Šta je novo?

Koji "all in one" citac ?

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Treba mi citac za kartice digitalnih foto aparata, ali model koji podrzava sve aktuelne standarde.
Dakle, MMC/SD , xD, CompactFlash i Sony-ev Memory Stick.
Pozeljno je da bude USB 2.0, naravno da stvarno radi brze od USB 1.1 brace, ne da samo tako pise na kutijici :)

Koji, gde ?

Hvala

Lexar je jedini za koji ja znam, da je USB 2.0, i da ima i xD port, a kosta 3600 dinara, i super je dizajniran.

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/lexar_mcr-usb2.html

Ima ga kod nas, dacu ti adresu ako hoces......

daj i meni, slobodno :) (na pm, naravno)

Mico, vidi bre cifru, 50 evrica, pa ne bih bas :)

Pozdrav!

Zao mi je, ali nemas nista sa xD ulazom za manje pare po mom saznanju.......

Zaboravih, mislim da nosioci xD patenta zahtevaju neko zesce placanje za dozvolu upotrebe, pa je tu bilo neke frke, sto dize cenu implementacije tog standarda.

Ovo sam cuo od jednog coveka iz jedne svetske firme koja se bavi foto tehnikom, posto mi nije bilo jasno kako ima toliko malo reader-a sa xD ulazom......

Ima u complandu 7-in-1 CF/SM/MMC/SD/MS/IBM Reader USB2.0.
Ne pominju xD, ali ne znam sta bi drugo bilo sedmo u prici. Ovde ih je ionako nabrojano sest, taman XD fali.
Kosta 40+ evra.
Videcemo.

Pozdrav!

E, tu ima kvaka, Microdrive i CF karticu broje kao dva uredjaja, a neki cak broje CF I i CF II....

Takodje, i MMC/SD vecina broji kao dva......

Svejedno, znam sta je to i nema tu xD.......

Ashley, pa pogleda link, zivota ti.....
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/lexar_mcr-usb2.html

Imam brate ovaj citac, kako mozes da kazes da ne postoji :)

Ashley reci mi, pošto mi nisi pre odgovorio, gde mogu da nađem PCMCI CF čitač, video sam ga u cenovniku, gde u BGD mogu da ga nađem...?

Ima ovaj, recimo... Kosta, kako Ashley kaze... oko 20evra (ali mene ne uzimaj za ozbiljno, znas vec...) No name reader, bio kod mene na "testu"... 3.5'', i tako ;)

Gde je ovde xD Max ? :)
A nije ni PCMCIA sto oce Bane :)

Pozdrav!

Bane® je napisao(la):
Ashley reci mi, pošto mi nisi pre odgovorio, gde mogu da nađem PCMCI CF čitač, video sam ga u cenovniku, gde u BGD mogu da ga nađem...?

na yu.oglasima se reklamira jedan tip za PCMCI 5in1 reader za 40€ a i za mnoge druge ali nisam video da ima xD :(
a mozda ako imas USB na toj napravi probas sa USB CF readerom 20€?

jeste da ovo nije domace trziste ali ipak zovni i proveri ;)
Andrija
[email protected]
064/ 12-021-12

Sasa je napisao(la):
Gde je ovde xD Max ? :)
A nije ni PCMCIA sto oce Bane :)

Pozdrav!

sta ce ti xD? Planiras da uzmes Oly-ja u skorije vreme (moguce) ili Fuji (ne verujem)??

ps. meni je veci smor da imam neku budzu na stolu, dodatnu, nego da ubacim kabl u sam aparat i skinem podatke. Da li je manje cimanje izvaditi kartu iz aparata, staviti u card reader ili samo staviti kabl u aparat ;)?? Ono, hipoteticko pitanje...

Kod mene je zbog ruznog, gumenog poklopca na otvoru za kabal i zbog moronskog oblika kabla lakse izvaditi karticu i staviti u citac ;)

ZAP je napisao(la):
a mozda ako imas USB na toj napravi probas sa USB CF readerom 20€?
Hvala, ali poenta je u tome da sam video taj CF PCMCI čitač za neke smešne pare, tipa 9€. Bolje da nosim CF čitač koji se ne vidi u PCMCI portu, nego USB kabal od foto aparata ili još gore ceo neki all in one čitač(sa kablom :)). Nema ni veze sad, nov foto aparat mi koristi xD kartice :)...

Ja sam uzeo od Filip Compa(news yu.oglasi) 7in1 citac/pisac kartica za 17.5 e i prezadovoljan sam. Nema xD, sve ostalo ima kao i svoj mali usb 'interni' kablic+ produzni

128mb SD karticu napuni za 3-4min

Bane® je napisao(la):
...

Hvala, ali poenta je u tome da sam video taj CF PCMCI čitač za neke smešne pare, tipa 9€. Bolje da nosim CF čitač koji se ne vidi u PCMCI portu, nego USB kabal od foto aparata ili još gore ceo neki all in one čitač(sa kablom :)). Nema ni veze sad, nov foto aparat mi koristi xD kartice :)...
ma ja sam mislio na CF citac (samo CF kartice) , bez kabla je tj sam citac ima na sebi prikljucak tj uticnicu za USB :mrgreen:
ali posto si se osavremenio onda ovo i nije bitno :eek:

Da li je neko probao one sto staju u 3.5" slot?

Bane, mogu da ti posaljem po Peci CF PCMCIA citac Transcendov za manje od 9e, pa se javi na mail da dogovorimo kad/kako. Inace, ovi interni 3.5" 6in1 postoje u dve varijante - Eagletec na USB 1.1 brzini i rade savrseno osim sto nece da pod XP-om pisu na MMC kartice. Cena je 6e. Druga varijanta je Transcend i radi na USB 2.0 brzini, tj. u zavisnosti od brzine same kartice jer kartice jos nisu dovoljno brze da bi iskoristile USB 2.0 brzinu protoka i radi apsolutno perfektno, ali kosta 22e.

Ashley, interesuje me taj 3.5" Usb 2.0 ... imas li sliku ili neki URL? Da li to ti prodajes i da li moze da se preuzme u BG?

Ashley je napisao(la):
Bane, mogu da ti posaljem po Peci CF PCMCIA citac Transcendov za manje od 9e, pa se javi na mail da dogovorimo kad/kako. Inace, ovi interni 3.5" 6in1 postoje u dve varijante - Eagletec na USB 1.1 brzini i rade savrseno osim sto nece da pod XP-om pisu na MMC kartice. Cena je 6e. Druga varijanta je Transcend i radi na USB 2.0 brzini, tj. u zavisnosti od brzine same kartice jer kartice jos nisu dovoljno brze da bi iskoristile USB 2.0 brzinu protoka i radi apsolutno perfektno, ali kosta 22e.
a gde ima ovih 1.1 za 6€? ;)

Vrh Dno