Šta je novo?

Koje zvucnike do 400e?

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Imam neke stare Panasonicove trosistemske zvucnike 2x35W i receiver Bell&Howell 90W sve to dovuceno iz Kanade pre nekih 30-40 god pa sam mislio da se malo ponovim. 🙂

Prvo sam gledao sta ljudi pricaju ovde o Logitech Z-5500 i koliko vidim odlicni su za igre i filmove, a malko manje za muziku. Posle reko mozda bi bilo bolje da uzmem neke obicne floorstanding zvucnike koje bih nakacio umesto starih Panasonic, s obzirom da mislim da je receiver prilicno dobar (ima bar 10kg).

Sta mi, dakle, preporucujete da uzmem a da ga ima u BG-u?
Soba mi ima oko 25kvm.

Hvala!!!

@Kud: Z-5500 sam detaljno proucio kod ortaka pre neki dan i nisam nesto bio odusevljen. 🙂 Znaci oni definitivno otpadaju. Samo da vidim sta uzeti od ovih hi-fi. Videcu i da svratim i do 4audia sledece nedelje.

Risiver sam danas odneo na popravku u servis kod coveka koji izmedju ostalog i izradjuje zvucnike. Pokazao mi je kako zvuci neki omanji model koji je napravio i ja sam se najezio kako je to dobro. Cena je 600e, tako da za ostale (vece) modele nisam ni pitao. Jedva da sad imam oko 320e, a verovatno ce mi ostati oko 300 posle popravke risivera i kupovine benzina. 🙂

Bio do bgbstudia i shacnuo 3-4 modela, samo nisam stigao da cujem kako zvuce jer sam zurio (neki covek je vec bio tamo pre mene i slusao zvuk na vise modela zvucnika). Rekli su da ce JBL E60 dobiti krajem sledece nedelje. Wharfedale Diamond 9.5 imaju i kostaju 36.500din par. Kad bi samo kvalitet zvuka bio kao na onim danas koje sam video bio bih presrecan.

Japance zaobilazim. Uostalom, vec imam jedne. 😉

EDIT:
Wharfedale Diamond 9.5 su 6 ohm, a moj risiver 8 ohm. Da li bi ovo imalo neke implikacije na zvuk/pojacalo ili je svejedno?

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ti pojacalo ili risiver sta je,prima zvucnike od 4-16 oma u tom slucaju bi ti odgovarali ti od 6 ali ako je samo od 8-16 sto je dosta redak slucaj na vecim snagama nebi bash bilo povoljno.Ili bi se jako grejalo ili bi ukoliko ima zastitu,zastita izbacila.

Ljudi, sve ima svoje. Njegov novac njegov "problem", trazio je savete i dobija ih a na kraju ako ce on biti zadovoljan time sto ce ugusiti visokotonce prenaglasenim basom ili kupiti McLaren da bi ga vozio po gradu 40km/h ako no frx. 😉

bas tako!

Nazad
Vrh Dno