Šta je novo?

Koji 2,5" hard

Vlada

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
620
Sta uzeti od 80 GB, UATA, bar 8 MB kesha? Toshiba (MK8032GAX ili MK1032GAX (100 GB sa 16 MB kesha)), Hitachi (5K100), Seagate (5400.2), Samsung (M40), WD (WD800VE) (tim redosledom ide moja rang lista) pa ako neko ima da preporuci ili pokudi konkretnog proizvodjaca neka izvoli. Toshiba ima model od 100 GB sa 16 MB kesha pa me zanima koliko to utice na preformanse u svakodnevnom radu?

Ja bih ti savetovao Samsung M80 seriju, sa 80GB plocama na 5400rpm i 8MB kesa, dakle 80GB sa jednom plocom. Imam ga, doneo mi ga drugar pre par dana iz Svabije. Vrlo brz, apsolutno necujan i 'hladan ko spricer'...

Isto, za svaku pohvalu je i Seagate 5400.3, ali je za nijansu skuplji od Samsung-a.

Toshibu izbegavam jer namaju nikakav utility za dijagnostiku za razliku od SVIH ostalih proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Da ALI:
- kod nas M80 ima samo 160 GB kapaciteta sto mi je previse (i meni se najvise dopada ideja jedna ploca od 80 GB a da je pristojne cene ali od toga izgleda nista)
- Seagate Momentus kod nas u ponudi ima samo u 5400.2 izvedbi a uz sve to cena mu je visa od konkurencije.

Toshiba mi se dopada zbog pristojne cene, solidnih performansi u realnom radu tj. testovima koji to simuliraju. To za nedostatak utility-ja nisam znao, sad cu bas da proverim. Ako tako ostane mozda se ipak pre odlucim za Hitachi.

Ja sam bio u slicnoj dilemi pre mesec dana i uzeo sam toshibu 100GB MK1032GAX uata 5400rpm sa 16 MB cache i mogu ti reci da je razlika odnosu na WD 40GB sa 2MB cache koji je bio pre njega u laptopu drasticna, po mom nekom misljenju mnogo znaci tih 16MB cache. Cena je bila takodje na strani ovog HDD tako da je moj izbor pao na njega.

Kako stvari stoje, uzecu Seagate 5400.3 ili ovu Toshibu od 100 GB. Seagate mi se dopada po testovima i ukoliko je nadjem sa 5 godina garancije uzecu je bez obzira na nesto visu cenu.

Ja sam uzeo sebi Samsung 100GB, i za sada nemam probleme, mada mi Samsung nekako vise zvuci kao marka za televizor nego za 2,5" HDD, ali... :)

Moram da priznam (imao sam predhodno u laptop-u Toshibu) da je tisi od Toshibe (na laptop-ovima se lepo cuje rad HDD-a kad je bucan :) )

Ja imam toshibu u lapu i ima dijagnostike na hirensu...

Da, vidis, nisam pogledao na Hiren's-u, samo sam gledao na sajtovima proizvodjaca i preko google-a... Negde bi trebalo da imam jedan mali Toshiba hardic sa par bed sektora, pa da vidim mogu li da se nekako markiraju (ili remapiraju) i da se ne koriste...

Poslednja izmena:
Pa ne moras to sa tosibinim utilitijem... javi se na pm ako ti treba stosta kojekude...

M_M,samo ga ubaci u laptop i pokreni HDD Regenerator 1.51 sa Hiren's CD-a,tako sam ja burazeru oporavio gomilu bad sektora,odjednom mu je poceo da koci laptop i da se blokira na duze da je samo restart pomagao a pucala je i reinstalacija Win-a dok HDD Regenerator nije uzeo stvar u svoje ruke i proverio svaki sektor (ostavio preko noci da ne cekam) i ujutru svi bad sektori postase repaired a instalacija Win-a prodje brzo... KO METAK,a suvisno je govoriti da nema vise ni nagovestaja kocenja ili blokiranja kompa!! ;)
Drugar,ja bih na tvome mestu izabrao Hitachi ili Toshibu,e sad ti vidi kako ces,mada ni ostale marke nisu lose i ja sam prosle godine sebi nabudzio WD Scorpio 80GB (ne secam se tacne oznake) i sasvim sam zadovoljan radom a i tisinom jer nije nesto bucniji od starog Hitachi-a na 4200rpm-a kog je odmenio!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Vrh Dno