Šta je novo?

Koje napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Masina je sledeca:

-Pentium 640
-Asus 6800 Ultra 256 MB PCI-Express
-1GB DDR2-533
-Maxtor 160 GB S-ATA
-Plextor PX-716A
-SoundBlaster Live! 24-bit

Neka budala je to stavila u Frontier Centurion kuciste sa satro 400W napajanjem :zgran: (da ne pominjem da ni CPU cooler nisu montirali kako treba, drzao se na jednoj zabici :wall: i naravno masina se gasila)

Kad su videli da to tako ne moze, stavili su Chieftec 460W napajanje (ono za Xeon sa EPS12V konektorom) koje je DUAL-RAIL (12V1=14A, 12V2=15A).

Naravno, nVidia Sentinel i dalje tvrdi da nema dovoljno struje i tera karticu na 200/600 MHz, a o 3D-u moze samo da se sanja. OS je reinstaliran, probani su najnoviji drajveri (71.84) i ne pomaze.

Koje napajanje uzeti za ovakvu masinu? Ne bi bilo lose ni celo kuciste ali moze i odvojeno. Preporuke?

Hmm, tu masinu bi izgurao Chief od 360W, o 460W da ne pricam. Ja 420-icu ne mogu da opteretim da se zagreje i osim nesto slabije GK kod mene, svega ostalog imam poprilicno vise (A64 3200, 3xHDD internal,2xHDD@USB,2xoptika,9800XT,TV,Audigy2,1GB i sto sta jos eksterno). Sve ovo radi i na 360-ici, ali od viska glava ne boli. Probajte jos neko napajanje. Ukoliko ne proradi, problem je druge prirode.

Da, ali prema merenjima koje sam video na internetu ova graficka vuce bas dosta, razlika izmedju idle i load potrosnje je citavih 97W!

audiofreak je napisao(la):

Ja se ne bih za***bavao i odmah bih isao na Enermaxa od min. 360W. Kombinacija CHieftec i 6800GT bas i nije neka. Imao sam dosta problema sa nekim chieftec napajanjima i 6800 karticama.

Poslednja izmena:
cooler master 450w.Probao,osetio i zadovoljan.Ako on ne pogura onda neznam ko ce.

Urose, karta je ULTRA, ne GT tako da je to jos gore. Da li neko zna ima li kod nas nesto robustnije tipa Antec TrueControl 550W?

:)

Probaj onda Enermaxa 460W. Antec-a ces tesko naci kod nas. Mozda vredi probati i CM, mada sa doticnim napajanjima nisam imao iskustva.

TT i chieftec nikako. Mi smo u redakciji imali prilicnih problema sa najboljim TT (chieftec) napajanjima od 460W. Cini mi se da je iz buterfly serije. Dakle, nikako chieftec.

Poz

Da ne otvaram novi post: Kakva su iskustva sa LC Power-om 550w, vidim da je jeftino a kazu i dobro ?

milanv je napisao(la):
Da ne otvaram novi post: Kakva su iskustva sa LC Power-om 550w, vidim da je jeftino a kazu i dobro ?
Svaka preporuka..

Samo jos neko da mi kaze za taj LC power da li je max 24 A na 12V dovoljno za ovo cudo?

Primera radi, Enermax od 360W daje 26A na 12V. Jeste Enermax skup i malo precenjen, ali ovo moje je svasta proguralo, a ono u redakciji je bez problema radilo sa MSI 6800 Ultra. Pri tom je graficka bila klokovana, CPU itd.

Ako se neko isprsio za takvu masinu, moze da se isprsi i za jednog Enera :) Da sam na tvom mestu, isao bih na sigurno i ne bih gubio vreme.

Nazalost i nemas neki izbor.

Poz

Imam Enermax-a EG385AX-VHB(W) od 380W i u specifikaciji pise da ima dve +12V grane od 14A i 13A. Da li je onda ukupna snaga na +12V 27A? Inace napajanje ima jedan extra +12V konektor poseban za graficke kartice... Jel preko njega on raspolaze sa svih 27A za graficku? Jasno se vidi da taj konektor je zaseban, izlazi zajedno sa konektorima koji se nabadaju u plocu...

A da li je neko probao ovaj EuroCase od 500W, prema specifikacijama ima 34A na + 12V, vidim da ih ima u ADACOMovom cenovniku, ali da l' ih je neko probao...

Resena stvar, nije do napajanja. Probao sam sa 645W serverskim napajanjem (46A na 12V) i isto se desava. Kada rucno postavim takt na default kartica radi normalno. Ne znam sta se taj Sentinel tripuje? :zbun:

genijalcin@23 je napisao(la):
Kombinacija CHieftec i 6800GT bas i nije neka. Imao sam dosta problema sa nekim chieftec napajanjima i 6800 karticama.

A koje napajanje preporucujes na konfiguraciju P4 3.2GHZ, 1GB RAMA, dva hard diska, cd-citac, cd-snimac+citac, i graficku nVidia GeForce 6600 GT?! Kakvo je napajanje Ewer Power 500W, atx2, super silent?! Smeta mi na mojoj konfiguraciji sto mi nekako pc radi prebucno, a napajanje je sada od 400w, neko Asusovo ne mogu se sjetiti, tocno naziva modela, ali tu je negdje :D, pa da cujem Vase preporuke oko napajanja za ovu moju masinu?!

Evo kod mene Enermax 460W tera P4, 1gb, 3hd, dvdrw, cdrw, i X800..

Ajd opet da ne otvaram jos jedan topic: kakva su vam iskustva sa CoolerMasterovim napajanjima?

Hteo bih da uzmem CoolerMaster Extreme PMSP 430w, mnogo mi je skup Chieftec 420w, a i vidim da ljudi nisu odusevljeni njime, a cm je ipak duplo jeftiniji...

milanv je napisao(la):
A 420W?
Imam neku prosecnu konfiguraciju(sada vec slabu)Athlon XP 2000, ATI 9200, RAM 256,HDD, DVD, TV tuner..., ali je napajanje neko stvarno jadno(sa sve kucistem nekih 25 jevreja :wall: ), pa sam mislio da bi ovo od 420W bilo i vise nego dovoljno , iako planiram da dodam jos RAM-a , jos jedan HDD itd. :d

Kakvo je napajanje MS 400W LN GOLD (GOLDEN POWER)?! Meni se covjek kune zivotom da se ne cuje nikako, da je dosta tiho?! Ima li itko kakva dobra iskustva?! Ili jednostavno napisite koji je najbolji, a da se ne cuje kada pc radi, i kada je malo opterecen, cjena ako znate, i gdje se moze nabaviti, tu prvenstveno mislim na podrucje BiH?! HVALA!

Nazad
Vrh Dno