Šta je novo?

Koje su razlike izmedju Radeon 8500 i 8500LE cipova

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Koje su hardverske razlike izmedju ova dva cipa??? obzirom da sam ja do skora mislio da ja samo razlika u klokovima medjutim izgleda dfa nije pa neka mi neko objasni!!!:beat:

Pazi

Ja koliko znam mislim da je razlika samo u clock-u. LE 250/250, full 275/275... i mozda u memoriji zavisi od proizvodjaca... Tipa da li je 3.3ns, 3.6 ili 4 ns.

koliko ja znam LE ima iskljucen T&L koji je moguce softverski ukljuciti...

boggyman je napisao(la):
koliko ja znam LE ima iskljucen T&L koji je moguce softverski ukljuciti...

Kod "starih" Radeon karti, mislim da na R200 to nije slucaj.

Kao sto je silverglider kod starijih da ali na R200 nije to u pitanju. Mislim da je u pitanju samo mem/clock osiromasenje...

silverglider je napisao(la):
Kod "starih" Radeon karti, mislim da na R200 to nije slucaj.

I, koliko se ja secam, bio je iskljucen HyperZ a ne T&L.

Ne samo Hyper Z vec i Hierarchical Z...
U novim radeonima je sve to ukljuceno. Ali cini mi se da sam prelistavajuci testove za 8500/8500LE bas ovde na benchu video da ipak nije razlika samo u brzini.
Bice da se u LE stavlja slabija memorija... Nisam siguran, ali prelistaj bench testove; naci ces ono sto te zanima.

Pa slabija memorija je "to" sto definise nizi klok memorije, a ovde se kretala od 3.3 do 4ns. Ako imas tu od 4ns, neces moci mnogo bas da je dignes.

Razlika je u BIOS-u (forsira nizu brzinu memorije)

To je isto vec razlika u karti, ne u samom cipu ... odakle je poteklo pitanje...

Dobro de - odgovoreno je na pitanje.
Svi smo se slozili: razlika je u brzini i kvalitetu memorije, BIOS-u i nekim cudnovatim skrivenim funkcijama koje se manifestuju kada se neki gremlin nadje u blizini grafickog jezgra... :beat:

Vrh Dno