Šta je novo?

Koje napajanje

Wemp

Cenjen
Učlanjen(a)
07.04.2012
Poena
150
Sklopio sam kompjuter i ostalo mi je jos napajanje da izaberem pa sta mislite, jel moze ove LC Power da izdrzi ovu konfiguracija:

INTEL Celeron Dual Core G530
Gigabyte GA-H61M-S2PV
Exceleram 4GB DDR3 1333MHz
Powercolor Radeon 6450 1GB DDR3
LG DVD-RW

Ako ne, koje napajanje bi bilo dobro za ovu konfiguraciju a da je do 2000din ?

Poslednja izmena:
Ako ti je problem cena, poslušaj ono što kaže Jane. Ako ti problem ipak ne bude cena, preporučujem Seasonic od 380 W ili, eventualno, Seasonic od 460 W.

LC i nije baš neki kvalitet, tu negde u donjoj srednjoj klasi spadaju njihova napajanja do 40 evra, dok, s druge strane, Seasonic je firma koja radi izuzetno izdržljiva i kvalitetna napajanja pa su samim tim i bitno skuplja od konfekcijskih napajanja.

Ali za 2000 din. LC svakako nije tako loše rešenje.

Stvarno, za 2000 nema neki izbor, i tu se ovaj model pokazao kao pouzdan (ugradio sam brdo, ali stvarno brdo tih modela, i za sada, da kucnem u drvo, ni jedna reklamacija na 420h - naravno, ugrađivao ih uvek u slabije konfiguracije jer ono realno ima nekih 250w max).

Mada, ako imaš 500 din više, i ako uspeš da ga nađeš, uzmi CHIEFTEC GPA-350S.

Nasao sam CHIEFTEC GPA-350S u jednoj prodavnici pa da li se vise isplati uzeti to napajanje umesto ovog LC Power-a(nije problem tih 500din ako je dosta kvalitetnije od ovog LC) ?

Tu bi definitivno McSteel dao najbolji savet, ali ja ti u svakom slučaju preporučujem da uzmeš Chieftec.
To ti je kao da biraš između nekog KIA model niže klase i npr. nekog Volkswagena.

Nasao sam CHIEFTEC GPA-350S u jednoj prodavnici pa da li se vise isplati uzeti to napajanje umesto ovog LC Power-a(nije problem tih 500din ako je dosta kvalitetnije od ovog LC) ?

Vredi ti svakako dati malo vise za tog CWT Chiefteca!

Svakako vredi dodati za tog Chiefa, iako na papiru izgleda slabije napajanje, zapravo je jace, posto moze da isporuci vise sa 12V grane, plus je kvalitetnije, ima osnovne zastite(LCP nema nijednu) i ima aktivni PFC. Mana je nedostatak 6pin konektora za graficku, mada to tebi nije ni bitno posto imas grafu kojoj ne treba dodatno napajanje.

Poslednja izmena:
GPA je APFC + double-forward, kompletan EMI filter, Samxon i JunFu kondenzatori. LC koristi flyback half-bridge, PPFC, i BH i Asia'X kondenzatore... Od LC-Powera ne bih očekivao više od 250W u kontinuitetu, a unutar specifikacija. Da se razumemo, svakako je bolji od manje-više svega što je i 300 dinara jeftinije - ali je zato Chief (bolje reći CWT, jer je samo nalepnica promenjena) mnogo kvalitetniji za tih ~500 dinara... Apsolutno vredi investicije.

Imam jos jedno pitanje. Iskrslo je nesto pa imam priliku da uzmem 4850 1gb pa sad, da li da uzmem onda CHIEFTEC GPA-350S ili CHIEFTEC GPA-400S ili neko drugo u tom cenovnom ranga?

Znaci konfiguracija je ista, samo se graficka menja
INTEL Celeron Dual Core G530
Gigabyte GA-H61M-S2PV
Exceleram 4GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon 4850 1GB DDR3
LG DVD-RW

Uzmi 400s jer je 4850 stvarno priličan potrošač (nešto oko 100W troši u full loadu, možda i do 120W zavisno od OC-a). I da, znaj što se tiče tih kartica da se i poprilično greju.

U tom slucaju dodaj za 400S, jer ima vise snage, a sto je bitnije ima i 6pin pci-e konektor.

Nazad
Vrh Dno