Šta je novo?

Koje napajanje?

Miki D

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2008
Poena
320
trenutna konfiguracija AMD 4200+, Asus ati 3650.... To radi sasvim ok sa codegen napajanjem 400W

Uzeo sam sada monitor 22" pa planiram i upgrade racunara

Bice verovatno AMD 6000+, a malo kasnije i graficka neka ATI 48xx

Pretpostavljam da ovo napajanje nece moci to da izgura pa me zanima sta mi predlazete
Samo da napomenem da ne clockujem nista

Pa ne znam, do 5k dinara mozda malo vishe manje.

To sad planiram da zamenim i da budem miran duze vreme. bitno mi je da bude odgovarajuce jacine za ove komponente, stabilno i tiho

Prosle godine sam izmenjao 5-6 kineza i sad sam reshio da zavrsim sa tim

PS i da mogu da ga kupim ovde u Nishu :)

Poslednja izmena:
Ok nashao sam adresu u Nishu i pregledao njihov sajt.

Nisam nashao to napajanje od 450W, ali ima od 500W

http://www.alti.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1204&category_id=102&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=78
cena 5300 din
Nema bash neki opis proizvoda, valjda je to ovo sto sam nashao na sajtu proizvodjacha
http://www.pcpower.com/products/description/Silencer_500_EPS12V/index.html
Cudi me da nema 12-icu odozdo, nego samo manji ventilator

a ima i ovo
http://www.alti.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1187&category_id=102&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=78
koje je jeftinije, isto 500W

Poslednja izmena:
Ok nashao sam adresu u Nishu i pregledao njihov sajt.

Nisam nashao to napajanje od 450W, ali ima od 500W

http://www.alti.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1204&category_id=102&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=78
cena 5300 din
Nema bash neki opis proizvoda, valjda je to ovo sto sam nashao na sajtu proizvodjacha
http://www.pcpower.com/products/description/Silencer_500_EPS12V/index.html
Cudi me da nema 12-icu odozdo, nego samo manji ventilator

a ima i ovo
http://www.alti.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1187&category_id=102&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=78
koje je jeftinije, isto 500W
Nema Corsair u Altiju.;)
To je to, jedina mana je taj vent, mada koliko sam video ima dobru kontrolu pa je relativno tiho.:)
Ovo drugo je OK, ali ipak za klasu loshije od PC P&C.:)

Poslednja izmena:
Hehe, ni jedno napajanje iz ove serije nema 12-icu ventilator odozdo.... cak ni ono od 750W....

Valjda znaju sta rade.... i ako kazesh da je klasa vishe i od coolermastera....

Stigao je PC POWER & COOLING SILENCER 500W

Prvi utisak je fenomenalan.... Pakovanje, kvalitet izrade gledano spolja, tezina samog napajanja (u odnosu na onaj codegen), ima cak ona gumirana nalepnica, mora da joj nadjem mesto negde :) Ne znam kako je kod ostalih proizvodjacha ovo mi je prvo napajanje da nije neka domaca izrada ili neki kinez

Prikljucio sam ga, radi ok. Ne mogu da procenim koliko je tiho jer se cuje cooler procesora box varijanta, to cu isto da menjam, procesor 6000+ i cooler CM Hyper TX

Ima brdo kablova sa prilicnom duzinom, jedva sam ih smestio u supljinu ispod rezacha

To je to, ako nekog josh nesto zanima vezano za ovo napajanje....

A da, mislim da je predvidjeno da stoji u kucistu dole, zakljucio sam po nalepnicama a i ulaz za kabl stoji naopako :)

Ne znam kako da vidim temperaturu napajanja :)

Koristim speedfan, ali on mi ocitava samo temp procesora i hard-a

Stigo je cooler sutra ce i procesor, tako da sto se tice buke napajanja dobijate info sutra, prekosutra

I zaporavio sam da napomenem da sam za ovo napajanje dobio garanciju 5 god. :)
Sad bash gledam, ne znam da li josh neko daje toliko...

Ne znam kako da vidim temperaturu napajanja :)

Koristim speedfan, ali on mi ocitava samo temp procesora i hard-a

Stigo je cooler sutra ce i procesor, tako da sto se tice buke napajanja dobijate info sutra, prekosutra

I zaporavio sam da napomenem da sam za ovo napajanje dobio garanciju 5 god. :)
Sad bash gledam, ne znam da li josh neko daje toliko...
Pa vidi kakav je vazduh koji napajanje izbacuje, hladan, mlak, topao, vruc.:p

Daje Corsair 5 godina, mislim da su oni prvi poceli sa tolikom garancijom.:)

Imam sas jedno pitanje....

Pishe da ovo napajanje ima "automatic fan speed control", medjutim imam utisak da uvek vrti na max. A i rekao sam da izvlaci pozadi dosta hladan vazduh

Jel treba dodatno to da ukljucim negde (u biosu, kao za cpu fan) ili ne?

I u radnji su mi tvrdili da se ne cuje uopste...

Imam sas jedno pitanje....

Pishe da ovo napajanje ima "automatic fan speed control", medjutim imam utisak da uvek vrti na max. A i rekao sam da izvlaci pozadi dosta hladan vazduh

Jel treba dodatno to da ukljucim negde (u biosu, kao za cpu fan) ili ne?

I u radnji su mi tvrdili da se ne cuje uopste...
Ne treba nishta da prikljucujeh, napajanja samo ubrzava ventilator kako temperatura raste.
Pa jeste relativno tiho, koliko napajanje sa 8cm ventom moze biti tiho.

Steta sto ga nisu odradili da bude malo tise, sigurno je moglo. Svi koji ga imaju prijavljuju da se vrti na max. a u stvari je minimum. Kakav li je stvarno maksimum ? Sem toga je savrseno u svakom pogledu.

40e za napajanje

Ljudi treba mi pomoc, imam mali budyet a napajanje treba da pogura:

ga-p35-ds3l
Pentium D915 za sad (dobio od drugara) kasnije C2D
palit 8800gt sonic+ 512
160 WD
2 giga memorije

htedoh Thermaltake 470w ali nema nigde da se kupi, zvao sam sijaset radnji kod kojih na netu pise da imaju... kad ono q...
Sta vi preporucujete?

Hvala Unapred

poz

Poslednja izmena:
To sam i uzeo na kraju, dobroje da ga je jos neko predlozio. Dosta sam skeptican u vezi kvaliteta ovog napajanja, javljv utiske popodne. Hvala u svakom slucaju...

poz

I, kakvi su utisci, zanima posto bih ja tog Gigabajta mozda uzeo za staru masinu ?

Utisci su jako pozitivni. Pri testiranju kompa na maksimalnom opterecenju nije bilo nikakvog ozbiljnijeg grejanja, kao ni pri igranju Crisis-s. Izrada i tezina su, po mom misljenu, dosta slicne sa ciftekom od 400W. Toplo ga preporucujem svima sa osrednjim masinama kao sto je moja :) ...

Poz...

Nazad
Vrh Dno