Šta je novo?

Koji ADSL provajderi imaju port forward?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Koji ADSL provajderi imaju port forward? Sezampro ima mogucnost forwardovanja portova? Ispravite me ako gresim. Interesuje me koji sve imaju jer hocu da promenim mog trenutnog provajdera(IKOM) jer je torrrent 0 i ne mogu da hostujem online igrice :)

Sezamrpo je ok sto se toga tice... Doduse onaj krsh od conexanta sto dele po defaultu ne vredi krivom djordju al dobro ... Zato u ponudi uz doplatu imaju i odlican Siemensov wireless adsl router... il ti u prevodu - plati pa se klati ... Sto se tice Ikoma ... Dosta ljudi se zalilo na taj problem - procesljaj malo forum ... Cini mi se kolko se secam da je problem bio u cinjenici sto u pojedinim delovima grada stavljaju ljude iza NAT-a il tako nesto... Ispravite me ako gresim... U svakom slucaju ... Budi srecan sto si na Ikomu a ne npr na Radijus Vektoru kao sto su neki ljudi koje znam ... Ti barem imas net koji zapravo radi i to po odlicnim cenama za date pakete ... Ne znam da li si probao da nazoves Ikom i da resis tu stvar ? Mada pretpostavljam da ce biti malo vajde od toga...

Poslednja izmena:
Bez ulazenja u tehnikalije, gde i nisam neki strucnjak ali eto, godine iskustva akumulirale i nesto znanja. Odgovor na tvoje pitanje je: SVI ADSL provajderi ti daju jedinstvenu, javnu adresu sa svim portovima. Na tebi je da odlucis sta ces da radis sa njima. Hoces li komp da pustis preko nekog svog rutera-NAT-a pa onda da sam otvaras portove koji ti trebaju ili ces samo modemom da izadjes na net sa svim portovima. Dakle, po tom kriterijumu svi provajderi ti odgovaraju.
Ustvari, tacniji odgovor bi bio: nijedan. Jer nema potrebe da ti oni rade port forward. Imas sve na raspolaganju pa radis sa tim sta ti je volja (dok ne prekrsis ugovor, naneses stetu provajderu, sistemima prenosa, drugim korisnicima.....)

Poslednja izmena:
To NAT ne znam sta je, a naravno zvao sam IKOM i rekli su da nece da mi daju port. Znaci bilo koji adsl ima port forward? Ok onda cu ili sezampro ili telekom. Hvala na odg.

Nazad
Vrh Dno