Šta je novo?

Koji AMD procesor?

Silvester

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2006
Poena
609
Imam plocu Asus(AM2)M2N-E ,8600 GTS graficku i 2x1Gb DDR2-800 treba da kupim procesor a zanima me koji bi adekvatno iskoristio potencijale?Hvala na savetu

AMD X2 5000+,65nm (ili jaci) ako neces da OCujes nista.Mada zbog ogranicenja za Vdimm na tvojoj ploci,ja preporucujem doticni CPU(ili recimo 5200+,90nm) cisto da imas prostora za ~3Ghz ubuduce a da te ploca ne limitira(visok multiplier na doticnim procesorima zahteva relativno mali HTT i mem klok za CPU OC na 3Ghz)

Hvala tebi na odgovoru izgleda da si samo ti shvatio sta sam pitao!?Ajde da preformulisem pitanje:koji bi procesor bio minimalan a da ne gusi navedene komponente?

Nema na cemu 🙂.Kao sto rekoh,5000+ ce biti i vise nego dovoljan da se iskoristi doticna karta i da ne dodjes u "bottleneck" situaciju.Plus sto se taj CPU relativno lako OCuje preko 3Ghz sa def. cooler-om i solidnom memorijom,pa si se osigurao i za ubuduce (ako resis da ga poguras preko default-a).Naravno ako kinta nije problem,mozes ici na neki 90nm X2 sa 2x1MB L2 kesa(na primer 5600+,2.8Ghz,2x1MB L2,89W,F3 stepping).Veci L2(u poredjenju sa Brisbane 65nm, 2x512KB L2 modelima) se oseti u pojedinim RTS igrama i do 15%-istina ovo je redak slucaj ali vredi pomenuti .Ti odluci sta ti je ciniti.

Poz

Poslednja izmena:
Uzmi x2 4400+,malo ga OC i bice vise nego dovoljan,mislim da je suludo da dajes pare za x2 5000+ kad i sa 4400+ mozes stici do nekih 2.8-3ghz,jos ti prporucujem da prodas tu plocu(dodas nekih 10-15e) i uzmes Biostar tf560 a2+,mnogo je bolja za OC,taj asus ima jako male napone za memoriju,pozz :wave:

Uzmi x2 4400+,malo ga OC i bice vise nego dovoljan,mislim da je suludo da dajes pare za x2 5000+ kad i sa 4400+ mozes stici do nekih 2.8-3ghz,jos ti prporucujem da prodas tu plocu(dodas nekih 10-15e) i uzmes Biostar tf560 a2+,mnogo je bolja za OC,taj asus ima jako male napone za memoriju,pozz :wave:

Procitaj njegov prvi post pre nego ga savetujes...
Covek vec ima plocu i ram(sumnjam da ce sad pa da prodaje ),a zbog ploce i ogranicenja za Vdimm na njoj sam mu predlozio procesor koji vec na def. moze da bude dovoljan.Takodje zbog velikog multi-a ,ovaj CPU ce na toj ploci lako da ide preko 3Ghz,sto sa 4400+ bas i nije lak posao.

Poslednja izmena:
1.95v je max za memoriju na asus m2n-e,tesko da ce moci na 3ghz :trust:

Nazad
Vrh Dno