanima i da ne razmišljam previše o stvarima koje nisu bitne za to.
U ovoj temi nije ništa napisano jer ovo nije tema za to. A o alternativnim rešenjima se pisalo jako jako puno. U ovoj temi ćeš naći ne samo šta je potrebno, već i detaljna uputstva za podešavanje. Ali poznajući mentalitet učesnika ove teme, oni će reći da je to sve prekomplikovano, nepotrebno i da oni nemaju vrmena za to. Lakše je iskeširati neki AV, instalirati i pustiti da placebo efekat odradi svoje.Toliko poruka je napisano kako je sve ovo nepotrebno, kako samo malo treba da znaš i onda si bezbedan, a zapravo niko nije napisao šta to konkretno treba da znaš, pa pretpostavljam da to nije baš tako malo.
Ne može da se zatvori tema. Koliko god sam ja protiv korišćenja AV-a, to je na kraju samo moje mišljenje i ništa više od toga. Ljudi imaju pravo da koriste šta hoće, a samim tim imaju i pravo na ovu temu i diskusije u njoj.Ali, kako god, može i da se zatvori tema i da se napravi nova - AV nije potreban, ovo je sve što vam treba.
Klasičan scam. Ignoriši. Poruka nije sa tvog maila iako tako izgleda.Sta sada raditi?
Ti onda lepo isprati instrukcije u tom e-mailu. Odradi sve što se traži od tebe i uplati sumu koju traže. Ja ne znam šta drugo da ti kažem.Uh, nadam se da si u pravu.
Zato što su ti uhakovali mašinu i onemogućili su ti da prijaviš e-mail da nebi reagovao cyber police.Ali, zasto kada ga oznacim ne dozvoljava da kliknem na Report, dok na ostalim moze?
Ne mora da gleda, jer bi svakako dobio upozorenje da je njegovom nalogu pristupano sa drugog uređaja i druge IP adrese. Email koji je dobio ima spoof-ovan "sent from" block. Zato nema opciju da prijavi e-mail jer ne možeš da prijaviš samog sebe. I ajde da ne davimo temu ovim glupostima, jer više ne znam da li da se smejem ili da plačem.Ukoliko se i dalje plasis, proveri na mail-u na kojim si sve uredjajima ulogovan na mail i odakle, makar je to lako. Ukoliko ne vidis nista sumnjivo, okej si.
Vidiš, ja sam se ranije zaludjivao sa kompjuterima, XP sam instalirao nebrojeno puta i onda se omatorilo, Win7 ostao instaliran godinama. Ne, ne želim da pratim šta se dešava najnovije u bezbednosti, jer koliko god da pratiš, opet nešto novo. Ja hoću da uključim komp, pretražujem šta me zanima i da ne razmišljam previše o stvarima koje nisu bitne za to.
Toliko poruka je napisano kako je sve ovo nepotrebno, kako samo malo treba da znaš i onda si bezbedan, a zapravo niko nije napisao šta to konkretno treba da znaš, pa pretpostavljam da to nije baš tako malo.
Ali, kako god, može i da se zatvori tema i da se napravi nova - AV nije potreban, ovo je sve što vam treba.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari