Šta je novo?

Koji ADSL provajder???

GIGAFAN

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2004
Poena
319
Koji je ADSL provajder je najbolji u BG-u,a koji ima najbolji odnos cena/kvalitet usluge(segregacija,podrska,servis,...)???

Poslednja izmena:
Bilo je vac tema ovakvih po meni je Beotel 256/64 flat veoma dobar koristim ga vec oko 6 meseci i veoma sam zadovoljan, druge nisam probao pa neznam.

Poslednja izmena:
Sezam 256 home, prezadovoljan, 28kb/s konstantan dl.

Mislim da u Bg-u svi provajderi rade manje vise isto -dobro .Cak i Neobee :d .

ja koristim beotel duduse manje od mesec dana i za sada sam zadovoljan usligom u potpunosti...

Da li neko zna nesto vise???Nekako po onome sto sam vec cuo najbolji su ovim redosledom EUnet,Beotel,Sezampro.Sta vi kazete??? ,) :type: :sceptic: :lupko:

Poslednja izmena:
GIGAFAN je napisao(la):
Da li neko zna nesto vise???Nekako po onome sto sam vec cuo najbolji su ovim redosledom EUnet,Beotel,Sezampro.Sta vi kazete??? ,) :type: :sceptic: :lupko:

Izbaci eunet! Na dalje je ok!

Nemam ADSL odmah da se ogradim, ali od prijatelja (njih 2) koji su na sezamu cujem samo reci pokude. DL i surf rade OK ali je igranje maltene nemoguce zbog opterecenja i laga.

Ja od prije neki dan imam 512 kod Beotel-a. Za sada radi super.

Poslednja izmena:
GIGAFAN je napisao(la):

imam verat skoro godinu dana i radi bez ijednog problema.

u toku je priprema web strane o adslu u Srbiji mozes je pogledati LINK trenutno nije nesto posebno ali ce uskoro da bude jos vise.... i bice samo za fizicke korisnike

Strpi se još jedno mesec dana...biće iznenađenja sa cenama...

Mene interesuje da li postoje neke znacajnije razlike medju provajderima kada je u pitanju ping, odnosno on-line igranje.

Ako kazem da me ostalni servisi(download, surf, p2p...) uopste ne zanimaju (ali bukvalno) koji bi ste mi ISP preporucili?
Cena nije bitna.

sale prdez je napisao(la):
na sta konkretno mislis?

Telekom definitivno ulazi u igru, a imam sigurne informacije da jedan od ISP sprema značajno obaranje cena ( verovatno će ga i ostali pratiti), više o tome ne mogu, ostaje ti da mi veruješ ili ne.... ;)

kalimero je napisao(la):
Izbaci eunet! Na dalje je ok!

Jeli, batice, mozes li malo da obrazlozis sto eunet ne valja? Ja ga imam od juna prosle godine. Prosek mi je uvek bio izmedju 1,9-2,1 gb dnevno downloada. Sta je tu lose?

Poslednja izmena:
Igvan je napisao(la):
Mene interesuje da li postoje neke znacajnije razlike medju provajderima kada je u pitanju ping, odnosno on-line igranje.

Ako kazem da me ostalni servisi(download, surf, p2p...) uopste ne zanimaju (ali bukvalno) koji bi ste mi ISP preporucili?
Cena nije bitna.

Nemoj previse da se nadas da ces se posteno naigrati na adsl-u ako igras igre
tipa CS gde je ping izuzetno bitan..... jednostavno za takve igre kabal je majka
jer su pingovi mnogo bolji.... a igre tipa Wov i sl.... opusteno ;) U svakom slucaju moja preporuka ti je da ako mozes uvedi kabal , a ako nemas alternativu onda uzmi adsl... :)

Na zalost nemam uslova za cable. Iz SBB-a su mi rekli nista pre maja za moju zgradu, nemam zivaca za cekanje pa sam mislio mozda neki ISP ipak ima bolje pingove u odnosu na druge...
Inace igram CoD 1/UO/2 i ping do 120 je Ok. Ne znam da li za CS treba isti ili jos bolji ping?

Igvan je napisao(la):
Na zalost nemam uslova za cable. Iz SBB-a su mi rekli nista pre maja za moju zgradu, nemam zivaca za cekanje pa sam mislio mozda neki ISP ipak ima bolje pingove u odnosu na druge...
Inace igram CoD 1/UO/2 i ping do 120 je Ok. Ne znam da li za CS treba isti ili jos bolji ping?

Pazi, ako ti je za to sto igras ping od 120 dovoljan, onda opusteno uzmi ADSL i pevaj :smoke: , inace buduci da sam igrao CS nekada, za njega je ping od 120
ubistvo....

DJmihailo: Koliko obaranje cena se ocekuje?Da li ce biti poboljsanja ponude za kablovski?Sta nam jos mozes reci,a da te ne kosta?Pozdrav i hvala!

Igvan je napisao(la):

pa sad ce maj :) jos malo
a i vidis da ce adsl da pojeftini

sto se tice FPS-a tj Quake3 i Quake4
imam i cable (kds 256/128) i ADSL (ptt 768/192) i HDSL (telekom 2/2 Mbit)
cable je u toku dana "opterecen" pa je ping "visi" za 10-15 ms ,) ali je nocu zakon
HDSL i ADSL imaju iritirajuci PL (packet loss) :smoke:

e sad gde ti je ping 120 i odakle
pingovi po evropi su 50-60 max samo USA je preko 100

GIGAFAN je napisao(la):
DJmihailo: Koliko obaranje cena se ocekuje?Da li ce biti poboljsanja ponude za kablovski?Sta nam jos mozes reci,a da te ne kosta?Pozdrav i hvala!
Ono što će ključno uticati na cene je ponuda koju će dati telekom krajnjim korisnicima...oni finalizuju tehničke pripreme za ADSL maloprodaju...

DJmihailo:-Da li se zna nesto vise?Koliki ce biti pad cena?Oko kog datuma(malo preciznije ako moze)?Neki novi detalji,mozda?

a ptt sta je sa njim, ja sam u novom sadu i podneo sam zahtev posto mi se sadasnjih 18-19 KB kod neobee-a uopste nesvidja

@DJmihailo
Да ли имаш можда неких информација када ће Телеком омогућити ADSL на централи Миљаковац?

Koristim Sezam oko 3 meseca i za sad sam zadovoljan.Sve radi bez ikakvih problema

dobrosavke je napisao(la):
Neobee je OK. Koristim uslugu 768k download / 192k upload i mogu ti reci da download ide od 85 - 90KB nikad vise. cena usluge 3500din i jos dobijes njihov modem na koriscenje

Pa i od ostalih dobijas opremu na koriscenje...

Nazad
Vrh Dno