Šta je novo?

Koje Raidmax napajanje?

Dovahpig

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.12.2011
Poena
230
Dvoumim se izmedju ova dva RX-500AF Blackstone i RX-530SS Hybrid Modular. Cena je 4000 za prvo i 4200 za drugo napajanje. Prvo je Andyson built i 80plus a drugo je modularno, ne znam sta je unutra

Trebalo bi da je i HM Andyson, ali najbolje da sacekas McSteela sa odgovorom, tu nema greske :)

Jeste Andy, konkretno G-serije, model AD-G530 (koji Andyson ne prodaje i ne proizvodi "za svoje ime" već neko vreme). Proizdvođačka specifikacija kaže 12V1:16A, 12V2:17A, kombinovano 28A (336W). Peak rating je 500W @ 25°C 60 sekundi, kontinualno 400W @ 25°C. Kondike su pretežno Teapo i poneki Fuhjyyu. Modularna ploča nema dodatni filtering, tako da ako ti modularnost ne treba, bolje uzmi Blackstone (koji je 2-serije, AD-2500AE-yz1) i ima sposobniju 12V granu (372W - 31A), novijeg je dizajna pa je efikasnije, a koristi i manje tragične "dopunske" kondenzatore pored Teapo - JunFu. Oni su svakako manje zlo od Fuhjyyu (ili kako ih zovu poznavaoci, F***u :D).

Osnova za tvrđenje da je RX-530SS ustvari G-series (u trenutnom nedostatku bolje):
RX-500AF je 2-series:

Oznake na glavnom trafou su oblika "211D//serija//8/tip-trafoa/induktivnost-u-mH/dodatni simbol"

Poslednja izmena:
Hvala na savetima, uzeo sam Blackstone. Modularno stize ba stanje tek za 15 dana. Po tezini gledano tu je negde sa Corsair Vx550 koje sam prethodno jahao 6 godina i prodao za solidne pare. Uz 7770 grafiku i 965be procesor, mislim da je ovo napajanje za te novce sweetspot

Osnova za tvrđenje da je RX-530SS ustvari G-series (u trenutnom nedostatku bolje):
RX-500AF je 2-series:

Oznake na glavnom trafou su oblika "211D//serija//8/tip-trafoa/induktivnost-u-mH/dodatni simbol"

Najnoviji Xigmatek X-Calibre XCP-A400; Oznaka G na trafou; AD-5520N2-08 nije jos publikovan na Andyson sajtu. Verovatno ce i raidmax u novoj reviziji imati to napajanje kao 530SS ( mozda je vec i izasla ta revizija nemogu da budem siguran ) . Nazalost u odnosu na 500AF pasivni PFC. Doduse i kod 500AF raidmax je ocajno osakatio orginalni Andyson ( za poredjenje sa Taurom XTK-TB-0500A) zato sam i preporucio da se preskoci. . Ali sad je zavrseno pa je nebitno...

Prilozi

• calibre4006.jpg
    calibre4006.jpg
    130 KB · Pregleda: 177
  • xigmatek_tauro_500w_14.jpg
    xigmatek_tauro_500w_14.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 141
Dovahpig, razmišljam da uzmem Blackstone, pa me zanima koliko je bučno na leru? Pod opterećenjem može i kao mlaznjak da se čuje, nije mi toliko bitno, ali volim kad mašina ništa ne radi da bude tiha. Kako se RX-500AF pokazao u tom pogledu?

Da li ovo napajanje uopšte menja broj obrtaja u zavisnosti od temperature, ne mogu nigde da pronađem? Ili to rade sva moderna napajanja, totalno sam ispao iz tokova?

Poslednja izmena:
Sva moderna napajanja prilagodjavaju broj obrtaja ventilatora opterecenju i temperaturi :) Napajanje je sasvim OK, za te pare tesko da ima bolje :)

Vrh Dno