Šta je novo?

Koje miševe imate?

Krajem 2013e kupio V7 Bloody, i dan danas radi perfektno, nikad otvaran, nikad očišćen. Bilo je intezivnog gaminga (wot, fm08 i dan danas), i ne staje.
 
Ваља ли ишта ASUS Bežični ROG Keris?
Делује интересантно као комбинација жичаног/бежичног...
Sudeći po brojnim testovima, jedan je od boljih u klasi.
https://www.techpowerup.com/review/asus-rog-keris-wireless/7.html

Ali se potrudi da ga uloviš ovih dana na sniženju za 6.5-7k din. Inace košta 8-9k din. ali je za te pare bolje uzeti Gladius 3, takođe na sniženju (ima ih i dalje za 8k).
 
Ima li neko predlog za dobar i kvalitetan mi srednje klase, ali ne gumirani. Znaci 100% plastika i nikakav rubber.
 
Pogledaj na KP Glorious Model 0 ili malo manji 0-
Ne bi trebalo da su skuplji od 100€ a odlični su.

Ako ti smeta nedostatak domaće garancije, onda za 8k. din na sniženju imaš Gladius 3, korektan miš a najveća prednost u odnosu na ostale miševe slične cene su prekidači koji se lako menjaju.
https://www.techpowerup.com/review/asus-rog-gladius-iii-wireless/

Sad je sezona sniženja, ima još zanimljivih modela za 8-13k din. pa biraj i proceni na osnovu dimenzija, ergonomije, dodatnih funkcija itd.
 
Evo HSV je dao predloge za 8-13.000rsd, a moze i nesto jeftinija varijanta npr 5-8000din.
 
Evo HSV je dao predloge za 8-13.000rsd, a moze i nesto jeftinija varijanta npr 5-8000din.
Pulsar X2/ X2 Mini.


 
X2 je daleko iznad srednje klase :)
 
ako imas novac, da :)
wireless ili wired?
 
Evo HSV je dao predloge za 8-13.000rsd, a moze i nesto jeftinija varijanta npr 5-8000din.
To sam više onako otprilike napisao cenovni raspon, jer sam ovih dana primetio da ima nekoliko veoma zanimljivih sniženja za taj novac. Tako da je moguće naći ozbiljno dobre i kvalitetne modele.
Poslaću ti kasnije pp sa pomenutim sniženjima raznih modela, a razmisli i o ovim Glorious Model 0 verzijama (KP), deluju odlično, illidan ima manju verziju i već je pisao ovde da se radi o sjajnom mišu.
 
glorious ima i model D koji je ergo mis, ima i model I ali samo wired zasad, koji je nesto kao razer basilisk, g502 oblik, a cekamo da vidimo i model N (O D I N) sta ce biti :)

imaju jos nekih dobrih miseva ali to ide kroz Forge, njihov group buy sistem, da li ce se naci u redovnoj prodaji, videcemo (model o pro i sl)
 
Posto vidim da se spominje Model O-, da podelim svoje iskustvo posle nekoliko meseci koriscenja.

Mis je vrlo, vrlo "utegnut" nakon vadjenja iz kutije. Pod tim mislim da su klikovi odlicni, bez ikakvog ili vrlo malo pre-travel, side to side pomeranja, krckanja plastike prilikom stiskanja itd. Medjutim, nakon par nedelja razradjivanja, pojavile su se razlike izmedju levog i desnog klika sto se tice "labavosti" klikova i pre-travela, ali nista ozbiljno.
Ono sto me je razocaralo je da je moj primerak imao skrol koji skripi, nije bucno kao neki primerci koji mogu da se nadju na YT, ali dovoljno da sam morao da ga podmazem.
Plasticna baza/cutout za skejtove nisu u istoj ravni, sto dovodi do "klackanja" misa dijagonalno dok se skejtovi ne potrose i ne izravnaju. Promenio sam nove Corepad skejtove i imam isti problem, bar dok se ne ishabaju, tako da ne verujem da je problem do skejtova vec samog kucista misa.
Bocni tasteri su meh, imaju malo vece pomeranje ako palcem pomeram gore-dole, ali tokom normalnog koriscenja se ni ne primeti ova falinka.
 
Imao sam glorious model O, verujem da je slican kao O-, implementacija senzora 3360 blago receno uzas, kupljen je oko decembra 2021, do septembra 2022 je levi klik imao toliki pretravel da si komotno mogao "kliknuti" a da mis ne klikne, takav je osecaj a za puni klik je potreban dublji pritisak i osecao se kao double click, iskreno ne pamtim losije iskustvo sa misem od tog gloriousa.
 
ja koristim model o- wireless evo skoro godinu dana, nikakvih problema nemam. imam i wired verziju koja je matora, na njemu mi se bila odvojila guma scroll wheela ali sam to bio resio sa kap super lepka. krckao je malo kada se pritiska, medjutim sa ovim wireless nikakvih problema, nista ne krcka, feets su odlicne, cak sam prestao i podlogu za misa da koristim pa klizi po stolu.
 
ako imas novac, da :)
wireless ili wired?
Naručio sam ovaj na kraju. Jako dobra cena.


DHL shpping ali ide preko naše pošte kada uđe u zemlju. (9.99$)

Inače na MaxGamingu imate odlične popuste na miševe. Mislim da je Black Friday nedelja do ovog petka.

Recimo, GPX je 80$…

 
ja koristim model o- wireless evo skoro godinu dana, nikakvih problema nemam. imam i wired verziju koja je matora, na njemu mi se bila odvojila guma scroll wheela ali sam to bio resio sa kap super lepka. krckao je malo kada se pritiska, medjutim sa ovim wireless nikakvih problema, nista ne krcka, feets su odlicne, cak sam prestao i podlogu za misa da koristim pa klizi po stolu.
Mogu da potvrdim da su i na mom O wireless, starom godinu ipo dana, opste stanje i tasteri kao prvog dana. Inace po meni jedni od bolje implementiranih tastera - pretravela i posttravela nema. Takodje, nesto sto sam zavoleo kod njega je skrol - tenzija i tockica i middle klika je (opet se ogradjujem, po meni) idealna. Voleo bih da probam negde tastere na deathadder v3 pro - revieweri ih bas hvale.
 
Koji modeli miševa se vode kao najbolji u smislu kvaliteta i trajnosti skrola? Ako izbacimo Logitech Infinite i Razer HyperScroll iz priče, mislim na taj neki opšti kvalitet skrola, osećaj pri skrolovanju/kliku, zvuk itd.

Npr. Asus Chakram ima samo prosečan skrol, nedopustiv za tu cenu i klasu. I tu ne mislim na nedostatak infinite funkcije (koju svakako treba da ima s obzirom na cenu), već na te neke osnovne karakteristike skrol točka.
Sa druge strane, džojstik/pečurka mu je skoro pa pun pogodak, bar za moj način upotrebe, za veličinu šake i položaj palca. Odmah sam se navikao i ''navukao'' na korišćenje tog malog džojstika, i pri surfu, radu ali i u igrama.
 
Poslednja izmena:
 
Nedavno sam kupio xtrify mz1 . Odlican mis , lagan pleten kabal, dosta rgb funkcija ali jako tezan za navikavanje zbog oblika . Ima samo na KP

 
Zagrejao se za Kerisa opasno, jutros ga narucim, odgledao sve moguce recenzije, odlucim se da je to to iako sam oduvek imao averzije prema ASUS periferijama i donosi devojka poklon danas.

Kupila DeathAdder V2 x HyperSpeed 😂

Smorio sam se al bice dobar i ovaj. Plasticno kuciste, odlicna ergonomija, i taman tezine za moju ruku. Najveca mana je sto nema kabla.

Hvala @hsv.stoned na preporuci, al nekom drugom prilikom..
 
To je bolji miš od Kerisa, pa još poklon, sta ćeš bolje :D Da te dugo i dobro služi 🍻
 
Malo da se vratimo u budžet kategoriju, gde ne mora bubreg za miša... :ROFLMAO:

Posle vremešnog A4Tech Bloody TL70 miša, kupljenog daleke 2015. godine (zahvaljujući kome sam ovde na forumu dobio i prvu i jedinu opomenu opisujući postupak aktivacije za Core 3 i 4 jezgra u Bloody softveru) stigla je zamena u vidu A4Tech W70 Max modela.

A4Tech W70 Max za 2.780 dinara, što se tiče mene i mojih potreba, skoro pa savršena kupovina. Lepo leži u ruci, udobniji mi je od prethodnika i nema proširenje sa desne strane za mali prst koje mi je više smetalo. Miš odlično vizuelno izgleda, robustan, a prijatan na dodir, diskretno RGB osvetljenje. Sa leve strane ima treći dodatni bočni taster koji je po meni totalni promašaj jer je loše pozicioniran i mogu ga dohvatiti tek vrhom palca, ali obzirom da ne planiram da ga koristim, možda je tako i bolje. Ko ne zna za bolje, sve preporuke za ovog miša.
 
 
Mozda je malo off-topic al ne znam gde pitati. Koji Bluetooth dongle uzeti? Imam neki kineski sa aliexpressa koji je kostao eur, BT 5.0 al lose radi, misevi seckaju, dzojstik od PS4 baguje. Jel dovoljno uzeti neki bolji na Aliexpressu tipa Ugreen? Ne daje mi se 20ak eura na ASUSov BT500.

Iskustva sa Deathadder V2x, bas sam iznenadjen performansama misa bezicno, dosta manji delay, i dosta bolje u odnosu na G703 LightSpeed.
 
video i juce na redditu nekoliko tredova

 


:D
 
Kako jeftino izgledaju ovi rupicasti... dobro je da je prosao fad.
 
Nazad
Vrh Dno