Šta je novo?

Koji ADSL ruter/modem?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
'Oću da se rastosiljam USB Sagema, pa gledam koji ruter da ubacim na njegovo mesto. Ne treba mi ništa specijalno, net ide samo na 1 mašinu. Skuplja rešenja otpadaju u startu, pošto bih dao 30tak evra, što znači jedan od ovih:

- D-LINK DIR-100/E
- OvisLink ARM-204B
- TP-LINK TD-8810A 10/100 ADSL
- TP-LINK TD-8840B ADSL 10/100 4 ports

Ruter mora da radi stabilno, bez trzavica i problema tipa da mora da se resetuje 6 puta dnevno i sl.

Ili možda ADSL modem koji se kači na Ethernet, a ne na USB? Da li bih onda imao istu kontrolu nad njim kao što bih imao nad ruterom?

P.S. Nadam se da ovo B u nazivu ne znači da je za Annex B, tj. ISDN vezu...?

Poslednja izmena:
Pa, nije valjda da niko ništa ne zna?

Ubacujem u priču Planet ADE-3400A, a ovaj D-Link je samo ruter kojem je (greškom?) dodato da je za ADSL, tako da on otpada.

Valja li ovaj Planet?

e ovako care ono sto ti ja mogu pomoci to je da ruter ti je sigurno bolja opcija nego modem.posto ti ne treba za vise racunara mozes uzeti ruter sa 1 izlazom za lan,mada su razlike u ceni isplative izmedju 1 porta i 4,pogotovu neznas kada ce ti zatrebati,a i lakse ces ga prodati eventualno sa 4 porta.sto se tice anexa se ne sekiraj jer uglavnom sve modele prave u obe varijante i Annex a i b,samo moras voditi racuna sta trazis kad kupujes.sto se tice izbora rutera imamo isti problem :) i ja hocu da se resim mog glupog conexanta jer nemogu vise da se nosim sa njim pogotovu sa p2p programima kada se nacisto zaglupi.i isto tako trazim osrednje jeftinije resenje a da nemam problema kao sa ovim conexantom.jedino sa imao prilike da testiram tp-link8840 i nije los mada sam pre toga citao svasta i da susti i sta ja znam vec.sto se tice njega p2p programi su radili ok,sto se tice nekog poboljsanja u samom radu sa netom(brzina,ping...) nisam primetio neku razliku u odnosu na moj krs iako sam se nadao.e sad airlive ovislink hvale kao firmu ali to je sve sto znam.a isto tako mi je upao u oko planet za kog ne mogu da nadjem nista konkretno.ako imas neko iskustvo ako si nasao nesto pisi jer sam se nameracio na njega i ja.za malo vecu lovu bez razmisljanja preporuka je linksys ili zyxel ali su dosta skupli.ova tri planet,ovislink i tp-link su uglavnom iste ili slicne cene samo treba izabrati najbolji.:) ako si nasao nesto ili cuo pisi!!!
pozzz

TP-LINK TD-8840B ADSL 10/100 4 ports ovaj ti je za ISDN. ja imam doticni anex a i nije los. e sada, ja imam dosta problema sa beotelom, pa ti ne mogu 100% tvrditi da je extra ruter.

Inace pre bih isao na neki linksys

ne znam bas za linksys u kombinaciji sa domacim adslom, ne kazem da kvalitet rutera nije ok, ali koliko se secam bilo je dosta threadova sa problemima kod adsla, "posle nekih radova na centralama" kakvo je trenutno stanje, nemam pojma, secam se da je bilo nekih *****a.

Nazad
Vrh Dno