Principal Skinner
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2004
- Poena
- 320
Preporucite neki. Treba mi cetvoroportni annex a uredjaj.
implant je napisao(la):A sta mislite o ovome:
Allied Telesyn ADSL Router AT-AR210 (Annex A ADSL USB modem) 35.45e
Znaci treba mi samo da povezem dva kompa u kuci i nista vise.
Matthias je napisao(la):Mala ispravka, AR210 nije router nego ADSL modem, znaci pored njega ti treba i neki switch, mada je prakticnije resenje da kupis neki od nabrojanih router-a.
Ako bas hoces od Allied Telesyn-a, pogledaj AT-AR255E.
Mozda ih ima u General Ekonomiku.
Vuk je napisao(la):Jos jedna ispravka, posto je AT-AR210 ADSL modem sa USB portom on ne moze da se prikljuci ni na switch ni na ruter vec samo direktno na racunar. U tom slucaju bi ta dva racunara morao da umrezis ukrstenim mreznim kablom i da ti racunar na kome je modem seruje konekciju putem ICS-a. Mana je sto racunar na kome je modem mora biti uvek upaljen.
Da kojim slucajem modem pored USB porta poseduje i LAN port mogao bi da se poveze na neki broadband ruter sa WAN portom, npr. LinkSys BEFSR41 koji ima 1x WAN i 4x LAN, tako da bi ruter preuzimao deljenje konekcije a ne racunar kao u prvom slucaju.
Matthias je napisao(la):...i jos jedna ispravka ...ja nigde nisam rekao da modem mora vezati na switch. 😉
Naravno ovo je sve tacno sto si rekao ali ja sam mislio na situaciju da on ima vise od 2 racunara (e sad moja je greska sto nisam pazljivije procitao da on ima samo 2 PC-ja).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari