Šta je novo?

Koji 140mm case fan ?

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
OK situacija je sledeca, nedavno uzeh 1080ti iz potpisa i karta je ekstra brza, ali u isto vreme preglasna, fan curve je poprilicno agresivan. To se da lako korigovati, ali temperature na ovu vrucinu skacu, a svi znamo kod nvidia karti sto vece temp manji boost tj manje FPS :D

A posto mi kuciste ima mesto za side case fan od 140mm koji bi stojao tacno iznad GPU-a kontam da bi on spustio koji C sa graficke a da ne bi prozivodio nikakvu dodatnu buku posto su 140mm fanovi poprilicno tihi.

Razmisljam da se drzim FD-a tj da idem na Fractal Design Dynamic GP-14 koji je 15eur sto je iskreno max koji mi se i daje za jedan fan.

Sta mislite OK izbor za ovu namenu ili pak neki drugi case fan preporucujete ?

PS
Sta je pametnije da izvlaci vazduh koji izlazi iz GPU ili pak da siba svez preko njega posto bi tako malo duvao i na backplate koji je vreo :D

Treba da ubacuje svež vazduh, ne treba bolji od tog FD-a, ionako nema nekog izbora takvih fanova. Mada nema PWM, možda da razmisliš i o Arctic F14 PWM PST?

Porucio sam FD, samo X2 reviziju istog sa novim boljim lezajima, a sto se kontrole tice ostali case fanovi mi takodje rade na max obrtaja non stop, crko mi je onaj mali fan kontroler sto je dosao uz kuciste, a preko ploce mi se nije dalo da cackam pa sam navikao na "buku".
Vise mi smeta gpu sada, ako njega malo obuzdam sa ovim side fanom bicu happy :)

Vrh Dno