Šta je novo?

Koji 5.1 sistem do 250e

Beki Bekic

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2006
Poena
304
PozZdraw swima! Potrebna mi je preporuka za 5.1 sistem za komp :type: do 250e. Sistem bih nahwishe koristio za muziku I ewentualno poneki film… :guitar:

Poslednja izmena:
Ako bih koristio uglavnom za muziku za muziku šta će ti onda 5.1. Za te pare pazariš polovno pojačalo i zvučnike i nabiješ prst ui uvo i budi siguran da to svira bolje od bilo kog 5.1 za komp.

djmilos je napisao(la):
Ako bih koristio uglavnom za muziku za muziku šta će ti onda 5.1. Za te pare pazariš polovno pojačalo i zvučnike i nabiješ prst ui uvo i budi siguran da to svira bolje od bilo kog 5.1 za komp.

Slazem se. 5.1 jedino ima smisla u igrama.

Za te pare pazariš polovno pojačalo i zvučnike i nabiješ prst ui uvo i budi siguran da to svira bolje od bilo kog 5.1 za komp
Owo otpada, ne bih uzimao nishta polowno...

Slazem se. 5.1 jedino ima smisla u igrama.
Jel ima neke bitne razlike u filmowima?

- A jel moze onda preporuka za neki dobar 2.1 sistem. Jel ima neko iskustwa sa Logitech-om Z-2300 ili Altecom FX6021?

Cuo sam Altekov CS621 ili tako neka oznaka,2.1 jak zvucni sistem slican je FX6021 i zvucnici ubijaju,strasno kakav zvuk.Subwoofer ima 50w rms a sateliti valjda po 10-15w.
Tako da ukoliko se odlucis za 2.1 uzmi FX6021,Logitech-a nisam cuo.

Ja pre 3 godine pazario jazz 9940 za nesto manje od 200 eura. Ne znam da li jos uvek moze da se nadje ali cena mu je slichna ondashnjoj . I dan danas sam izuzetno zadovoljan (za gledanje filmova su odlicni, a za igre i muziku nadprosecni.)

Osim ako nisi neki hi-fi freak. uzmi ovo

p.s.

a da, ne mozes da budesh hi-fi freak a da trazis zvuk za 200 jura :p

pozdrav

edit2:

woofer 100w, sateliti po 12 ili 20 (zaboravio)

Poslednja izmena:
isto sam jazz 9940 uzeo pre 3 godine mogu da potvrdim da je za igre i filmove odlican za te pare ali je za muziku tropa, mutan je i pomalo sirov. Za zadovoljavajuci ugodjaj u slusanju muzike potrebno je dodatno namestanje eq-a u programu iz kog pustas (winamp)

Hmm... Owaj Jazz deluje wrlo mocno, ima 200w (100+20*5)... Jedino me buni od chega je ona kutija od subwoffera, deluje mi kao da je od plastike. Jel moze neko da potwrdi owu informaciju?

2.1 sistem

Dajem glas za Altec Lansing 2.1 zvucne sisteme. Best buy je CS21 a najskuplji model je FX6021. Tesko se na nasem trzistu mogu naci bolji sistemi za komp., ne kazem da nema ali...ovo je provereno. Ostatak novca ulozi u kvalitetnu zvucnu karticu jer tek onda ima sve smisla.
:,,:

Ja sam imao istu dilemu pre godinu dana, dal' uzeti 5.1 ili 2.1,jer pre svega slušam mp3 i svi su mi sistemi delovali ili previše plastično,neubedljivo. Na kraju sam izabrao Creative Inspire i mogu ti reći da se nisam pokajao.
Ako ti soba nije 40 kvadrata nego neka "normalnija" ;) nećeš pogrešiti. Mi za DVD ni za muziku.

Kao i uvek i od mene predlog za jazz 9940. Za te pare (oko 200E) nema bolje. Sto se slusanja muzike tice, ukoliko imas iole bolju muzicku i ispodesavas malo eq radi to fino ma sta ko da prica. Inace woofer je 100% od drveta, a sistem imas u beloj i crnoj boji (crna lepsa po meni).

I moj glas ide Jazz-u 9940, evo guraju vec 30 meseci bez prestanka.
Ja sam ih tada platio 225 evra, a evo ni dan danas im cena nije pala.....
Ja sam prosto odusevljen njima, uopste ne moram da idem na koncerte pored njih toliko su jaki da na 70% snage me cuje cela ulica kako se derem zajedno sa Dickinsonom....
Da cujes tek kako zvuce uz neki DVD-AUDIO.....
Doduse meni zauzimaju malo vise prostora(ne znam kolika je tebi soba).

Imam 9940 i zadovoljan sam sa njima.
Izuvaju koliko su jaki. kvalitet je ok mada nisam strucan za to.

P.S. Ako uzmes 9940 pogledaj film "FAST&FURIOUS" ili "Biker Boys", smrznuce ti se
go*no u bulji koliko je dobro :D

PozZdraw! Nakon preslushawanja oba sistema (Jazz 9940, Neo SW-H55SL/ Microlab h500) odluchio sam se ipak za neo... Shto se tiche snage i kwaliteta zwuka oba sistema su tu negde (mozda je jazz malo bolji), tako da je presudila estetika... Hwala swima na pomoci!

Ajd’ u zdrawlje

Nazad
Vrh Dno