Šta je novo?

koje zvučnike???

everton

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2005
Poena
665
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 10400F, EKWB Quantum Velocity
Matična ploča
Asrock B460-ITX
RAM
Kingston HyperX 16GB 2666MHz CL13
GPU
ASUS EKWB RTX 3070
Storage
Kingston KC3000 1Tb NVMe, 1TB Toshiba
Zvuk
Altec Lancing ATP3, Razer Kraken TE
PSU
Chieftec CSN450W SFX 80+ gold
Kućište
Lian LI A4 H2O
Monitor
Dell 27' HGF
Miš & tastatura
HyperX, Red Dragon Vara
Za koji dan sam trebao da kupim zvučnike Altec Lansing MX5021 onda sam video i Creative Megaworks 250D koje takođe mnogo hvale.Postoji još jedna mogućnost da uzmem pioneer CS-5070 u kombinaciji sa nekim polovnim pojačalom-jel neko čuo ove "pionirove" kakvi su i koje mi pojačalo uz njih preporučujete????
Šta vi mislite o svemu ovome,šta uzeti?????

Ako ti je muzika na prvom mestu svakako varijanta pojacalo + zvucnici. Te Pioneer nisam cuo, a generalno Pioneer i zvucne kutije nije najsrecnije resenje.. ali sigurno bolje nego PC zvucnici. Neko pojacalo 2x50-60W dosta za te njih. Neki stari Marantz ili Sony ili Pioneer
Najbolje ako mozes da cujes sve varijante.. uobicajeni odgovor na takvo pitanje.
Moje misljenje pojacalo + zvucnici. Imam Marantz pojacalo 2x95w. Imao sam neko vreme Megaworks 550. Koliko? Nesto 500w pise za njih :D Naravno to ne moze da se poredi. Marantz + Mission zvucnici oduvaju to, kada je muzika u pitanju..
A sa druge strane, ne zvuci ni taj Creative lose ;) , ali PC zvucnici su to sto jesu, a ovo je druga stvar. Listen and you'll see :guitar:

Sad bi neko rekao Altec 621... Al da ne dolivam ulje na vatru! :D Milsim da se ne isplati kupovina pojačala + zvučnika ako se slušanje svodi na MP3... Jednostavno mx5021 koštaju 170€ a dotična kombinacija 300-400€ (bar u slučaju SONYja) + nisam siguran da će biti glasniji od AL 621 recimo...

Moj savet od milion "pametnih" jeste MARANTZ ili YAMAHA pokjacalo i recimo neki mali TANNOY ili MISSION za recimo oko 400 e svira do jaja neuporedivio ni sa jednim zvucnicima za racunar veruj mi ima i altec lansing 5100 i pojacalo sa zvucnicima mnogo bolje zvuce i gromoglasnije

Altec Lansing 5100. Kupis i ne mislis :,,: . Salu na stranu, ako hoces izuzetan zvuk, preporucujem njih.

Ja sam uzeo skoro al621 i prezadovoljan sam, s tim sto cale hoce da me istera iz kuce zbog buke ;)
Moja ti je preporuka da uzmes njih za ~100e a ostatak para das za letovanje :p
Tj. ako slusas mp3 i koristis ih za kucu/stan/sobu...
Iskreno mislim da je besmisleno dati 70+ eura za nesto sto je kvalitetnije <10% (mx5021) - moje subjektivno misljenje...

onaj koji je rekao 5100 je totalno u pravu...
ne beze zezanja, imao sam sve komplete svih proizvodjaca na testu i 5100 su mi na stolu vec tri godine,
mada mx5021 je stvarno vrhunski ako si za 2.1, ako bi uzeo 2.1 uzeo bi njih
creative je dobar ali ne toliko, bolji je mx, tisi ali bolji

U svakom slucaju bih ti preporucio Alteca
621 serija je vec matora, zato moj predlog je 5100, malo je skuplji ali je ipak 5.1 system.
Ako ti vishe znaci kvalitet zvuka od jachine onda definitivno uzmi ovaj system, ono sto ih krasi a to si verovatno vec video je izgled i kvalitet

Znaci jedan veliki glas za Alteca

tw1sted je napisao(la):
U svakom slucaju bih ti preporucio Alteca
621 serija je vec matora, zato moj predlog je 5100, malo je skuplji ali je ipak 5.1 system.
Ako ti vishe znaci kvalitet zvuka od jachine onda definitivno uzmi ovaj system, ono sto ih krasi a to si verovatno vec video je izgled i kvalitet

Znaci jedan veliki glas za Alteca

Matora?
Nije poenta da li su zvucnici stari 2 dana ili 10 godina, vec kako se cuju :smoke:

621 je em jači od mx5021 (143w RMSa vs 90w RMSa) em jeftiniji (100€ vs 170€). Neko čak reče da ima bolje definisane srednje tonove...
Al nebitno i da ima nešto lošiji kvalitet zvuka (a nema :) ) 90% zvuka koje ćeš slušati na računaru je mp3 tako da se da razlika u zvuku sigurno neće primetiti!
Ja sam proveo poslednjih 5-6 dana čitajući sve moguće i nemoguće review-ove na NETu i odlučio da kupim 621 (+ Audigy value) !!! (u igri su bili i GT5051R ali jednostavno nemaju šta da traže sa svojom starijom braćom u konkurenciji)

Tacno tako 621 + audigy = mucho happy uskoro cu i ja biti ponosni vlasnik ove kombinacije svaka preporuka

Ripper je napisao(la):
621 je em jači od mx5021 (143w RMSa vs 90w RMSa) em jeftiniji (100€ vs 170€)

Da te razocaram, nije 143w vec 100w (negde kazu 105) :S:
Ali je u svakom slucaju bolja kupovina!!! :bottle:
Ja koristim creative 5.1 live, koliko je taj audigy value bolji (kada se slusa mp3)? I kolika mu je cena kod nas?
:guitar: :,,:

Pa skuplji je od tog LIVEa možda 15tak € tako da ga uzimam čisto što je noviji...a nije puno skuplji! :)

P.S. Na AltecLansing sajtu u specifikacijama za 621 piše da imaju 143W RMSa kao što i za moje ATP3 piše da imaju 28w RMSa... (koji se tako i čuju) Tako da im verujem! :)

evo slikao sam podatke sa kutije od 621 ;)
Slikano na brzaka sa 3660...
Slika govori sama za sebe...

Prilozi

• Slika(06).jpg
    Slika(06).jpg
    43.1 KB · Pregleda: 158
a pitanje je bilo koliko je ta zvucna bolja?
ima li neko (a verujem da ima) ko je probao obe?

@Ripper(offtopic) tek sam sada video da smo komsije :wave:
Bas Sabac ili okolina? :cigar:

Poslednja izmena:
Jos jedan glas za Altec Lansing 621, imam ih od pre nedelju-dve i prezadovoljan sam,a pitanje za ostale,jel se isplati prelazak na Audigy 2 Player u poredjenju sa Sound Storm-om?

@Saka baš Šabac! Heheeeee de si komšo! :D

P.S. Ubedio si me nema šta...samo ne znam što su ovi sa Alteca napisali u PDFu 143w...hmmm to je malo neozbiljno sa RMSom nema šale, toliko je koliko je! ...

Ja lično sa SStorma ne bih bacao pare na Audigy 2 Player... Ali zato sa bilo čega drugog bez razmišljanja! (baš bedak što je NVidia batalila SS)... :(

saka je napisao(la):
a pitanje je bilo koliko je ta zvucna bolja?
ima li neko (a verujem da ima) ko je probao obe?

ako mislis na razliku izmedju live i audigy onda nema neke razlike pri koriscenju standardnih (altec621) ili malo boljih (yamaha) zvucnika za komp i slusanja mp3 muzike na njima. ako se koriste ozbiljnije komponente i ako se slusa sa originalnih diskova ima razlike.

saka je napisao(la):
evo slikao sam podatke sa kutije od 621 ;)
Slikano na brzaka sa 3660...
Slika govori sama za sebe...
Da, a na kutiji bese postoji i oznaka 200W, koja stoji za "music power"...

Nego, imam drugi problem, kako da odrzim zvucnike na stolu kad malo jace odvrnem? :D
Odskacu i padnu mi na pod, vec mi se izgrebala plastika na jednom satelitu :(
Ima li iko ideju?
PS. pokusao sam da stavim vojni noz iza njih, ali ako odvrnem jace, odguraju i njih ;)
Nadam se da necu morati dugu devetku... :)

ne znam kako si uspeo to. :D koju vrstu muzike slusas? :D

ja isto imam 621 i nikad mi se nije desilo da se od vibracija pomeraju, ma ni milimetar. proveri da li imas po parce platna na nozicama onog aluminijumskog drzaca satelita. mozda spalo i sl.

Stvarno Saka sta slusas ???
Olovni tegovi ce resiti problem - u svaki zvucnik po par kila i mir.
Samo nemoj da ih punis dugom devetkom.

Sto se snage tice retko verujem u bilo koju od navedenih snaga...
Total system power,RMS,PMPO.....
Pogleda se trafo i pojacalo i onda je jasno koju snagu moze da izgura.
( Jeste glupo rasklopiti nove zvucnike,ali neko je vec sigurno otvarao 621 i zna sta je unutra ).

Metallica, Rammstein, JK2005, Van Gogh, seka nekad odvrne narodnjake... ali najvise "skacu" kada pustim San francisko ili neki drugi tehno :d
Ima platna, a kao i da ga nema...
Stvarno su cudo ovi YouP-PAX driveri, stavio sam ih posle kx i bas je "poludeo" :banana:
Mozda su oni krivi?
U svakom slucaju stvarno se razmisljam da kupim ~pola kilograma olova i da ga lepo oblikujem za podnozje zvucnika...
PS. OVO MI SE DESAVA KADA SU ZVUCNICI ~60-70% MAX SNAGE!!!
Samo sam ih jednom probao do kraja :)
Hmmmm... mozda je kriv ovaj sto na kome stoje?
Jeste da je prelakiran, ali nije klizav...
Problem treba da resim do zurke u ponedeljak kada ce raditi punom snagom :bottle:
Ne ginu mi ekseri u sto :smash:
Ju naopako :whip:

Poslednja izmena:
probaj onda da im umesto tog parceta platna stavis neku mekanu gumu, mozda pomogne. ako ni to ne pomogne onda promeni muzicki pravac. ;)

Hmm a da ti se ne oslanja bas nekim čudom na jednu/dve stranice stola ? Stvarno mi čudno da sateliti mogu da budu tako jaki da skakuću (kao god zeka :D)... Malo pomeri bas da ti ne sruši sto...

saka je napisao(la):
Nego, imam drugi problem, kako da odrzim zvucnike na stolu kad malo jace odvrnem? :D
Odskacu i padnu mi na pod, vec mi se izgrebala plastika na jednom satelitu :(
Ima li iko ideju?
PS. pokusao sam da stavim vojni noz iza njih, ali ako odvrnem jace, odguraju i njih ;)
Nadam se da necu morati dugu devetku... :)

Hahahahaha Saka kralj si, iskrivio sam se od smeha za ideju,mogli bi da predlozimo Benchmarku da uvrsti ovo u bateriju testova za zvucnike kao daljinu odbacivanja bajoneta pri punoj snazi,ajde javi nam sta si uradio sa devetkom samo pazi da nije puna :d

Ripper je napisao(la):
Hmm a da ti se ne oslanja bas nekim čudom na jednu/dve stranice stola ? Stvarno mi čudno da sateliti mogu da budu tako jaki da skakuću (kao god zeka :D)... Malo pomeri bas da ti ne sruši sto...

Bas nije u kontaktu sa stolom, a i smanjen je podosta onim zadnjim potenciometrom...
Ne skacu oni kao zeke :p nego se pomalo pomeraju (citaj predju 15cm za 5 min :eyebrows: ) i padnu...
Pomislio sam i da sto nije nakrivo postavljen pa sam proverio sa onim zidarskim cudom :S: i ravan je vise nego temelj na mojoj kuci :bottle:

velkod je napisao(la):
probaj onda da im umesto tog parceta platna stavis neku mekanu gumu, mozda pomogne. ako ni to ne pomogne onda promeni muzicki pravac. ;)

Da znas, oduvek me je zanimala africka narodna muzika :d

URGH! je napisao(la):
Hahahahaha Saka kralj si, iskrivio sam se od smeha za ideju,mogli bi da predlozimo Benchmarku da uvrsti ovo u bateriju testova za zvucnike kao daljinu odbacivanja bajoneta pri punoj snazi,ajde javi nam sta si uradio sa devetkom samo pazi da nije puna :d

Cale mi nije dao devetku, mislio je da hocu da se obracunam sa nekim :d a stvarno sam hteo da probam da li bi uspeo da ih odrzi :eyebrows:
Ima vremena, ako nista tu je ruska malokalibarka sa snajperom :-devil-:
A i imam samo jedan stoljpi, a 2 satelita :whip:
PS. nije ti losa ta ideja za testove :D gde treba da potpisem peticiju? :d

Nazad
Vrh Dno