Šta je novo?

Koje napajanje da uzmem?

matrixxsu

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2008
Poena
410
zanima me vase misljenje,koje je po vama najbolje napajanja od ovih koje sam postavio? naravno nisu svi iste snage,jer ako se po tom vodim onda su antec i corsair najbolji,sto cesto ne mora da bude tacno i sad ne vijam snagu nego kvalitet,pouzdanost i dugotrajnost. Hvala
CORSAIR AX860
ANTEC HCG-850M
CORSAIR Builder Series CX750W
CORSAIR CS Series Modular 750W
CORSAIR Enthusiast Series TX750W
CORSAIR RM Series 850W
EVGA SuperNOVA NEX750B 750W
SEASONIC M12II 750W
SEASONIC X Series 750
THERMALTAKE Smart SP-750MPCBEU 750W
XFX Pro 750W Full Modular Edition

Poslednja izmena:
CORSAIR AX860

zanima me vase misljenje,koje je po vama najbolje napajanja od ovih koje sam postavio? naravno nisu svi iste snage,jer ako se po tom vodim onda su antec i corsair najbolji,sto cesto ne mora da bude tacno i sad ne vijam snagu nego kvalitet,pouzdanost i dugotrajnost. Hvala
CORSAIR AX860
ANTEC HCG-850M
CORSAIR Builder Series CX750W
CORSAIR CS Series Modular 750W
CORSAIR Enthusiast Series TX750W
CORSAIR RM Series 850W
EVGA SuperNOVA NEX750B 750W
SEASONIC M12II 750W
SEASONIC X Series 750
THERMALTAKE Smart SP-750MPCBEU 750W
XFX Pro 750W Full Modular Edition

Gde ima ovaj XFX da se uzme???

Sta je najbolji odnos cena/kvalitet trenutno na domacem trzistu, snage oko 850W? Dakle, necu krs, a necu ni neki premium brend, da imam kesa, uzeo bih CM v850. Izbor je zestoko otanjio ako se ne varam.

Šta uzeti od napajanja za oko 50 evra? Nije fiksno, može 10-ak evra više, ili čak manje ako mislite da mi ne treba ništa bolje.

Pre par dana sam imao u kući strujni udar koji mi je izgoreo nekoliko uređaja, između ostalog i napajanje LC Power LC6600GP2. Sa tim napajanjem je računar radio stvarno odlično. Trenutno umesto njega koristim krš napajanje koje je došlo uz kućište, ima samo 16A na 12V grani i što pre bih da ga menjam, koristim ga samo kao nužno zlo. Trenutno je konfiguracija E5200@3,34GHz + 8800GT OC-ed + 4GB DDR2 + 3 SATA drajva (2 HDD i 1 SSD) + optika.

Šta da kupim? Konfiguracija trenutno nije mnogo zahtevna, ali uvek postoji mogućnost nekog apgrejda (nije u planu za skoro, ali lepo bi bilo). Sa druge strane, ne bih da se razbacujem i da kupujem napajanje od 100 evra i da ga koristim u kompjuteru koji ceo vredi toliko.

Trenutno razmišljam o sledećim napajanjima:
Super Flower SF550P14P
Super Flower Amazon SF-450P14HE
Raidmax RX-535AP (možda i jači RX-635AP)
Raidmax RX-500AF (možda i jači RX-600AF)
Chieftec GPS-600A8
Naravno, dobro bi došao još neki predlog ako ima nekog boljeg rešenja. Hteo sam i Thermaltake Smart SPS-530M ali ga nema više na domaćem tržištu.

Lepo bi bilo da je napajanje 80+ sertifikovano, da ima jednu +12V granu, veliki ventilator, da je (polu)modularno. Ove uslove zadovoljava Raidmax RX-535AP (a to što ima LED svetljenje mi ništa ne znači). Ali nisu mi svi ti uslovi presudni ako je bolji kvalitet na strani nekog drugog modela. Napominjem da je okvirni budžet 50 evra.

Šta uzeti od napajanja za oko 50 evra? Nije fiksno, može 10-ak evra više, ili čak manje ako mislite da mi ne treba ništa bolje.

Pre par dana sam imao u kući strujni udar koji mi je izgoreo nekoliko uređaja, između ostalog i napajanje LC Power LC6600GP2. Sa tim napajanjem je računar radio stvarno odlično. Trenutno umesto njega koristim krš napajanje koje je došlo uz kućište, ima samo 16A na 12V grani i što pre bih da ga menjam, koristim ga samo kao nužno zlo. Trenutno je konfiguracija E5200@3,34GHz + 8800GT OC-ed + 4GB DDR2 + 3 SATA drajva (2 HDD i 1 SSD) + optika.

Šta da kupim? Konfiguracija trenutno nije mnogo zahtevna, ali uvek postoji mogućnost nekog apgrejda (nije u planu za skoro, ali lepo bi bilo). Sa druge strane, ne bih da se razbacujem i da kupujem napajanje od 100 evra i da ga koristim u kompjuteru koji ceo vredi toliko.

Trenutno razmišljam o sledećim napajanjima:
Super Flower SF550P14P
Super Flower Amazon SF-450P14HE
Raidmax RX-535AP (možda i jači RX-635AP)
Raidmax RX-500AF (možda i jači RX-600AF)
Chieftec GPS-600A8
Naravno, dobro bi došao još neki predlog ako ima nekog boljeg rešenja. Hteo sam i Thermaltake Smart SPS-530M ali ga nema više na domaćem tržištu.

Lepo bi bilo da je napajanje 80+ sertifikovano, da ima jednu +12V granu, veliki ventilator, da je (polu)modularno. Ove uslove zadovoljava Raidmax RX-535AP (a to što ima LED svetljenje mi ništa ne znači). Ali nisu mi svi ti uslovi presudni ako je bolji kvalitet na strani nekog drugog modela. Napominjem da je okvirni budžet 50 evra.
Evo neko moje misljenje:
Raidmax je ok, nista specijalno ali lepo zavrsava posao, imam rx-600af, solidno napajanje, dobar filterski deo, solidni kondenzatori, odlicni kablovi i buzir, takodje i lepo izgleda... Ta AP serija mislim da je " pojeftinjena " AE i dosta se ustedelo "ispod haube", mislim da su cak i izbacili apfc sto je minus, inace lepo je to sto ima 80+ sertifikat (mada to je diskutabilno jer su uglavnom podeljena misljenja oko toga), modularan, 135mm fan... mislim da mu je dugotrajnost problem, ali opet sa druge strane 3 god. garancije...
Chieftec GPS tu je negde sa Raidmax AF, samo sto raidmax ima bolje kablove...
Super Flower SF550P14P je dobar i po meni mozda najbolji izbor, pre bih njega nego Amazon SF-450P14HE jer ne verujem da je bas velika razlika u kvalitetu u odnosu na vecu snagu koju nudi SF 550...
To je to uglavnom... :)

Nazad
Vrh Dno