Šta je novo?

koji antivirus + firewall

• Začetnik teme Začetnik teme Skot
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo i ja
kerio+avg
100% besplatno a radi

Kako firewall radi u mrezi?
Da li je npr. kerio uopste efikasan kao zastita pojedinaca, u mrezi?
Ja se, recimo, povremeno ukljucim u wireless akademsku mrezu, koja je leglo virusa. Rado bih podigao zid.

Ja sam koristio KAVP 4.5 ali kad mi je istekla licenca zamenio sam ga sa AVG 6 Free Edition (koji je besplatan) i prezadovoljan sam. Najvise me je odusevilo sto znatno manje opterecuje masinu nego KAVP, ustvari toliko je malo operecuje da se to uopste ne primecuje u radu. Druga stvar je vrlo jednostavan on-line update baze podataka. Kao backup plan AVG-u imam na disketi F-Prot (redovno skidam nove verzije) koji je isto besplatan. Ono sto AVG ne ukloni, verovatno ce uspeti F-Prot.

Korisnici XP-a i 2K bi trebali obavezno da instaliraju zakrpe za Worm Blast viruse.

zeljkoBU je napisao(la):
moj savet je da svi koji imaju AVP 4 ili AVP 4.5 obrisu ga i instaliraju verziju 3.5 verujte mi testirao sam sa ortakom sve verzije AVP-a i 3.5 se ispostavio kao najbolji....ukratko brzi je,pronalazi i veoma dobro skrivene viruse i trojance,jednom recju verzija za svaku pohvalu sto nije karakteristika za 4 i 4.5 koji sao povrsno pregledavaju fajlove i foldere......
a sto se tice firewall-a ako imate AVP,sa njim najbolje u kombinaciji radi Kaspersky anty hacker.......

i ja sam to za AVP provalio, mislim da sam ostao na 3.5.6 Gold i radi super 4.x sam odmah skinuo jer deluje mnogo nabudzeno i mozda malo gushi moju jadnu mashinu...

a zonealaram koji preporucujete meni se za sad najvise svideo 3.x al vidim da su daleko odmakli od te verzije i mnogo su nabudzili - mozda bez potrebe ... tako da razmisljam da i ZA 3 zadrzim pored AVP 3.5

i da jos nesto ... koja ce verzija nekome odgovarati zavisi i od njegovog nivoa znanja ... recimo ja AVP koristim samo 1 mesecno ili redje - radi provere i nikad nemam viruse. A nekome nisu dovoljna ni 3 antivirusa ...

atGuard je tata za sve firewall-ove...do sada se bolji nije pojavio.

max9998 je napisao(la):
atGuard je tata za sve firewall-ove...do sada se bolji nije pojavio.
Ja sam ga dugo koristio, stvarno je odlican: jednostavan za koriscenje, razumljiv, efikasan. Probao sam ZoneAlarm, to nije moglo ni da se ocese o AtGuard.
Je l' moze on da radi na XP?

evo isprobavam kerio 2.1.5 i mislim da cu ga zadrzati jer zonealaram moze da se kandiduje za najkonfuzniji user interface ...
inace kerio je ekstra ruzan (sto mi se svidja) i lak za koriscenje jer ima malo opcija al radi sve sto treba

izgleda treba izbegavati programe sa verzijama preko 3 generalno jer vec postaju prenabudzeni ...
jednu zalbu na zonealarm sam video u jednom drugom tredu ovde, a to je da nekome nije hteo da radi lepo sa winXP i to zone alarm verzija 4.(mislim)5.nesto .... pa ako pored svih microsoftovih ****** treba da budzim i firewall onda j - ga ...

Meni Norton 2002 (live update) + Kerio 4.0 čini sasvim efikasnu kombinaciju. Koristim takodje i SpyBot Search & Destroy.

Ali što rekoše ljudi najbolje da probaš i vidiš šta ti najviše paše.

poz

Da li nesto od pobrojanog vredi kao firewall pred LAN-om, a ne samo pred Internetom?

minketa je napisao(la):
Da li nesto od pobrojanog vredi kao firewall pred LAN-om, a ne samo pred Internetom?

Naravno... svaki firewall program se može koristiti u tu svrhu. Samo treba dobro da ga podesiš.

Koristio sam dosta dugo kombinaciju NAV (razne verzije)+ZoneAlarmPro, pa sam pre nekoliko meseci presao na NOD32+
Agnitum Outpost.Brze i bolje!

minketa je napisao(la):

Normalno da je svaki renomirani firewall efikasan i po pitanju mreže u istoj meri kao i kad je net u pitanju. Nemaš potrebe da se opterećuješ. Ostaje samo pitanje pravilnog konfigurisanja da ne bi onemogućavao LAN saobraćaj.

forman je napisao(la):
Koristio sam dosta dugo kombinaciju NAV (razne verzije)+ZoneAlarmPro, pa sam pre nekoliko meseci presao na NOD32+
Agnitum Outpost.Brze i bolje!

Pozdravljam izbor. Odlican. Mislim da Outpost nema konkurenciju, veliki broj opcija, sjajan rad sa log fajlom.

Marti slazem se da je Outpost najbolji...ali kao sto spomenu Magick, potrebno je i znanje da bi ga koristio. Uopste se ne cuje ni ne vidi, za razliku od nekih (tipa ZA). Ne pravi gluposti po sistemu, ne koci net...odlican je. Ali i dalje furam AtGuard (radi na XPu) i smatram da je odmah iza Outposta.

Sto se antivirusa tice....upravo koristim NOD, nema neke razlike u odnosu na AVP kada se gleda memorijsko zauzece.

kUdtiHaEX je napisao(la):
A mozes probati i AVP 4.5 PRO i AtGuard. Evo koristim AVP vec godinama, kao i AtGuard i takodje nisam imao nekih poblema sa upadima i ugrozavanjem sigurnosti ili sa virusima..
Potvrdjujem!

Najbolje se pokazala kombinacija (subjektivno):
1. AVP 3.5 + AtGuard
2. AVP 4.5 + AtGuard

Trenutno isprobavam Kerio, ne dopada mi se sto na XP ne mogu da @Guard podesim da se podize sa net konekcijom. (Zaboravim ponekad da ga ukljucim)

zone alarm nikako nije prporucljiv za firewall posto maltene dnevno izadje 10 novih verzija... zaobidjite ga, video sam sta moze, tj, ne mzoe da uradi :mrgreen:

A pojavio se i ozbiljan remote exploit za Zone Alarm 🙂
Ziveli

Nazad
Vrh Dno