Šta je novo?

Koji 2.5" hard disk?

disco_killa

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
620
porteban mi je hard od 80 gb, 100 bi bilo pozeljno ali kod nas su cene paprene :)

znaci koji i gde kod nas, po nekoj normalnoj ceni 2,5" 80 gb 5400obr. sa vise od 1 god garancije?

Hvala

hitachi
seagate
pinsoft.co.yu

probaj i belcomputers.co.yu

Poslednja izmena:
Ja cu verovatno danas da uzmem WD 80GB 5400 u monitoru. WD je od skora poceo da pravi te male diskove ali su po testovima ok.

E da, ako se ne varam garancija je samo godinu dana, ali to jos moram da proverim

Poslednja izmena:
Evo kraci review tog WD diska od 2.5", 80GB, 5400rpm, 8MB cache. Poredim ga sa prethodnim diskom iz laptopa - Hitachi Deskstar 40MB 4200rpm, star godinu dana.

- subjektivno ne primecujem razliku u brzini. Uglavnom koristim Visual Studio.Net. Ako je i brze nije da je sad sve poletelo
- i Hitachi je bio tih ali se WD bukvalno ne cuje. Samo po lampici znam da radi
- za zagrevanje ne primecujem bilo kakvu razliku, ali ni sa starim nisam imao problema
- garancija je samo godinu dana

Sve u svemu, znacajno povecanje kapaciteta, a ostalo manje-vise isto.

Da dodam... Za 1300 dindzi sam uzeo USB 2.0 2.5" eksterno alu kuciste gde sam stavio stari disk. Mnogo je bolje od 3.5" kucista - manje je, lakse, nema ispravljac - dodatno se napaja preko jos jednog usb porta. Posto je to HD za laptope celo kuciste se jako malo greje iako nema aktivno hladjenje.
Sa negativne strane imam problema da mi na laptopu ne radi kao USB 2.0, vec kao mnogo sporiji 1.1. Flash disk mi normalno radi kao 2.0 na tom istom laptopu, a disk isto bez problema radi kao 2.0 na desktopu sa Nforce 2 chipsetom.

Skoro sam uzimao za firmu, disk Hitachi. Riknuo posle par dana, a drugi radi skoro mesec dana.

Dobro si me razumeo, 2 porta su zauzeta. Drugi usb je za dodatno napajanje. Ako je disk neki ultra low potrosac mozda bi radio i samo sa prvim kablom, u svakom slucaju lampice na kucistu svetle ali hard ne radi dok ne ukljucim drugi kabl.

Izvini,prebacio sam,odnosno otvorio drugi tred jer sam provalio da je naslov 2,5"HDD pa nece bas mnogo ljudi svracati da odgovori koji HDD rack je najbolji!
Pozdrav ,)

Vrh Dno