Šta je novo?

Koji AMD AM2 procesor?

jelenaki

Cenjen
Učlanjen(a)
07.12.2010
Poena
169
Htela bih malo da pojacam kompjuter novim procesorom. Radi se ploci Asus M2N-MX SE sa integrisanom grafikom. Trenutno imam Sempron LE-1100, slabo, znam :) Mislite li da bi pomogao neki procesor sa dva jezgra? Inace koristim kompjuter za office i malo surfovanja tako da mi neka jaca masina nije realno potrebna i ovako mi sve super radi jedino kad odem na youtube i ako je klip veci od 360p secka pomalo. Ako imate neki predlog koji bi mi procesor odgovarao i jos bolje ako postoji oglas za njega javite :) Ako nesto znaci imam 2GB RAMa DDR2. Hvala unapred!

Cpu sa 2 jezgra bi ti svakako olaksao dosta. Taj cpu sto imas je prilicno slabasan za danasnje vreme, al kontam da bi ti bilo koji x2 resio problem. Posto ne zelis da ulazes ne znam ni ja koliko novac, a i jedina opcija ti je nabavka nekog polovnog procesora, jer novih vise nema u prodaji. Na tu plocu mozes da stavi od athlona x2 3600+ pa do 6000+, kao i nesto od procesora koji su malo kasnije izasli Athlon X2 4450e Athlon X2 BE-23XX.

Uostalom evo liste sa podrzanim procesorima.
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NMX_SE/#CPUS

Pogledaj ovde na malim oglasima dal ima nesto od tih procesora, kao i na ostali (kupujem prodajem, kupindo i slicni)

Ukoliko pak zelis nesto novije, a dosta bolje u odnosu na sve predlozeno imas opciju za nekih 10000din da uzmes g530 cpu, neku h61 plocu i 4gb rama.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Tako slicno i ja razmisljam. Gledala sam sam ovde na benchu po oglasima, ali nisam nasla nista odgovarajuce, ako gresim posaljite mi link oglasa. Videla sam neke na nekim od ovih sajtova ali bez kulera. Da l bi mozda odgovarao kuler sa ovog semporona sto imam? Mada onda bih morala nekog da iscimam da mi to sve namesti.

Kuler od tog procesora odgovara i na bilo koji x2. Cak sta vise u pitanju je isti kuler, tako da tu nema neke razlike.

Imas na forumu gde decko prodaje x2 dal 4000+ ili 4200+. Nisam siguran i mislim da sam video da trazi 3500din, sto je malo mnogo za tako nesto.

Mnogo je to, ja sam prodao svoj 4800+ za 2000. :)

Znam da niko neće da da za te pare, ali realno oko 2000-2500...

Toliko sam i ja spremna da dam, va_milos mi je nasao neke oglase samo treba da se odluci sta da pazarim :) Suzila sam izbor na dva procesora: 4400+ bez kulera za 20e i 4000+sa kulerom za 2200 din. Kolika je razlika izmedju ova dva procesora u realnom radu, da li bih primetila razliku? Druga stvar je ako se odlucim za ovaj bez kulera koliko sam razumela odgovarao bi kuler od semprona. Koliko bi komplikovano bilo namestiti taj kuler na procesor? Sta mi je pametno ciniti? :) Ovaj prvi jeste jaci, ali ako je razlika neimetna ne bih da se bakcem sa kulerom

Cena mu dodje na isto. Baktaces se sa kulerom svakako :) To ti ne gine. Moras skinuti kuler, pa procesor i onda isto to samo obrnoto sa novim procesorom. Nije to toliko komplikovano. Mozes i sama, al najbolje ako vec imas nekog druga ili poznanika koji bi ti stavio nov cpu i kuler. Razlika je u 200mhz sto i nije bog zna koliko bolje. Mislim da ti je bolje da uzmes 4400+, posto vec imas box kuler. Mozda mozes i da spustis cenu na 2000din.

Narucila sam ovaj 4400+ bez kulera za 2000 din, toliko mi je spustio, sto je skroz fer i korektna cena. Sutra mi ga salje pa cu videti kako cu se izboriti sa namestanjem :) Hvala svima na pomoci, posebno va_milos koji mi je puno pomogao u trazenju i odabiru!

Dobila sam i namestila procesor. Radi sve :) Kompjuter ga vidi kao 4200+. Sad me brinu temperature, everest mi pokazuje:
CPU 52 °C (126 °F)
CPU #1 / Core #1 72 °C (162 °F)
CPU #1 / Core #2 78 °C (172 °F)
Meni se ovo cini poviseno?

Nova pasta je stavljena i verujem da je lepo namesteno sve, u BIOSu je temperatura normalna 41-42 pa nekako vise verujem toj temperaturi. Mozda bih zbog tih senzora i tacnog ocitavanja trebalo da updateujem BIOS.

Ako je to 4200+ 90nm onda mora bolje hladjenje. To je visoka temperatura, ja sam stari 4800+ (ali 65nm) hladio sa CM TX2, slično se grejao...

Mislim onda da je sve ok. Trenutno sis sandra prikazuje 42 c, isto toliko je i u biosu. Inace sam pustala i linx program, radio je nekih sat vremena sa opterecenjem procesora od 100% i za to vreme je kompjuter perfektno radio. Mislim da je to, mision completed sto se tice novog procesora:)

Za sad je ovo i vise nego dovoljno, doduse meni je i sempron vrsio posao ali sto da ga ne pojacam kad kosta samo 2000din, a radi dosta bolje. Jedino ako pocnem da igram igrice trabace mi nesto jace, ovako inace vise volim da dajem pare na gedzete, komjuter mi je sporedna stvar. Hvala svima jos jednom, znacila mi je pomoc...

Nazad
Vrh Dno