Šta je novo?

Koji Anti-Virus

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
KOji ANTI-VIRUS

Pozdrav Svima. Do danas sam koristio Norton AntiVirus 2002 i nisam imao nikakvih problema osim sto mu malo treba vremena da udje u Windows XP. Danas sam instalirao Kaspersky Anti Virus Personal Pro 4.0, i njemu doduse zeza ulazak u windows (treba mu vremena) i nesto mu se script Blocker krlja sa Explorerom ali se da srediti. Nego da neduljim. Treba mi objektivno misljenje koji od ova dva antivirus programa ubrajajuci i PC CILLIN 2002 je najbolji. Molim iskren odgovor bez onoga (ja ga imam i on je najbolji). Unapred hvala.

Imao sam AVP 4.0 i ubijao mi je masinu koliko je spor (ili vec nesto kontrolise) tako da sam se vratio na AVP 3.0 koji je munja naspram njega.
Norton AntiVirus 2002 nisam koristio pa ti nemogu reci nista o njemu.
Dakle ako imas sansu probaj AVP 3.0 ili 3.5 jer najbitnija ti je baza virusa, a posle toga inteligencija pronalaska virusa sa sto manje falsh obavestenja.

poz.

Dugo već koristim AVP,tj. KAV 3.5.133 i do sad je uvek reagovao kako treba, bez lažnih uzbuna, a pri tom zanemarljivo opterećuje sistam. Četvorku sam probao ali je dosta zapetljana i previše opterećuje, pa sam se lepo vratio na provereno.
Pozdrav!!!

AVP 3.5

Samo i isključivo.

PC cillin

AVP mrzim jer je glomazan
Kada sam stavio PC cIlin shvatio sam da mi se najvise svidja.
Fora je da nabavis dobar serijski broj da bi mogao da ga updateujes sa net.
Imam 2000 verziju 7.6. i cini mi se da ne opterecuje komp previse.

Re: PC cillin

AstroduLe je napisao(la):
AVP mrzim jer je glomazan
AVP glomazan ??? :confused: :confused: :confused:
Svasta sam cuo o AVP-u, ali ovo zaista prvi put...pa sta je onda NAV, ako je AVP glomazan ??? TITANIC verovatno...;)

Definitifno moj glas za AVP verzija 3.5.133

Ne bi da tupim sa objašnjenjima premisama i dokazima, zamorno mi.

Ja ochigledno nisam umeo da koristim taj AVP 3.5 ali kada mi je stigao virus na mail on ga je fino "prihvatio" i onda mi obrisao ceo inbox.dbx, znachi sve mailove. :mad:
Naravno, istog trenutka je bio destroyed sa mog hdd-a.

Sentenced je napisao(la):
Ja ochigledno nisam umeo da koristim taj AVP 3.5 ali kada mi je stigao virus na mail on ga je fino "prihvatio" i onda mi obrisao ceo inbox.dbx, znachi sve mailove. :mad:
Naravno, istog trenutka je bio destroyed sa mog hdd-a.
Nisi umeo da ga koristiš. ctp; Trebalo je u opcijama da staviš "deny acess" ( kada natrči na virus ), a ne "delete without prompt" ili kako već. Kada popiješ virus u mailu i AVP ti ga detektuje, samo treba da disejbluješ monitor da bi mogao ručno da obrišeš poruku i to je to. ;) Posle ponovo uključiš monitor i nemaš frke.

AVP vs PC cillin

Pa mnogo memorije zauzima, i jednostavno mi se ne svidja. Cini mi se i da usporava ceo sistem. Ove druge nisam koristio. PC cillin mi se svideo mnogo vise od AVP i lepo mi pronalzai viruse i to istog trenutka kad stignu u inbox. Ne znam kako to rade drugi ali ovo mi je OK.

AVp

samo AVP

Re: AVP vs PC cillin

AstroduLe je napisao(la):
Pa mnogo memorije zauzima, i jednostavno mi se ne svidja. Cini mi se i da usporava ceo sistem. Ove druge nisam koristio. PC cillin mi se svideo mnogo vise od AVP i lepo mi pronalzai viruse i to istog trenutka kad stignu u inbox. Ne znam kako to rade drugi ali ovo mi je OK.
Izgleda da je kod tebe bio u pitanju neki bag ili si koristio v4.0. Ove ranije ne zauzimaju ni 1MB RAM-a ( znam po TaskManageru ) i ne oseti se na sistemu.

Re: AVP vs PC cillin

Originally posted by AstroduLe
Cini mi se i da usporava ceo sistem.

Nemoguce, jesi li siguran da je to bila 3.5 verzija, ma nemoguce...

AVP 3.5 zauzima oko 2.5MB prilikom rada monitora dok AVP 4.0 zauzima oko 12MB, e sada, razlika je stvarno velika i za slabije mašine preporučujem v3.5 međutim za sve one sa 256MB RAM-a i XP-om preporučujem naravno novu verziju v.4.0 utoliko pre što monitor i ne mora da radi sve vreme, dakle ubijete ga iz start up-a a ono što je najbolje je da script checker radi i posle toga i skenira svaku internet stranu koju otvorite. Prilikom instalacije odaberite custom opciju i nemojte odabrati Control Center i Kaspersky inspector jer vam to ne treba ništa niti će vam ikada zatrebati. Dakle svaka preporuka za Kaspersky v4.0.1.67 Personal Pro

4.0 sucks

Ocigledno je da sam koristio AVP 4.0.
3.5 nisam koristio, ali mislim da nema potrebe jer mi PC cillin radi OK. Ako neko zna neke mane PC Cillina nek mi javi pa da razmislim o AVP-u

Pa bre nista te ne kosta da probas i 3.5 Platinum, veruj mi najbolji je.

Posto se ovde vec prica o antivirusima, da ne pokrecem novi thread. Dakle, problem je sledeci:
Drugar koristi Norton Antivirus 2002 i odskora se
pojavio problem da se opcija provere e-mail-a sama od
sebe iskljuci. U helpu kaze da ako se to desi treaba
pokusati sa deinstalacijom i ponovnom instalacijom,
medjutim ni to ne pomaze.
Pomislio sam da ima veze sa cinjenicom da
update antivirusne baze vrsi preko interneta ali bih
voleo da cujem jos nekog ko ima iskustva sa Norton
Antivirus-om.
Btw. drugar je prilicno u panici sto se
virusa tice jer mu se jednom ranije (dok nije
koristio antivirusni program) desilo da navuce neki
virus (i to bas preko mail-a) koji mu je napravio
rsum po hard disku, pa nije bilo druge nego da se
formatira hd pa sve ispocetka.

Carpe Diem,

rjesenje problema je da se NAV deinstalise i ponovo instalise.
Kada se bude islo na live update ugasiti opciju da se updejtuje ponudjeni "Norton Redirector". Taj isti redirektor mi je pravio problem kao i tvom drugu. Cim njega skinem nije vise moguce skenirati e-mail poruke. Zasto je to tako pojma nemam, a i nisam imao vremena da se detaljnije posvetim. Slucajno sam naisao na to nzv. rjesenje problema.
Ja licno skidam samo Virus definitions u okviru Norton System Works 2002. Ostalo tj. Live Reg i Norton Redirector disejblujem i ne skidam.
Meni licno NAV2002 radi OK, ne uzima bas toliko mnogo resursa. Vjerujem da je i KAV super , ali me mrzi da cijelog zivota na racunaru samo instalisem i deinstalisem, a vrlo malo koristi od svega toga.

Kad sam se vec dotaknuo ovog zadnjeg tj koristenja racunara, bas me interesuje nest ali to cu postaviti u novi thread.

Pozdrav,
Jovica

Mrzi me da citam sve ovo pa cu jednostavno da kazem:AVP 3.5.

Probajte NOD32 (www.nod32.com). Takodje i F-Prot 3.11b. Do skora samo koristi PC-Cillin 7.5 ali sam provalio da ne detektuje neke viruse (ne znam za nove verzije). NOD32 mi se svidja jer je mali a radi sve sto i ostali i dobio je priznanje na Virus Bulletinu (kao i F-Prot).

Citajuci ovaj thread neupucen bi mogao da stekne mnogo los dojam o AVP-u! Ali to ne moze biti dalje od istine!
AVP v.3.5.133 je najpouzdaniji AV program koji postoji, uopste to je jedan od najpouzdanijih programa uopste.(D)

Nije tacno, pa vecina nas je glasala bas za AVP 3.5, gde si ti gled'o ;)

Imam AVP 3.5.133 i nekoliko kljucica, ali mi i dalje neradi Update preko opcije u programu.
Ako neko ima neki drugi Key ili resenje kako uraditi Update iz programa.

Elem, i ja sam razbijao dosta glavu ako antivirusa, koristio sam i AVP i PC Cillin i AVG i F Prot for Win i NOD32 i trenutno sam ostao na NOD32. Program je skoro savrsen, oko 2.5MB ukupno, ne opterecuje masinu a dobio je super ocene na Virus Bulletin-u ( http://www.virusbtn.com ) . Jedina mana je sto je ovo trial verzija i radi 30 dana a na netu sam video full verziju ali za XP (na nekim warez sajtovima).

Nebojsa

jesi li probao krek sa ove adrese ?

Imam taj "crack". To je u stvari samo loader koji vrati datum , startuje program , ubije nag window (cak se i vidi). Video sam da po warez sajtovima kruzi verzija za XP ali ja sam jos na ME.

Cek da vidim sta imam... Nece da se upali :)

Nego AVP je u svakom slucaju, neka nova verzija reko bi...

Nazad
Vrh Dno