Šta je novo?

Koje pojačalo za BluRay disc player

Kod tihog slusanja, pojacalo jedva da isporuci i 1W, obicno su to delici vati. Mogucnost spaljivanja postoji, ali za to treba i da se potrudi covek, pa makar to bili i slabi zvucnici. Na normalnom slusanju nece sigurno stradati, cak ni sa pojacanim gain-om na nekim pesmama (osim ako nema merku pa se uzivi sa glasnocom). Izgleda da se ovde pojam 1 vata previse podcenjuje i mistifikuje.
Sa tim samsungom ne bi ni koristio naravno woofer u prvo vreme. Samo satelite.
Sta bi ste vi kupili za 500e, a da to nije neki logitech ili PC zvucnici? Za potrebe filmova, naravno...

Sateliti bez woofera...... znaci pusti vodu neka ***** odu. Za 500e jedino resenje a da nije PC zvucnik (i Z-5500 jeste PC komplet) je onaj Onkyo a da je koliko toliko ok. Ja ne bih licno bacao novac na tako nesto jer to nije to, ali ok......

Podrazumeva se da je Z-5500 PC zvucnik. Znaci dosli smo do zakljucka da nov surround sistem do 500e jednostavno nema, a da valja. Jedino, ali jedino, neki polovan stariji risiver s nekim polovnim entry level kutijicama. Opet bi bilo nategnuto zbog woofera, ali uz malo strpljenja, moglo bi nesto da se izmiksa.

Vi konstantno prenebregavate činjenicu da sam ja bio zadovoljan i sa Samsungom koliko god da sam svestan da je to roba koja nije kvalitetna, i da je smešno porediti je sa ozbiljnijim spravama? Kada kažem zadovoljan, to znači da u životu nisam pomislio dok sam gledao film kako mi je zvuk krdža, loš, i tako dalje.

Mislite da ne bih bio zadovoljan sa tim onkyo setom, npr? Kontam da bi se tripovao da je to nešto najbolje što sam ikada čuo. :) Nisam duduk za kvalitet zvuka, i umem da napravim razliku, ali nisam nešto ni preterano ambiciozan po tom pitanju. Ono za šta svakako jesam duduk je hi fi scena, cene i sl, odatle ovaj topik.

Nije poenta dakle, da mi govorite kako je sve to krš što bih uzeo, jer ako mi ovo nije krš što imam (iako realno znam da jeste, globalno gledajući), a sada to košta oko 15 soma dingera i manje, nemam najmanju dilemu da ću biti prezadovoljan šta god da kupim za 500e. Poenta je da dobijem(o) što više predloga, pa da izvagam(o) šta mi je činiti. :)

Hvala svima na participaciji u jednom takvom projektu. :D

Pošto smo malo pobegli od teme tj naslova topika, otvorio sam novi, konkretan i jasan.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=224056

Poslednja izmena:
Solidni 5.1 PC komplet sa optičkim ulazom (znači bitno je da ima 5.1 dekoder u sebi) je sasvim dovoljan surround sistem za nezatevne korisnike. Meni recimo to nije dovoljno i nikada to ne bih kupio, ali nekome to jeste dovoljno. Sledeća stepenica je AVR sa kompletom zvučnika, ali to je i u polovnoj varijanti teško naći za podnošljive pare.

Dobio si odgovor u vidu Onkyo kompleta, Z-5500 i sl. Idi prelsusaj pa se odluci.

Ja evo par dana razmisljam o ovom onkio kompletu, realno nije skup, a lepo i izlgeda da se ne lazemo. I ja cu morati nekako da ga preslusam, pa da donesem odluku.
Evo samo jedno pitanje vezano za tuner na ovom pojacalu, kakvog je kvaliteta? Vrlo prosto pitanje :)

REalno nisam audiofil, a muka mi je od moje stare mini linje i sl... Pa sam mislio da predjem na nesto ozbiljnije, verovatno uzimam ovaj onkio za nekoliko meseci.
Puno pozdrava

Poslednja izmena:
Ili moze i ova varijanta:
Denon avr-1610 + zvucnici JBL CS460, nesto manje od 700e.
Ne znam da li vredi ovo u odnosu na onkyo varijantu. Meni u svakom slucaju ne odgovaraju podnostojeci zbog skucenog prostora...

Izvinite ako sam previse off-ovao ovu temu.
Pozzzzz

denon nema nista dobro ni priblizno u rangu cene od 350e, koliko kosta 507-ica, koja je bolja od mnogih THX-ultra deklarisanih AVRova.
takodje denon je dobro podbacio u poslednjih par godina sto se pojacala tice.

da uzme neki polovan avr , nije lose resenje, jer vec ima onboard dekoder za doby TrueHD .
Citaj kupi bilo koj Pioneer/Yamaha/Onkyo/bilo sta, sto ima 5.1 ulaz . Radice sigurno a kostace stotinjak evra.

Satelite sa samsung kompleta moze mirne volje da iskoristi, deklarisani su na 100w na 6ohma . I to tako mora da radi.

pasivni sabvufer moze da kupi i SAL-ov , sto se mene tice, mada bih preporucio eltax thunder / 100-ak evra nov /.

Eto , bice za manje od dvesta evra nesto.

a moze da kupi i novo , logitech z-5400 za 285e .

Poslednja izmena:
Lepo si reko sta moze, a evo ja bih i dodao Microlab h-600 kao opciju za razmatranje, ipak logitech ima previse tup i mutan zvuk pa mu je potrebno furati malo dsp-a dok kod microlaba je zvuk lepsi na defaultu.

Poslednja izmena:
A lepo, lepo, bitno je da si zadovoljan.:D

Eto, Gdin_M je pokazao da je stvar u kvalitetu posta a ne u kvantitetu. Konkretan predlog, i to je to, zvuči primamljivo, moram da priznam.

Dakle, samo sa aux-om spojim plejer na njih i to je to?

A poredeći npr sa z5500, koliko se gubi na zvuku kod h600 što nije digitalni prenos, što ne podržava Dolby® Digital, DTS®, 96/24 soundtracks, Dolby Pro Logic II, itd i tako ta čuda, što logi ima built in?

Tvoj BD player ima u sebi sve deceodere, koliko se secam jedino flac ne pusta. Znaci ti bi mogao da podesis sve sto zelis u playeru i posaljes analgono na taj sistem. Stos je sto je Z-5500 flexibilniji zbog SPDIF ulaza. Opet, ako ti se dopada zvuk tog sistema uzmi ga. ML ima 5.1 ulaz kao i 2 stereo, znaci neces moci da povezes recimo i komp ili neki HD TV box i da imas 5.1 zvuk. Ti hoces sada jeftinije da prodjes ali narocito kod izbora ozvucenja - koliko para toliko muzike.

Tačno je da taj LG BD390 ima u sebi dekodere i za DTS-MA i DDTHD i 7.1 anoligni izlaz ali to je čisto više da se zove da ima. Ugrađeni DAC je takvog (ne)kvaliteta da je to strašno. Povezao sam ga analogno i na Yamahu RXV1800 i na Marantz PM15S1 i moram reći da je zvuk ispod granice prihvatljivosti. Muzika sa original CD-a zvuči kao mp3 a višekanalni zvuk zvuči još gore od toga. Po meni opcija spajanja analogno ne ide. Mislim da je najbolje rešenje uzeti neki dobar risiver iz srednje klase koji ima dekodere za HD zvuk i za početak aktivni vufer (može i polovno). Zatim na taj risiver spojiti (za početak dok se ne skupi lova za nove) te postojeće satelite od Samsunga + taj aktivni vufer (koji bi trebao da bude bar od 100w- misli se na ugrađeno pojačalo). U opcijama podesiti da su svi zvučnici mali uključujući i prednje i da sav bas ide na vufer. U sledećem krugu kad se skipi nešto para kupiti prednje zvučnike i centar iz iste serije (veličina prednjih zavisi od veličine sobe) i na kraju kupiti jedan ili dva para zvučnika za zadnje (opet zavisno od veličine sobe). Ovo je po meni bolje nego ići na te kompjuterske igračke tipa Z5500 i sl.

Pa da, ali AVR srednje klase pocinje od 600e pa na gore. Njemu bi odgovaralo nesto poput Onkyo 707 kao min kvaliteta za AVR (ili nesto slicno od drugih brendova) ali to sa SW ide skoro u 1k e. Jos 5 zvucnika ima da pretera 1.5k e.

A poredeći npr sa z5500, koliko se gubi na zvuku kod h600 što nije digitalni prenos, što ne podržava Dolby® Digital, DTS®, 96/24 soundtracks, Dolby Pro Logic II, itd i tako ta čuda, što logi ima built in?

tebi nista od navedenog ne treba.

uat ju nid iz eventualno avr koji dekoduje dolby true HD / nema veze sa onim sto si naveo kao sto dolby digital nema veze sa dolby prologic 1 , iako su oba iz dolby labs /

ali, obzirom da si consumer, a ne audiofreak , i da poesedujes plejer koji kako-tako dekoduje taj dolbi truhd, i ima cinch izlaze,
pokriva te 5.1 sistem sa analognom konekcijom , perfektli .

gubitak na kvalitetu, ako kazes da ti se zvuk sa samsunga svidja, neces da primetis.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno