Šta je novo?

Koje su razlike izmedju HTC HD2 sa instaliranim androidom i HTC Desire HD?

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Dakle, planirao sam da uzmem Desire HD, medjutim, interesovalo me je, posto su hardverske specifikacije slicne sa HD2 (ekran iste velicine, isti procesor), koje su razlike u praksi izmedju ova 2 telefona kad se na oba koristi Android?
Takodje, procitao sam da ce na HD2 moci i WP7 da se ubaci, kakvo je trenutno stanje po tom pitanju?

Ja mogu reci da Desire radi bolje nego HD2 sa Androidom, sigurno i Desire HD bolje radi. WP7 sam upravo stavio...

Ja mogu reci da Desire radi bolje nego HD2 sa Androidom, sigurno i Desire HD bolje radi. WP7 sam upravo stavio...

Ne znamo sta si ti probao ali HD2 ubija kako radi sa androidom

A za pokretaca teme: novija arhitektura CPU-a, isto je na 1GHz, ekran je SLCD a na HD2 je obican LCD ali razlike su mizerne

u kom smislu "bolje"? Ima li ikakvih bagova na HD2, ili da kazem ovako: da li je to rjesenje koje se moze svakodnevno koristiti, ili je pribliznije emulatorima konzola na PC-u (sve je tu, ali to nije TO)? Takodje, na koji tel si stavio WP7?

A za pokretaca teme: novija arhitektura CPU-a, isto je na 1GHz, ekran je SLCD a na HD2 je obican LCD ali razlike su mizerne
da, da, znam za teoriju, zato sam i podvukao u prvom postu da me interesuju razlike u praksi! Procitao sam da HD2 ne snima u 720p (ajd, mogu da predjem preko toga), ali npr. uzmes HD2 i Desire HD, side by side comparison, sa HTC sense UI-jem, koje bi bile razlike?

nikoje, sve zavisi od ROM-a do ROM-a..

Imam oba telefona Desire radi brze od HD2, nema koji build nisam probao... Bogme nije mizerna razlika izmedju ekrana, mnogo bolji je SLCD ekran od TFT-a, poredeci Desire i HD2...

ovo zvuci ohrabrujuce :) Razlika u cijeni je poprilicna (narocito kad su polovni primjerci u pitanju).

A znaci ima varijanta cak i WP7 da se stavi, pa na 1 tel da budu 3 razlicita OS-a? Kako to funkcionise u praksi?

nikoje, sve zavisi od ROM-a do ROM-a..

Ja sto sam probao par HD2 sa NAND Androidom, stvarno vrh radi.

evo ja duze vreme koristim Android na HD2 i prezadovoljan sam. al' da se dvoumim izmedju HD2 i DHD izabrao bi potonji bez razmisljanja. ne zbog brzine jer je HD2 dovoljno brz da neke velike realne razlike nema vec zbog par sitnica
- baterija se ne moze puniti kada je telefon ugasen (ako ti se telefon isprazni do kraja, moraces da trazis nekog prijatelja da ti pozajmi bateriju ili ces se baviti lemljenjem prirucnog punjaca)
- alarm ne radi kada je telefon ugasen
- DHD ima primetno vise memorije od HD2. sto se tice kolicine NAND memorije, na HD2 je moguce to donekle kompenzovati uz pomoc App2SD+ al' ostaje mala nelagodnost u smislu da ne mozes da vadis karticu iz telefona dok radi + postoji mala (doduse bas mala...neznam da li je vredno pominjati) verovatnoca korupcije podataka dok su na SD kartici. Sto se tice RAM memorije...nema quick fix, DHD ima 256MB vise...nije da je to neka ogromna prednost, al' ipak...

sa druge strane, veliki plus za HD2 je broj razlicitih build-ova, WP7 koji vec radi na HD2, meego u najavi, ubuntu i da ne zaboravimo WM 6.5 i (ako je to nekome potrebno) navigacione softvere koji u svojim verzijama za WM razbivaju sve sto postoji za Android, iOS ili WP. sto se tice kamere, 720p ce proraditi...pitanje je vremena. na WP7 720p vec radi (mene doduse ovo nesto i ne intresuje)

ako si entizijasta i volis da cackas, flash-ujes, probas vecinu postojecih (sto mobilnih sto desktop :)) operativnih sistema na telefonu, onda je HD2 sampion nad sampionima.

Bas tako, jedina prednost HD2 je isprobavanje svega i svacega, sve ostalo je na strani DHD.

^^ Da ne zaboravimo i cenu koja je takođe na strani HD2...

Bicu kratak, u pokretu sam! Burazer mi ima DHD, ja HD2. Ukratko, DHD ne vredi taj novac! Zaprepastio sam se kada sam video koliko je brzi bilo koji RAM Android build za HD2, nego li bilo koji DHD build...Ekrani su maltene potpuno isti, razlika se ne primecuje...Za ostalo cu kasnije, ako je potrebno, cim stignem kuci! :)

Sent from my HTC HD²

Ako nije problem da napišeš operacije u kojima je HD2 toliko brži od DHD, baš me zanima.

- baterija se ne moze puniti kada je telefon ugasen (ako ti se telefon isprazni do kraja, moraces da trazis nekog prijatelja da ti pozajmi bateriju ili ces se baviti lemljenjem prirucnog punjaca)

Dule za koji to telefon kazes da se ne moze puniti kada se baterija isprazni do kraja?
Ako kazes za HD2 onda to nesto nije u redu sa tvojim primerkom posto se meni telefon ko zna koliko puta praznio do kraja i punio sam ga bez problema.

kad nabacis magldr na njega, punjenje dok je telefon izgasen vise ne radi (preciznije, ako na telefonu nemas flash-ovan WM ROM - punjenje ne radi)

i srecom :) meni se ovo nije desavalo. al', ovo se zna od prvih dana razvoja magldr-a a ima i par thread-ova na xda koji pricaju o ovome

Poslednja izmena:
Brzina Desire je smesna u odnosu na brzinu HD2 sa nand androidom!

Ako nije problem da napišeš operacije u kojima je HD2 toliko brži od DHD, baš me zanima.

Pa jednostavno je podosta tečniji! Brže otvara aplikacije, izvršava radnje itd...
Evo RAM builda sa SD kartice, da ne napominjem koliko je RAM NAND build brži i bolji! :)

[YOUTUBE]s0ByLLSwAFA&feature=related[/YOUTUBE]

A evo i Quadranta, znam da nije reper, ali ipak... :)

CAP201101120111.jpg

Uz sve to developing scena za HD2 je enormno velika i jaka! Jednostavno, neka svako sa svojim novcem radi šta želi, ali prosta logika mi govori da je novac na DHD trenutno pogrešno uloženi novac! :)

kad nabacis magldr na njega, punjenje dok je telefon izgasen vise ne radi (preciznije, ako na telefonu nemas flash-ovan WM ROM - punjenje ne radi)

i srecom :) meni se ovo nije desavalo. al', ovo se zna od prvih dana razvoja magldr-a a ima i par thread-ova na xda koji pricaju o ovome
Ja nemam tih problema Dule, telefon se i dalje puni! :)

Quadrant mi baš ništa ne znači (može da stoji 10000 ili 100) a na video klip mi isto ništa posebno brzo ne deluje, kao i svaki drugi 1GHz telefon. Inače na videu je cm rom nadam se da to ne poredite sa sense romovima.

Quadrant mi baš ništa ne znači (može da stoji 10000 ili 100) a na video klip mi isto ništa posebno brzo ne deluje, kao i svaki drugi 1GHz telefon. Inače na videu je cm rom nadam se da to ne poredite sa sense romovima.
Ono je snimak sa SD kartice, znači podosta sporije od novih NAND buildova, a i na snimku je stara 0.5 verzija ROMA, sada je već to daleko ispeglanije i još brže! Ima i Sense RAM ROM-ova, jednako su brzi!
Pa eto Desire HD u ruci i bogami, ide to sporije čak i od ovog snimka gore! Da ne drobim više, i dalje mislim da su pare date na DHD u ovom tenutku pred izlazak Tegra telefona, naprosto loše uložene pare! HD2 nudi mnogo više za uložen novac, hteo ti win mobile 6.5x, Android, Windows Phone 7 ili nešto možda drugo... :)

OK, onda je HD2 trenutno ubedljivo najbrži telefon.

Ovako ja imam HD2, ako ti je stalo da na fonu imas android sense rom onda uzmi DHD i tu nema pogovora da u tom okruzenju bolje radi HD2. E sad ako hoces neku golu verziju androida ili WP7 koji radi ekstra samo mu jos fali hak za marketplace (i bice kao bombonica) onada uzmi HD2. Nema tu nikakve posebne matematike samo je na tebi da odlucis.

Poslednja izmena:
OK, onda je HD2 trenutno ubedljivo najbrži telefon.

Naravno da nije, ali nije ni toliko lošiji koliko bi razlika u ceni opravdala! ;)
U svakom slučaju, HD2, mnogo zanimljiva igračkica! :d

Pa koji je brži (koji mogu sutra da kupim) kada je brzina desire i dhd-a smešna u odnosu na HD2?

Tražim jednu reč... U pitanju je reč "smešna"
Ni search mi ne pomaže! Ali ne brini, čim je budem pronašao rećiću ti i koji telefon da kupiš zarad prijatnijeg i bržeg iskustva! :beat:

Pa dobro, kombinacija njegovog "smešna" i tvog "video koliko je brzi"....
Mada nije bitno, valjda ste mu pomogli u odluci.

Dule nam se možda malo zaneo, ali ja svakako nisam! Oba telefona u rukama! ;)
No, neka čovek sam odluči, ipak će on provoditi 24h uz tu spravicu! Sretna kupovina, ja se povlačim! :)

Poslednja izmena:
Pa dobro, kombinacija njegovog "smešna" i tvog "video koliko je brzi"....
Mada nije bitno, valjda ste mu pomogli u odluci.

jos vagam, jos vagam :) Nije da mi gori pod nogama, imam E72, ali zelim da se upoznam sa svim razlozima za i protiv... Zato vise citam, a manje komentarisem (kad vec nisam upoznat sa materijom)

Nazad
Vrh Dno