Šta je novo?

Koji Antivirus preporucujete?

Mislim da je sve individulno, ionako se ne krecemo po istim mestima na Internetu i pa nismo izlozeni istim "opasnostima".

To je tacno ali svejedno Norton je bolji od eseta, sam sam se u to uverio.. a 6 godina sam koristio samo esete razne (uz povremeno testiranje ostalih programa, cisto da vidim ima li sta bolje). Meni realno i ne treba AV program osim za usb flesine sa demonima raznim ali desavalo mi se da cak i sajtovi kao mondo, blic i slicni domaci i strani budu izvor neke ''zaraze'', pa onda razni web attack tripovi.. Norton jedino smara (kao i vecina ostalih) oko ''lekova'' za programe i igre ali i to moze da se sredi lako. Vec 4 godine koristim NIS i komp radi kao sat. Interfejs je solidan, radi brzo, stabilno..

Poslednja izmena:
Sad ne znam koliko je pametno, ali ja na osmici uopšte ne koristim dodatni antivirus sem ovog sistemskog. Do sad nijedan problem nisam imao, ali uglavnom ni ne zalazim na mjesta gdje bih mogao pokupiti neki virus..

Moj sigurnosni paket uključuje Windows Defender, Microsoft EMET, MC Shield i Malwarebytes. I na sedmici sam krenuo bez dodatnog AV-a, ali sam kasnije dodao Avast, koji mi se ne sviđa. Ako sad budem zamenio Windows Defender, moraću da tražim neko drugo rešenje.

Avast, MCShield, povremeni scan Malwarebytesom i milina. Nikakav problem.

Прошле недеље сам инсталирао 3 windowsa па на један ставио трајал Касперског а на друга два MSE. Имам једну годишњу лиценцу за БитДефендер па ћу то да убацим у један од ова два ... па да видим како ће да се понашају. Мада ... то су ми резервни оперативни системи и покрећем их врло ретко а на главним ОС немам никакав антивирус. ;)

Treba mi nešto što je lako i ne zahteva znanje i interakciju da stavim.
Šta je trenutno najbolje u te svrhe. Jer ne pratim trenutno.

Malwarebytesom se bas ne slaze sa torentima :p tako da blokira vecinu privatnih trakera jer su mu sumljivi :D

I free avast je dosta na ceni , nema previše podešavanja .Obzirom da je free , nemaš jurenja za kjlučevima , licencama itd

Iskreno meni Avast Free bolje radi od Avasta Internet Security..Imam licencu za ovaj Avast Int.Sec. ali sam ga ipak deinstalirao i stavio Avast Free :p

Malwarebytes mi je obavezan, inace koristim Avast free antivirus i stvarno nema problema, ni sa gamadima ni sa stabilnoscu sistema.

Iskreno meni Avast Free bolje radi od Avasta Internet Security..Imam licencu za ovaj Avast Int.Sec. ali sam ga ipak deinstalirao i stavio Avast Free :p

Zasto? Ja sam stavio Internet Security, sad me brine da nisam pogresio, zar ne bi trebalo da je bolje?

Da li je neko koristio ovaj Malwarebytes Anti-Exploit koji preporučuje argus_?

Ja ga imam instaliranog, trosi samo 3mb rama, prcesor uopste ne iskoriscava, sve u svemu lagan je, a mocan program. Iz Malwarebytes kuhinje, nema potrebe sumnjati u njih.
Ja ga takodje imam solidan program ali jako dosadan, i iako ugasis obavestenja on i dalje pere nesto.. sreca moja pa filmove gledam na tvu inace bi ga vec odavno obrisao.

Ja ga takodje imam solidan program ali jako dosadan, i iako ugasis obavestenja on i dalje pere nesto.. sreca moja pa filmove gledam na tvu inace bi ga vec odavno obrisao.

Malwarebytes Anti-Explot je dosadan? Da ga nisi pomešao sa Anti-Malware? :)

Moja iskusva sa Anti-Exploitom su pozitivna, uopšte na opterećuje sistem, a trebalo bi da pruža koristan dodatni sloj zaštite.

Hvala za info. Inače ovo što amd preporučuje je odliučno ali se često "kosi" sa određenim av programima pa ga više nemam na računaru. Mada on zapravo "blokira host" što može i ručno da se odradi

Zasto? Ja sam stavio Internet Security, sad me brine da nisam pogresio, zar ne bi trebalo da je bolje?

I ja sam mislio da je bolji..ali..
Ono sto se meni dogadjalo sa Internet Security, a sa free verzijom nikada:
*Avast "blokira" internet...Jednostavno neke stranice su nedostupne kao da nemam internet (Ali nisu opasne, u nekoliko slucajeva je i google.com i facebook.com blokirao)
*Radim dosta u Delphi-ju i VisalStudiju, a Avast Int.Sec. je tu isto pravio probleme...Blokirao projekte, brisao fajlove itd..Dok Free samo skenira skapira da je sve ok. i ostavi projekat/fajlove na miru...
*Bilo je jos takvih sitnica ali iskreno nmg sada da se setim svega...Ali ova prva je bila sasvim dovoljna da poludim i obrisem Avast IS.

Posto vecina nas ima te razne rumunske trakere sve full verzije sa necijim kljucevima su dostupni tako da ja sve full koristim. Smatram da mora biti bar malo bolje od free verzije naravno ne mislim na sve aplikacije.

I ja sam mislio da je bolji..ali..
Ono sto se meni dogadjalo sa Internet Security, a sa free verzijom nikada:
*Avast "blokira" internet...Jednostavno neke stranice su nedostupne kao da nemam internet (Ali nisu opasne, u nekoliko slucajeva je i google.com i facebook.com blokirao)
*Radim dosta u Delphi-ju i VisalStudiju, a Avast Int.Sec. je tu isto pravio probleme...Blokirao projekte, brisao fajlove itd..Dok Free samo skenira skapira da je sve ok. i ostavi projekat/fajlove na miru...
*Bilo je jos takvih sitnica ali iskreno nmg sada da se setim svega...Ali ova prva je bila sasvim dovoljna da poludim i obrisem Avast IS.
Ne znam kakav im je engine za firewall u IS, mislim da su jedno vreme koristili Outpost, pa da su posle prešli na svoje rešenje, ali znam da je bilo problema. Što se tiče IS, trebalo bi da je bolji, ali mislim da skroz free kombinacija tipa Avast ili Avira (nedavno sam je instalirao na neki laptop - bila je sasvim ok) i Private firewall sigurno dobro radi posao. Ne volim security suitove, na kraju završiš sa puno stvari koje ti ne trebaju ili uopšte ne koristiš...

Anti-ex je po meni los.. bas zabada..

Kakva je situacija sada sa Avirom free?

Nazad
Vrh Dno