Šta je novo?

Periferni uređaji Koji štampač kupiti

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

vapa032

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2012
Poena
180
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Potreban mi je štampač pa bih zamolio za savet?
Koristio bih vrlo malo i povremeno tako da bih kupio laser da bih izbegao probleme sa tonerima ako zapeknu i sl. Budzet mi je oko 15000.
U nedoumici sam:
1.Da li je bolje kupiti multifunkciski ili odvojeno štampač i skener?
Konkretno, dvoumim se izmedju:
https://www.winwin.rs/mfp-laser-a4-...rice_click&utm_campaign=Eponuda.com&code=ad18

https://www.eponuda.com/laserski-stampaci/xerox-phaser-3020bi-laserski-stampac-cena-337556
https://www.eponuda.com/laserski-stampaci/samsung-sl-m2026w-laserski-stampac-cena-361712

https://www.winwin.rs/stampaci-offi...photo-flatbed-4800x4800dpi-48bit-4763024.html

Rešenje
Tu si me zatekao 😃
Ovde sam kupio i samo izvadio stari i stavio novi i to je to bilo
Ne razumem se mnogo oko tih kertridza i menjanja pa bih te zamolio da mi das savet šta treba da obratim pažnju, za taj model. Vidim da se negde pominju neki čipovi negde ima negde ne, pa koji sada da gledam kada tražim zamenski?

Ova tri sam našao od najjeftinijeg do najskupljeg, ima li svrhe uzimati skuplji ili ovaj najjeftiniji može doći u obzir?
Svi ti toneri imaju čip koji broji koliko je odštampano i prikazuju stanje tonera.

Kad se potroši bacis sa sve čipom ko će da se zeza da ga dopunjava za ovu cenu.

Verovatno da postoji neka razlika u kvalitetu koja meni nije preterano bitna pa uvek uzmem najjeftini...
Do skoro su najjeftiniji bili oko 1000-1100din, ovo je sada izgleda još jeftinije.

Inače fabrički toner ima sramotno malo toner praha, mislim da ne može ni 400 strana da odštampa tako da je svaki ovaj Kinez bolji od tog što ide uz štampač.

Svi ti toneri imaju čip koji broji koliko je odštampano i prikazuju stanje tonera.

Kad se potroši bacis sa sve čipom ko će da se zeza da ga dopunjava za ovu cenu.

Verovatno da postoji neka razlika u kvalitetu koja meni nije preterano bitna pa uvek uzmem najjeftini...
Do skoro su najjeftiniji bili oko 1000-1100din, ovo je sada izgleda još jeftinije.

Inače fabrički toner ima sramotno malo toner praha, mislim da ne može ni 400 strana da odštampa tako da je svaki ovaj Kinez bolji od tog što ide uz štampač.
Znaci u principu taj cip služi samo za detekciju tonera, može da se ubaci i toner bez čipa i da stampa? Negde procitah da ti čipovi služe kao zaštita štampača da bi prihvatao samo originale koji su petostruko skuplji od ovih zamenskih pa ne bih da kupim nešto a da ga štampač posle ne prihvati

Narucen Brother DCP-L3550CDW Colour Wireless LED 3-in-1 Printer. 123ink toneri su 150e komplet, na Amazonu ih ima od 50e pa na vise.

Kad god sam uzeo nešto što nije HP ili Canon, vrlo brzo sam imao problem, ali taj Brother model sam gledao.

Kada ga probaš, da li možeš da izmeri minimalne margine?

Evo i sad imam jedan jeftin Samsung koji više ni ne pokušavam da povežem, jer se odjavi sa mreže i možeš da ga zaboraviš dok ne potrošiš 10min da ga opet povežeš. I na to, povremeno neće da povuče papir.

Znaci u principu taj cip služi samo za detekciju tonera, može da se ubaci i toner bez čipa i da stampa? Negde procitah da ti čipovi služe kao zaštita štampača da bi prihvatao samo originale koji su petostruko skuplji od ovih zamenskih pa ne bih da kupim nešto a da ga štampač posle ne prihvati
Ne moze bez cipa...

cip Sluzi za detekciju, i merenje koliko je odstamapno i prikaz kolicine tonera...
Cip se u sustini jako lako vadi, mozes d aga prebacis na drugi toner ali nema potrebe kada je sam toner sa novim cipom jako jeftin.

Ima cip ali to on ni u cemu nece sputavati da koristis stampac kako god ti hoces.

fabricki toner uz ovaj stampac ima cip koji daje da se stampa mislim 800 strana, ali realno ne moze ni 400 da odstampa, tako da ces brzo da uzmes zamenski.

Ovi zamenski prikazuju da moze da se stampa 1500 strana, a naovdno postoje i neki XL ali nisam video gde ima da se kupe.

menjanje cipa ima smisla jedino ako sam dopunjavas toner, a i to na ovom ide vrlo lako, ko hoce da se prlja.

evo sad gledam ovaj moj, odstampao je ukupno 1680...
nekih 300-400 sa fabrickim tonerom (koji stampa jos uvek ali bledo pa sam ga sklonio) i znaci jos sigurno 1300 sa ovim tonerom deklarisanim na 1500 strana a toner je tek na 72% (y)

Nesto mi to puno, ali stampa dobro i dalje...
Screenshot 2024-04-24 180535.jpg

Poslednja izmena:
Ne moze bez cipa...

cip Sluzi za detekciju, i merenje koliko je odstamapno i prikaz kolicine tonera...
Cip se u sustini jako lako vadi, mozes d aga prebacis na drugi toner ali nema potrebe kada je sam toner sa novim cipom jako jeftin.

Ima cip ali to on ni u cemu nece sputavati da koristis stampac kako god ti hoces.

fabricki toner uz ovaj stampac ima cip koji daje da se stampa mislim 800 strana, ali realno ne moze ni 400 da odstampa, tako da ces brzo da uzmes zamenski.

Ovi zamenski prikazuju da moze da se stampa 1500 strana, a naovdno postoje i neki XL ali nisam video gde ima da se kupe.

menjanje cipa ima smisla jedino ako sam dopunjavas toner, a i to na ovom ide vrlo lako, ko hoce da se prlja.

evo sad gledam ovaj moj, odstampao je ukupno 1680...
nekih 300-400 sa fabrickim tonerom (koji stampa jos uvek ali bledo pa sam ga sklonio) i znaci jos sigurno 1300 sa ovim tonerom deklarisanim na 1500 strana a toner je tek na 72% (y)

Nesto mi to puno, ali stampa dobro i dalje...
Pogledajte prilog 439660
Ima izgleda i ovaj jeftini toner gembird taj čip samo sto ovi iz bc group nisu naveli u opisu na njihovom sajtu. Poručih štampač i toner, nadam se da sam izabrao dobro 😃

Ne baš svi. Negde je kod jeftinih tonera baš to napomenuto da dolaze bez čipa.
Upamtio sam to kad sam tražio sebi štampač prošle godine. Zato sam i uzeo ovaj tip štampača - samodopunjivih, bez tonera. Bočica i naspem mastilo.

Po nekom pravilu?, fabrički toneri/kertridži dolaze 50% puni.

za kucnu upotrebu list dva tri u minutu je sve jedno koji je toner . kada je obim stampe malo veci 20 30 .... strana odjednom onda postoji razlika skuplji i jjeftiniji zamenski toner. kod jeftinijih je plastika losija i lakse se deformise od toplote a onda toner krece da ispusta previse praha stampa neupotrebljiva. ja na poslu koristim vec 5 godina hp laser jet pro 402 dne sa zamenskim tonerima sasvim zadovoljan odradjuju posao u pitanju je platni promet gde se bukvalno svakog dana odstampa minimum 500 naloga za placanje. problem mi prave jeftini zamenski i xl varijante tonera.

Gazim zamenski toner nekad i sa po 50ak stranica odjednom i tu situaciju o kojoj govoris jos uvek nisam video, toner je zamenski Max Print CF230A a stampac HP LaserJet M227sdn.

Nazad
Vrh Dno