Šta je novo?

Koji Anti virus program?

Anti Virus

Do pre nekog vremena takvi programi mi nisu ni trebali, jednostavno pazim sta skidam, sta otvaram, cije CD-ove uzimam...
Ipak, ako ti bas treba, probaj AVG anti virus, www.grisoft.com, postoji BESPLATNA verzija koja se dnevno azurira.

Bozo, sachekaj da dodjem pa cu ti doneti "par komada" :d
Inache ja koristim KAV i ne mogu se pozaliti.

P.S. Ajde bre potrudi se da nababish nove filmove (donecu hard sad za neki dan ili cu ponovo "dovici" HP-a ;))

Mudri je napisao(la):
imam Avp 4.5 ali mi se ne svidja.

Shta ti se ne svidja? Vizuelno ili funkcionalno! Jel si imao nekih problema? Pravo da ti kazem update-ujem ga 1 mesechno i do sada da chuknem u drvo nisam imao problema!

Chudno? Meni se to nikada nije deshavalo? Ti koliko znam koristish XP+SP1. Jel si probao uninstall pa ponovo install ?

Genghis Khan je napisao(la):
Chudno? Meni se to nikada nije deshavalo? Ti koliko znam koristish XP+SP1. Jel si probao uninstall pa ponovo install ?
Jesam ali nije pomoglo.Sad sam skinuo novu verziju sa neta trebalo bi da sve bude OK

P.S. Kad budes dosao ponovo pravimo mali kucni bioskop cheers

Pravo da ti kazem update-ujem ga 1 mesechno i do sada da chuknem u drvo nisam imao problema!
Jednom mesečno? :confused: :eye:

probao sam kav4.5, nav 2002 i nav 2003.
meni se cini da je kav 4.5 preglomazan za moju mashinu, amd xp1700,256mb, radi sporo. mozda ne znam da ga podesim, ali na defaultu i bez onog kontrolnog centra...spor je. licno moje iskustvo, ne znaci da je tako. nav 2003 mi je isto bio spor. gledao sam mem usage u task manageru, posto sam bio kao resio da predjem sa 2002 na 03 ali mi dooosta vise vukao raznim procescicima, a i glavni je bio preglomazan.
sada cu se najverovatnije vratiti na nav2002. izmedju ostalog jer ne mogu da update verziju koju imam 2003.nav 2002 mi je najbrzi av koji sam imao na kompu.

Imam istu mašinu k'o i ti i zadovoljan sam KAV-om. Isključio sam Control Center, a ubacio Monitor u startup. Tako sada, kad upalim komp, pokrene se monitor i "snima" sve, a ne zauzima puno memorije - oko 6-7 MB.

Re: Anti Virus

dral je napisao(la):
...probaj AVG anti virus, www.grisoft.com, postoji BESPLATNA verzija koja se dnevno azurira.

Potpuno se slažem. OK je AVG 6 Free Edition. Nisam imao problema od kada ga koristim, a i cenim to što je besplatan.
:wave;

Jos jedan glas za AVG 6 free edition,koristim ga,ne smara masinu, antivirusne baze se updejtuju otprilike 2-3puta nedeljno.....

NAV2003 i radi super... Nemam zasto da menjem, do sada me je spasio 10-ak puta i necu da ga menjam...

jddipqd je napisao(la):
...

Jednom mesečno? :confused: :eye:

Da chuknem u drvo do sada nisam imao nikakvih problema mada bih trebao mozda malo ceshce. Ali to u svakom sluchaju nije razlog za tolikochudjenje - barem ja mislim :d

...

Da chuknem u drvo do sada nisam imao nikakvih problema mada bih trebao mozda malo ceshce. Ali to u svakom sluchaju nije razlog za tolikochudjenje - barem ja mislim :d

Jendom mesecno? Hu pa i to je mnogo :) jesi nekada pokusao 1 godisnje? :) :) :) :) :) Zaista, bas je malo pogotovu imajuci u vidu da danas haraju kojekakvi blastovi...

LM, KAV 4.5 mi je zaglavljivao cesto pa sam se vratio na dobri stari (i najbolji:)) AVP 3.5.5.

Dobro dobro ljudi. Samo nemojte da me tuchete. Trenutno mi je slaba veza pa e mogu da ga pustim da radi sam jer mi usporava i ovako spor net. Sad cu da ubacim neshto brze (KDS) pa cu onda da ga update-ujem redovno. Ok :d?

NOD32 - Sto se mene tice best one!
Nikad vise bilo kakvo Norton Symantec djubre nece u moju masinu!

Marti Misterija je napisao(la):
NOD32 - Sto se mene tice best one!
a, da... NOD je stvarno super! Madjutim, ja sam imao problem sa... hm... placanjem, pa sam onda resio da ga stvarno kupim...

poslao sam njihovom zastupniku ovde bar 5 mailova i zvao sam telefonom nekoliko puta... i nista! Niko ne odgovara... sva sreca, jer sam onda naleteo na Avast! Free

NOD32 je odlican!
Probao sam nekoliko programa. Pre njega sam drzao Nortona. Medjutim, kad mi je NOD posle instalacije nasao 2 trojanca koje je Norton zaobisao bez komentara, o'ma sam ga izbrisao. Sad ga ni stapom ne bi dirao. :whip

DeanXP je napisao(la):
NOD32 je odlican!
Probao sam nekoliko programa. Pre njega sam drzao Nortona. Medjutim, kad mi je NOD posle instalacije nasao 2 trojanca koje je Norton zaobisao bez komentara, o'ma sam ga izbrisao. Sad ga ni stapom ne bi dirao. :whip

Upravo bas tako.Meni se isto desilo i sad radim sa NOD.Nema vise problema.
PC Cillin je jos gore s***** od NAV2003.E ali zamislite ovo da imam inst.
sve updejtove od XP-a i da sam zakacio Welchu dva puta.Tj. jednom njega a jednom njegovog zamenika Win32/Nachi A. Imao sam jednom NAV a drugi put Pc Cillin.A usput je NOD nasao cak jos i 3 trojanca.I vise nema menjanje.Samo NOD 32.

E a sad moze li mi neko reci kako me je zastitio patch za Blastera koji je po M$ ujedno zastita i za Welchu + kompletan updejt?

Vidim da niko ovde ne spominje McAfee Antivirus, pa me zanima da li ga jos neko sem mene koristi. Inace, "druzim" se sa njim vec par godina i ni jednom me zasad nije izneverio.

AVG sam koristio (pro i free verziju), mali, brz, ali ... Ima problem sa stabilnoscu i trojancima. Recimo trojanac je uspeo potpuno da ga ugasi. Nakon toga je isao NOD32 koji mi je nasao 72 trojanca. Inace avg stalno skida neki update od par MB ???
Nortona mi se licno nesvidja jer je glomazan, update za nove viruse kasni po par dana. Probaj da ga stavis na celeron 300 - udavi masinu. Kada probas da ga skines, moraces pola sata da ga brises iz registry-ja.
McAfee mi se vise svidja od Nortona i subjektivni utisak je da radi brze i da pronalazi vise virusa od Nortona, ali ima isti problem sa update-om kao i sa trojancima.
Mislim da je NOD32 za sada najbrze i najbolje resenje. Jedini problem je sto svakog meseca moras da skidas sifre da bi mogao da se nakacis na njihov server i skines update.

Zavisi kome je i za sta potreban AV. Za kucnu upotrebu i povremeno kacenje na net zavrsice posao (manje-vise) skoro svaki. Problem kod mene je sto sam na net-u 24h, dosta surf-a, download-a, a P2P programi tipa EDonkey koji su pravo leglo virusa da ne pricam. Dnevno dobijam po nekoliko virusa, a sto je najgore, cesto onih najnovijih.

Daba je napisao(la):
Vidim da niko ovde ne spominje McAfee Antivirus, pa me zanima da li ga jos neko sem mene koristi. Inace, "druzim" se sa njim vec par godina i ni jednom me zasad nije izneverio.

McAfee nije ni za ....., iskreno govoreci losi su jako... Pored AVPa i NOD32 nemaju sta da traze. Cak je i Panda AV bolji od McAfee, Pc Cillin, NAV 32 i josh nekih...

Vrh Dno