Šta je novo?

koje napajanje?

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Cao,
Imam u centurion 5 kucistu napajanje od 380w koje je doslo sa kucistem i koje super tera ovu konfu iz potpisa...bez problema.
Uskoro radim upgrade pa izmedju ostalog icu cu na 6400+ be procesor i hd4850 grafiku, dodacu i 3 GB rama...

Trebam savet za napajanje (koja velicina 450 w ili 500w?) ali uz primarni kriterijum a to je SILENT sto je moguce bolje...Nesto tiho tiho tise....najtise..cena nije pitanje...Ovo sve jer je konfa media centar u dnevnoj sobi i radi 16 sati dnevno pa je pravim sto je tise moguce...

Hvala!

Sta ce ti onda 6400 black edition za to? 6000+ dovoljan maximalno, ne dobijas mnogo ovim jacim... a memorija, bolje da ubacim neku bolju (utegnute latencije i vise MHz-a) a da izbacis tu jer su cenen mem prihvatljive...

Nisi naveo koliko planiras da izdvojis za napajanje, a nisi ni pogledao slicne teme jer ih ima dosta... :)

Sta ce ti onda 6400 black edition za to? 6000+ dovoljan maximalno, ne dobijas mnogo ovim jacim... a memorija, bolje da ubacim neku bolju (utegnute latencije i vise MHz-a) a da izbacis tu jer su cenen mem prihvatljive...

Nisi naveo koliko planiras da izdvojis za napajanje, a nisi ni pogledao slicne teme jer ih ima dosta... :)

razlika u ceni je 8 evra za procesor pa je manje vise svejedno sto se toga tice...nemam nameru da oc-ujem vec da drzim na default.

memoriju uzimam 3 modula na 800 mhz sto je maksimum za plocu. Neku gejmersku ako imate preporuku bilo bi ok!

planiram da dam koliko je potrebno:)...mislim da ce kostati oko 350 jura za proc+napajanje+memorija+grafika

racunam da bi posle ovakvog upgradea masina zadovoljila sledece 2 godine?

Ja sam bogami mislio da je razlika oko 20e. :trust:

Mozda Geil Ultra Plus, na 1066 je ali smanjis i utegnes latencije. Bilo bi fino da radi u dual chanellu... mozda 2x2gb Trancenda jetram-a, trazi sa P pored barcoda, ok je mem.

Izgurace ti dve godine da bude prihvatljivo za najzahtevnije igre grubo receno, ne vrhunski ali prihvatjivo, a sada tatatatirci sa tim :) Jedino je pitanje za grafu... to traje sezonski... :d

Ja bih sada uzimao Corsa 650TX ;)

Vrh Dno