Šta je novo?

Koji ADSL u Kragujevcu?

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Pozdrav svima,

dakle koji ADSL u Kg-u? Kako ste zadovoljni sa provajderima, kakav je kvalitet veze?
Naravno bitna je i cijena :eyebrows:

Ja imam Telekomov ADSL i zadovoljan sam, veza je stabilna, a cena je 1208 din + PDV za paket 256/64.
Pozz

Poslednja izmena:
I ja imam Telekom od prvog dana. Zadovoljan sam bar za sada :). Desava se, mada prilicno retko da se smanji protok ili potpuno stane ali to uvek kratko traje.

kakav je EUnetu KGu?

Ma uzmi "Lelekom" i ne beri brigu.Ja imam 512/128 i zadovoljan sam.:)
Doduse kod P2P brzina pada,ali tako je kod svih.
Jedina "zackoljica" je ugovor koji potpisujes na 12 meseci :-devil-: ,ali valjda ti ADSL treba na duzi period...

kakav je EUnetu KGu?

Jedan prijatelj sa kojim igram Sensible World of Soccer preko Net-a ima veoma velikih problema sa pingom, a ima EuNet ADSL u Kragujevcu. Nije probao nijednog drugog provajdera tako da ne zna ni on da li je problem do provajdera ili do veze ka centrali. Ako ti nije bitno online igranje, onda ti je ovaj parametar potpuno nevazan i slobodno me ignorisi. ,)

Ja danash uzeh modem od Ptt. Ugovor je potpisan 30.03, za nekih 10tak dana je telekom instalirao opremu, ali sam onda cekao da stignu modemi, jer su raskinuli ugovor sa Trigonom, i modemi su stigli pre nekih nedelju dana, ali je fora bila sto je burazer potpisao ugovor, pa nisu hteli nikom da daju da podigne modem osim njega. Na kraju dobih Sagem router 1201, za 256k??? Al' se ne zalim. sad se igram i na prvu loptu deluje da radi OK. Javicu kad ga budem jos malo istestirao. U principu ADSL ti najvise zavisi od centrale, a manje od ISP. Naravno osim ako ISP ne zeza nesto. Ja sam na centrali Park.
Odo da surfam :D

Htio sam i ja Telekom ali sam zakasnio na onu akciju što je trajala do 01. aprila gdje je bilo besplatno priključenje. Sad mi se baš ne daje 5000 din. Juče sam bio u Veratu, priključenje im je besplatno a pretplata za flat 256/64 1286 din. Ima li neko možda iskustva sa njima?

Jel je neko dosad promenio paket kod telekom adsl ???
Sa 512 na 256(sa veceg na manji) ili kontra...
Bar preko leta,manjak vremena za DOWNLOAD....bolje tih 600 dinara dati za ladno pivo!!!

Ja se dvoumim izmedju Sezam-a i Telekoma ....racunam da ce "the oders-i" iz Telekoma raditi ok ovih prvih 12 meseci :whip:

Posto nema nekih novijih odgovora na ovu temu, rekoh da priupitam, sad kad su se slegli utisci , kog provajdera uzeti posto su skoro omogucili ADSL u mojoj centrali,
najbitniji su mi p2p programi tj torrent pre svega, znaci da li ima problema sa njim, igranje me nesto preterano ne zanima i definitvno ne utice na izbor?

Razmisljam se izmedju sezama (jel ima uopste u KG???) posto vidim da ga uglavnom hvale po netu i
telekoma ali mi je to nesto sumnjivo kao i sve kod telekoma (da ne bude dva meseca sve lepo, a onda daj bubreg za mesec neta :) )

Posto nema nekih novijih odgovora na ovu temu, rekoh da priupitam, sad kad su se slegli utisci , kog provajdera uzeti posto su skoro omogucili ADSL u mojoj centrali,
najbitniji su mi p2p programi tj torrent pre svega, znaci da li ima problema sa njim, igranje me nesto preterano ne zanima i definitvno ne utice na izbor?

Razmisljam se izmedju sezama (jel ima uopste u KG???) posto vidim da ga uglavnom hvale po netu i
telekoma ali mi je to nesto sumnjivo kao i sve kod telekoma (da ne bude dva meseca sve lepo, a onda daj bubreg za mesec neta :) )

Nemas uslove za SBB? ili je los kod tebe?
Zato sto tamo gde radi, radi pa izuva.
Eunet ADSL nije los, samo im je cenovnik i tarife prekomplikovan, uprincipu za 3 meseca nijednom nije pukla veza.

Poslednja izmena:
Nema SBB-a kod mene, da ima uzeo bih ga samo zbog lokala.
A za eunet, pa nemam pojma, gledam tarife, ja bih npr. uzeo ovaj standard, a ne znam kakav bi bio kvalitet veze ako mi smanje zbog silver ili gold korisnika, and last but not the least i skuplji su od ostalih, ali ajde to i nekako ako bi bila bas bolja veza od sezama npr, posto mi je on nekako trenutno najblizi.

Ja sam i dalje na PTTu. Nema nikakvih problema 512/64k. Torrenti su rock stable na 51kb/s. Jesina neprijatnost je sto mi se 2-3 puta desilo da je nedeljom net bio down, jednom je nestajala struja, pa je mozda i do toga. Jednom nije bilo neta ni na PTTu kod burazera u BGu, tako da je verovatno bilo nesto na nacionalnom nivou...tako da ja mogu da preporucim PTT.

Cekaj jel to telekom ili ptt, nisam gledao cene kod ptt.
Jel zavisi od centrale, da li moze da se razlikuje kvalitet veze izmedju centrala ( ja sam u velikom polju).

Ja sam na centrali Veliki Park. Sada da li i koliko zavisi od centrale, ne znam, mad aljudi pricaju da mnogo zavisi od centrale, ali onda nema veze kod kog si providera. Inace na PTTu sam, ne Telekomu. http://www3.ptt.yu/ pa pogledaj cene. Dobra je fora sto cene padaju sa stazom.

Kakav crni SBB ? DONT do it .

1,5 Mbit Telekom radi sve like a charm. Pun protok uvek.
Imao sam prilike da koristim vise puta SBB-ov net kod buraza na Aerodromu i sestre u centru.....it sucks big time .:mad:

Kao sto rekoh, nemam mogucnosti za sbb tako da to u svakom slucaju necu, a verujem da 1,5 mb radi super, ali mene zanimaju ovi sirotinjski paketi od 512

@skydiver: i nemas nikakvih problema sa p2p, ogranicenja i tako to?

Pa paket je nebitan , vazno je da generalno radi odlicno. Da li uzmes najveci ili najmanji paket , ne utice na kvalitet konekcije.

Moja preporuka za Telekom adsl .

Ne. Bar ne za sada, da kucnem u drvo...

Ipak sam se odlucio da ne uzimam telekom, jer mora da se potpisuje ugovor, pa ako nesto ne valja mogu da se slikam.
Ne znam da li se na ptt placa raskid ugovora, ako ne, za pocetak mozda uzmem njih, pa cu lako da promenim ako ne valja.

Ne bi trebalo da se placa raskid ugovora. A sto se tice ADSL prikljucka i na PTTu i kod svih drugih providera moras da potpises ugovor.

ma dobro to da mora da se potpise ugovor nego mislim za raskid se ne placa kao kod telekoma 5, 6 hiljada, ne znam tacno, tako da ako bi ga uzeo, morao bih sa njim ceo ugovor

Red bi bio da se i ja javim s obzirom da sam otvorio temu. Odlučio sam se za Verat i ajde da kažemo da sam zadovoljan.
Uzeo sam 512/64, download ide oko 52, torrenti 48-50. Nema čestih pucanja veze ali vjerovatno bi mogao biti brži

Uzeo sam ga prvenstveno zato što je najjeftiniji. Nakon onog "dupliranja" brzine bilo je većih problema sa pingom ali sad se stabilizovao. Razmišljao sam da možda predjem na Telekom ali nešto me ovaj raskid ugovora od 5000 rsd baš ne privlači.
Da zaključim, mogli bi da budu malo bolji ali s obzirom da su najjeftiniji zadovoljan sam

posto sam se cuo sa drugarom koji je na ptt, otprilike sam se odlucio za njih ali me zabrinjava cena mirovanja od 600 din mesecno. Kad nemam 1300 za net, necu da dajem ni pola od toga da nemam net, a video sam kod sezama neke pakete po MB, npr 100 MB za 50 din bez vremenskog ogranicenja sto je odlicno umesto mirovanja, ako je stvarno bez ogranicenja.

@kloshar: koliko je kod verata mirovanje???

Da budem iskren nemam pojma, nisam uzimao mirovanje

Steta sto u Kg nema neka wireless zajednica pa da se dopuni slab net.... :mad:

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 29 April 2006 ) :type:

Ja sam na Beotelu, i zadovoljan sam. Torenti, kao i obican download idu 51kb/s. Nisam imao nekih vecih problema sa konekcijom, sem pre nekih mesec dana, kada je bio jedan vikend problematican. Inace, paket je 512/64, a kosta 1250din (to je sa popustom za studente, ovako je 1390:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno