Šta je novo?

Koje zvucnike do 400e?

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Imam neke stare Panasonicove trosistemske zvucnike 2x35W i receiver Bell&Howell 90W sve to dovuceno iz Kanade pre nekih 30-40 god pa sam mislio da se malo ponovim. 🙂

Prvo sam gledao sta ljudi pricaju ovde o Logitech Z-5500 i koliko vidim odlicni su za igre i filmove, a malko manje za muziku. Posle reko mozda bi bilo bolje da uzmem neke obicne floorstanding zvucnike koje bih nakacio umesto starih Panasonic, s obzirom da mislim da je receiver prilicno dobar (ima bar 10kg).

Sta mi, dakle, preporucujete da uzmem a da ga ima u BG-u?
Soba mi ima oko 25kvm.

Hvala!!!

ja bih uvek uzeo ovako nesto jel ima dvosistemce + vufer ili onaj genius sw-HF1 za 180e i upario sa tim tvojim panasonic zvucnicima+pojacalo.
kada slusas muziku ili gledas film imas da biras sta ces jace: staro drvo ili novu ivericu
licno imam 2+1 i neke stare zvucnike akkai sa fisher mini linijom i kada se upare i izbalansiram ton kako mi odgovora u momentu, milina je slusati bilo muziku bilo tv ili dvd. samo biras sta ti ima prednost u zvuku.
verujem da bi cak i zahtevniji audiofili uzivali.

Poslednja izmena:
Imam u istoj sobi i Genius SW 5.1 120w rms i Logitech Z-5500. Genius mi sluzi za igrice i muziku dok sam oko kompa a Logitech za muziku i filmove. Za 400€ (tacnije 370€ koiko sam ih ja platio) bolji zvuk neces naci, THX oznaka se ne lepi tek tako. Svestan sam cenovnog ranga ali i muzika i film zvuce extra. NIsta drugo im se ne moze pribliziti po zvuku (komp zvucnici sa slicnom cenom) a bolji je izbor i od recimo nekog av risivera (poput Yamahe 359) i nekog 5.1 sistemcica (neka Yamaha 110 model za 150€). Ako imas vise novca uzmi recimo Mission m33 (255) ili ako zelis za sav novac m34 (380) a posle dokupljuj ostale zvucnike i risiver. Varijanta da kupis sada neki av i 2 zvucnika pa posle godinu dana ostatak, nije dobra, bolje uzmi stereo pojacalo (bolje ce zvucati) a kasnije dodatni procesor zvuka ili risiver kao dopunu ostalim kanalima. U kombinaciji sa X-Fi karticama Z-5500 luduje i mogu ti reci da je zvuk........
ma znas sta prosetaj se ti na kraju krajeva lepo do nekog izlozbenog salona i pusti svoje usi da presude, vazi?🙂

ako uzimaš za slušanje muzike, uopšte nemoj da razmišljaš o bilo kakvim 2.1, 5.1, 17.1 i sl. zezalicama. uzmi jedan par Hi-Fi zvučnika i STEREO pojačalo i ne razmišlja o bilo čemu drugom. ja sam pre 5 dana uzeo Altec lansing MX 5021 koji važe za najbolji 2.1 sistem i sad ću da ih :crash: (pogledaj teme:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=124572
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=123676
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=122541 ).
:wc: na THX i sve ostale marketing gluposti. polovno pojačalo (do 100 evra) + 300 za nove zvučnike, pa da vidiš svirku! za te pare nemoj ni da razmišljaš o bilo kakvoj desktop kombinaciji. imaš dovoljno veliku sobu u koju možeš da smestiš ili bookshelf ili floorstander kutije.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem svima na odgovorima. Ako neko ima jos nesto da doda - be my guest. 🙂
Razmisljam trenutno o tim JBL zvucnicima koje je jbl naveo (ili nekim slicnim), samo da ih nadjem u BG-u.
Pojacalo, kao sto rekoh, vec imam jedno od 90W. Mislim da je kvalitetno, iako je prilicno staro. A evo i zvucnika koje ternutno koristim na tom pojacalu.

Prvo THX nije glupost i firme kukaju za tim sertifikatom, jer to znaci da daju onakav zvuk kakav je autor i zamislio da bude, drugo rekao sam moje misljenje da ako zeli 5.1 za te pare uzme Z-5500 a u suprotnom koje zvucnike i da se ne zalece av + stereo par vec ili av + 5.1 komplet ili stereo pojacalo + stereo par zvucnika.

Napomena za Z-5500, prvo ih je jedan drugar uzeo pre par meseci i prikacio ih na integrusu, hteo je da ih baci (figurativno) a onda je kupio X-Fi Xtreme Music i zvuk je izmisljen. Kod mene integrusu nisam ni probao (pored X-Fi) ali X-Fi daje super zvuk, dvd player povezan optickim kablom daje super zvuk (mada ga koristim samo za filmove) a i tv i radio daju fin zvuk, samo sto nije kao sa prva 2 izvora, kapiras (video i kasetni dek nisam ni probao, ali dek koristim kao pretpojacalo za slusalice, heh).

GigaWorks S750

Heh, s750 a koliko para zeli da da? Za 550-600€ uzeo bih Denon 1507 + Mission m33 i dodao 450€ za m30, mc1 i Yamaha sw-015 heh ali to je dista vise od 380€ za Z-5500.

Prvo THX nije glupost i firme kukaju za tim sertifikatom, jer to znaci da daju onakav zvuk kakav je autor i zamislio da bude, drugo rekao sam moje misljenje da ako zeli 5.1 za te pare uzme Z-5500 a u suprotnom koje zvucnike i da se ne zalece av + stereo par vec ili av + 5.1 komplet ili stereo pojacalo + stereo par zvucnika.
THX se dobija na zahtev i placa se, i to debelo. jeste da bi trebalo da daju onakav zvuk kakav je autor i zamislio da bude, ali uopste ne znaci da zvucnici koji imaju THX daju isti zvuk (po pravilu nikad i ne daju). THX se daje i za enterijere i za sve ostalo sto ima veze sa kvalitetom zvuka, tako da sami zvucnici ne znace mnogo.
ako uzima zbog muzike definitivno stereo pojacalo + par zvucnika.

Zahvaljujem svima na odgovorima. Ako neko ima jos nesto da doda - be my guest. 🙂
Razmisljam trenutno o tim JBL zvucnicima koje je jbl naveo (ili nekim slicnim), samo da ih nadjem u BG-u.
Pojacalo, kao sto rekoh, vec imam jedno od 90W. Mislim da je kvalitetno, iako je prilicno staro. A evo i zvucnika koje ternutno koristim na tom pojacalu.
Jbl imas u brankovoj ulici kad iz pravca novog beograda krenes ka gradu.Predjes brankov most i posle jedno 100 metara sa desne strane u brankovoj ulici ima firma koja se zove BGB studio i kod njih ces naci JBL zvucnike a ima i od drugih firmi pa lepo poslusaj i posavetuj se sa ljudima koji rade tamo i onda odluci.
Srecno sa kupovinom.
Pozdrav.😉

Ja imam yamahu rx-v 559 audio-video risiver i na nju sam prikachio 8 zvuchnih kutija...a zvuk se najbolje chuje sa 2 stereo zvuchnika ili 2 stereo + bas w...ako se ukljuche svi na jachoj snazi zvuk se sudara i gubi na kvalitetu....po meni je bolje 2.1 ili 2.....moze JAMO pa na vishe u cenovnom rangu za kutije...

ako uzimaš za slušanje muzike, uopšte nemoj da razmišljaš o bilo kakvim 2.1, 5.1, 17.1 i sl. zezalicama. uzmi jedan par Hi-Fi zvučnika i STEREO pojačalo i ne razmišlja o bilo čemu drugom. ja sam pre 5 dana uzeo Altec lansing MX 5021 koji važe za najbolji 2.1 sistem i sad ću da ih :crash: (pogledaj teme:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=124572
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=123676
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=122541 ).
:wc: na THX i sve ostale marketing gluposti. polovno pojačalo (do 100 evra) + 300 za nove zvučnike, pa da vidiš svirku! za te pare nemoj ni da razmišljaš o bilo kakvoj desktop kombinaciji. imaš dovoljno veliku sobu u koju možeš da smestiš ili bookshelf ili floorstander kutije.

Alal vera za post!
Pridruzujem se istom!
polovno pojačalo (do 100 evra) + 300 za nove zvučnike, pa da vidiš svirku
ZAKON!

Imam neke stare Panasonicove trosistemske zvucnike 2x35W i receiver Bell&Howell 90W sve to dovuceno iz Kanade pre nekih 30-40 god pa sam mislio da se malo ponovim. 🙂
....
Soba mi ima oko 25kvm.

Hvala!!!

da li si ovde mislio da ti je pojacalo 2x90w, ako je tako onda ok za tu velicinu sobe a ako je ukupno 90w (2x45w) onda ce ti to biti malo za tu velicinu sobe. znaci onda uzmes i pojacalo i zvucnike. inace za tu velicinu sobe uzmi floorstander-e.
u principu najbolje ti je da odneses taj tvoj receiver tamo gde hoces da kupis zvucnike i da ih zamolis da ti prikljuce iste na njega . tako ces najbolje znati kako ce zvucati kod tebe (naravno nije u tvojoj sobi ali ces moci da procenis koji par se najbolje slaze sa tim pojacalom)..

ps za slusanje muzike ti je najbolja stereo hifi kombinacija za tu lovu ~400e. tek ako neces da uzmes nove zvucnike ili "polovno pojacalo+novi zvucnici" onda uzmi neki dobar 5.1 sistem (creative,logitech)

Poslednja izmena:
Na risiveru pise samo 90W sto pretpostavljam da znaci da je 2x45W.
Nego, ja sam se preracunao malo... soba ima oko 15kvm, a ne 25 kao sto sam bio napisao. 😀
Znaci, mogla bi varijanta bez kupovine novog pojacala, tj. stavljanje novih 2x90W zvucnika na stari risiver, jel tako?

Ej, misljenja su uvek razlicita, moja soba je isto oko 15kvm i podni zvucnici ne bi dosli do izrazaja, treba zapremina cele prostorije da se ispuni zvukom kako treba, mozda je bolja varijanta neki bookshelf zvucnici i sub-woofer ili gore pominjani Z-5500, moju sobu prepunjuje zvukom, idi kod drugara i preslusaj ih. I dobro proveri model podnih zvucnika za koji prostor su predvidjeni i koliko w ih pokrece, a koliko je potrebno da pokazu svoju pravu prirodu.

Bio juce do ortaka i igrali smo se malo sa Z5500. Konacnu odluku cu doneti onda kada budem istestirao i neke floorstanding u vec pomenutom cenovnom rangu. Videcu sa ljudima ako mogu da ponesem i svoje pojacalo pa na njemu da isprobamo par modela, kao sto ste mi i preporucili. 🙂

Bio juce do ortaka i igrali smo se malo sa Z5500. Konacnu odluku cu doneti onda kada budem istestirao i neke floorstanding u vec pomenutom cenovnom rangu. Videcu sa ljudima ako mogu da ponesem i svoje pojacalo pa na njemu da isprobamo par modela, kao sto ste mi i preporucili. 🙂
nemoj floorstandere, molim te! udavices se u basu. znas li koliko bi to tutnjalo i brujalo? ne bi izdrzao ni pola sata a da ne :wall: .
samo bookshelf. probaj KEF Q1 ili Q2, Celestion F15 ili 18 ili nesto slicno. bilo sta, samo nemoj floorstandere.
Hi-Fi ipak treba da se pusti malo jace da bi pokazao sta moze.

Da li je neko cuo za Wharfedale zvucnike? Kakva su vam iskustva sa njima? Video sam model Diamond 9.5 od 150W RMS koji je u klasi JBL E60.

@Nightbringer: Pa bas uvek moze da se smanji, zar ne? 🙂

@savo.sm: Hvala! 🙂

Da li je neko cuo za Wharfedale zvucnike? Kakva su vam iskustva sa njima? Video sam model Diamond 9.5 od 150W RMS koji je u klasi JBL E60.

Cuj cuo! Imam ih! 😀 Jako sam zadovoljan sa njima i mislim da su dobra kupovina za tih nekih 450e koliko kostaju. Obavezno ih poslusaj ako mozes da se ispruzis do te cifre. Traze malo jacu amplifikaciju mada bi radili i na tom risiveru. Kod mene su na Denon-u PMA-1500R u sobi od 25+ kvadrata. Za tvoju sobi bih ti preporucio 9.2 ili 9.3 ako zelis dublji bas. Mislim da bi 9.5 imao malo prenaglaseni bas u sobi od 15-tak kvadrata.

Uglavnom, poslusaj sve pa sam zakljuci..

Ljudi, sve ima svoje. Njegov novac njegov "problem", trazio je savete i dobija ih a na kraju ako ce on biti zadovoljan time sto ce ugusiti visokotonce prenaglasenim basom ili kupiti McLaren da bi ga vozio po gradu 40km/h ako no frx. 😉

Samo tren... ako su basevi suvise izrazeni i ako ih malo smanjim na pojacalu zasto se to poredi kao voznja McLarena 40km/h? Zar floorstanding zvucnici sluze samo za gruvanje? Sta, kao postoji samo dugme za on/off na pojacalu za bas? Nema potenciometra? 😀 Nigde nisam rekao da cu da ih iskljucim. Uostalom, sledece nedelje idem do bgbstudia pa cu da isprobam par modela. Valjda cu dotle skupiti ostatak para.

Svrati i u 4audio (www.4audio.co.yu) i poslusaj koji KEF ili Yamahu.
Mislim da je kupovina kompjuterskih zvucnika kao sto je pomenuti Logitech z5500, obicno bacanje love.

Za KEF se slazem da preslusa, mozes i Mission ali koliko je Yamaha dobra kod av risivera toliko nesto fali kod zvucnika......ali to je opet subjektivno, za Z-5500 ispod 400€ nije bacanje novca.
ps: cudi me da se Delija nije oglasio do sada kada su zvucnici u pitanju?!?

Nazad
Vrh Dno