Šta je novo?

Koji antivirus ce mi najmanje usporiti sistem..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Pozdrav,
pre par dana sam uradio clean install viste business na konfu iz potpisa, i radi kao sat, znaci jos uvek ne mogu da verujem, koliko se brzo dize, i kako lepo radi. Pre ovo ga sam imao isto vistu ali joj je trebalo dobra 3 minuta da "dodje sebi" a i posle je radila usporeno. Jos uvek ne znam koji anti virus da stavim. Secam se da prosli put kada sam stavio kasperski, da i se ceo sistem usporio za jedno 15tak%. Pa ovde pitam,
ne koji najbolje "stiti", nego koji ce najmanje da mi uspori win..
pozz

Avira ili NOD32 - oba ne opterećuju mnogo sistem, a pružaju odličnu zaštitu.

Ipak, antivirus ne bi trebalo da se bira po tome koji manje usporava windows, nego koji bolje štiti - mada ova dva AV-a zauzimaju sam vrh što se tiče zaštite ;)

Computer Asociatess-ov Antivirus r8 + Pest Patrol r8 = ITM r8.0

Moraces sam da proveris par av programa. To sto je nekom dobar Mercedes, mozda bi drugi radje vozio BMW.

Nod32 - veroatno ima i neki koji manje resursa zauzima ali na tvom kompu nod neces osetiti.

Evo stavio sam Aviru(4 meseca free trial) i mogu da kazem da je skoro i neosecam, mnogo bolje nego sto je bilo sa kasperskijem.
Hvala svima i pozdrav..

koju si Aviru stavio, classic ili premium?

NOD32 3.0.566.0 Business Edition. Instalirao sam pre četiri dana i sistem se ponaša kao da nema anti-virus programa. Brzo, pouzdano i Business.
Smiley.gif

u cemu je razlika izmedju business i home edition?
pruza li ta busines bolju zastitu, ili?

Koristimo NOD32 EntEd+MailSrv, i mogu reći da je to bila jedna od boljih akvizicija od strane IT sektora moje firme.

Još samo kada bih našao način da se rešim korisnika, i dobio bih bulletproof okruženje...

@rida: Iskreno, jedina razlika koju vidim je u korisničkom interfejsu. Nisam se detaljnije informisao. Funkcioniše odlično sa update-om i meni je to dovoljno.

Nod 32 2.x zauzima smeshnih 2MB rama. Radi provereno i na P2 na 266Mhz bez ikakvih usporavanja.

@RCW: reci mi da li firewall drzis na AUTOMATIC filtering mode ili INTERACTIVE filtering mode?
u dilemi sam oko ovoga...

Moja preporuka ide za Avasta...Odlican,brz i od kad ga imam nisam imao ni jedan virus,a free je:D

Ne koristim firewall. Ne još uvek. Razmišljam o Outpost-u.

pardon, tek sad sam vidio da koristis EAV a ne ESS...izvinjavam se

NE

Nekome je veoma bitno savki resurs jer ima slab kompjuter a maximum zastitai mu nije neophodna jer zna i sam dovoljno da "pazi"

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno