Šta je novo?

Koji ADSL wireless router kupiti?

cyberM

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
304
Znaci hteo bih da kupim wireless router naravno sa integrianim ADSL modemom.

Nedavno sam uveo telekomov ADSl i dobio naravno HUAWEI MT882 modem/router ali posto nameravam da intenzivno koristim wireless na laptopu i jos jedan desktop preko klasicnog etherneta (a mozda i jos po nesto) prvo sam malo gledao wireless routere (obican ethernet router sa access pointom)+ovaj HUAWEI ali sam nekako odlucio da uzmem ADSL wireless router (znaci sa ADSL modemom i access pointom) i samim tim zavrsim stvar, pre svega zato sto mislim da ce tako to bolje da funkcionise a i smatram da je bolje jedan nego ova dva uredjaja i gomila kablova i ko zna kako da radi. Eh sada gledao sam ponudu na PC berzi i pakomu jer sam jedino tamo i video da ima tako neceg, nema nekog odredjenog limita u ceni ali ne bih da dajem previse para za ovo a sa druge strane uvek sam kupovao stvari koje su za nijansu bolje od onoga sto mi je potrebno.
Jos jedno pitanje: Koliko je znacajno da podrzava i novi 802.11n standard?
Takodje koristicu router i za pristup mobilnim telefonom tj. njegovim WIFI wireless-u

Razmatram sledece:

*D-Link DSL-2740B/EU....12 283din
*Linksys WAG200G....6.833,97din
*Linksys WAG54GS....11.002,50din
*Lynksis WAG54GX2....17.734,40din smatram da je malo vise pare ali recite svoje misljenje
*Linksys WAG300n....19.723,00din smatram da je malo vise pare ali recite svoje misljenje.
*ili predlozite

Jos nesto recite mi nesto u rasponu-dometu (range) wireless-a koji mi je takodje donekle bitan ali ne preterano cisto bih voleo da znam. Da li ce raditi u zgradi
izmedju 2 i 5 sprata (znaci stan na drugom spratu sa routerom i stan na petom).

Da, bitno je da bude anex A (znaci ne ISDN), i pitanje: Sta mi je potrebno za konfigurisanje routera? (mislim na user i password kako to videti koji je namesten na sadasnjem HUAWEI-u, i sta mi jos treba?)
PS. Znam da se konfigurisanje vrsi preko browsera na 192.168.1.1 na HUAWEI-u i da tu negde pise user, ali gde je to u onim opcijama?

Jos nesto recite mi nesto u rasponu-dometu (range) wireless-a koji mi je takodje donekle bitan ali ne preterano cisto bih voleo da znam. Da li ce raditi u zgradi
izmedju 2 i 5 sprata (znaci stan na drugom spratu sa routerom i stan na petom).

Mislim da nece,nema opticke vidljivosti (nije problem kada treba probiti 1-2 zida) ali 2 i 5 sprat tesko.

PItanje od cega su ploce napravljene... u novim stanovima su i ploce od supljeg bloka!! tako da wireless ide ko kroz sir... treba probati...

Da ne otvaram novu temu...isti slučaj kao kod autora...s tim što mi je pored laptopa bitno i da lepo radi sa "g" standardom tj iPhone 3G-om :)
Nekako mislim da mi je lakše da kupim ADSL wireless ruter nego da držim 2 uređaja na stolu sa sve kablovima...

Sad vidim da za male pare može da se kupi D-LINK DSL-2740B ... Kako se pokazao dotični ?

I da jurim Linksys ili D-LINK...kolko vidim piše se da Linksys adsl ruteri u zemlji Srbiji prave probleme... ?

U igri su i Linksys WAG160N i WAG54G2 ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno