Šta je novo?

Koji 3ds max

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Planiram da uzmem novi 3ds max.Zanima me kakva je razlika izmedju 5.1 i 5.2?? :?: Unapred hvala. cheers

u oktobru bi trebalo da se pojavi verzija 6 a za sad je 5.1SP1 zadnja

3D Studio MAX 6 released !

new version 6 features:

Schematic View

Particle Flow

Vertex Paint

mental ray® 3.2

reactor® 2 stuntman/vehicle dynamics

Dynamic Shader UI

Network Render to Texture

Network Region Render

Spline/Patch Modeling

Relax UV?s

Command line access to .max file

Mirror Skin Weights

Edit Vertex Normals

Shell Modifier

Consolidated Rendering Workflow

Save Rendering Settings

Autodesk® VIZ® Render Support

Layer Manager

Command Line Rendering

HDRI Support

"Blobmesh" metaballs

joj zap, sledeci put malo opreznije koristi tu rech released. Ja se primio da je izashla nova verzija a posle sam video da su je samo najavili.

detaljni opis novih mogucnosti:
http://www.discreet.com/products/3dsmax6/features.html

NHF ali bilo je copy paste sa jednog stranog sajt a oni su izgleda pobrkali vremena :mrgreen:

heh, ja postavio pitanje na forumu sa cgarchitect.com da li su unapredili NURBS, posto je bilo reci o tome da je u planu bar malo unapredjenja, i lik, moderator, vlasnik sajta [sta vec] kaze mi "Use PowerSolid instead" ... mis'im, bruka....

Ma imas i onaj mesh smooth koji moze da pomogne umesto nurbs-a, sve mi se cini da su oni jos od 4-orke odustali od dalje dorade nurbsa. Hoce li poboljsati partikle u 6-ici?

Ji 4Tze je napisao(la):
lexo, jesi li svestan shta si rekao sad 😉 nurbs je tip objekta za sebe ima svoju filozofiju...
a za particles - Particle Flow

Ne znam jesi li ti lepo procitao sta sam napisao? Nurbs se nece vise unapredjivati u max-u (bar se meni tako cini), finito, gotovo, razumes? Znaci snalazi se kako znas i umes. Sto se partikla tice, jedno je plugin, a drugo je kad je to vec dovoljno napredno u samom programu i nema potrebe za pluginovima.

Nazad
Vrh Dno