Šta je novo?

Koje miševe imate?

dobro vece dobri ljudi? na misu je jedino levi klik,izgleda originalan. bas je mekan i lako se pritiska. nazalost,desni klik i jos nekoliko klikova koje ima,svi su neka druga marka i tvrdi su poprilicno,nikako mi ne gode. kao sto vidite,imaju kao neko slovo D na njima? :) znaci ovo je neko cackao....nisam dobro prosao sa kupovinom ovaj put. levi mi je super za pritiskanje i ne cuje se,jedan od najboljih klikova koje sam imao. a desni je uzas. ne samo sto se teze pritiska,nego i lumpuje previse. gledao sam u nekoj gomili starih miseva,medjutim vidim da skoro svi imaju upravo ove lose D tastere. svi isti,da ne poverujes...mene jedino zanima,da vi mene kazete,gde ima da se kupe dobri Razerovi klikovi? uzeo bih dva komada. takodje me i zanima kako da to promenim a ne znam da lemim? menjao sam nekad davno rucno,otvoris onaj poklopac i zamenis oprugu. ali sad se bas i ne bih s time hebavao,radije cu odneti kod jednog coveka koji popravlja takve sitne stvari. trazio sam na KP ali nemam srece da nadjem klikove. ima samo jedan lik prodaje isto ove crno bele genericne...gornji deo klika vam je crn,a donji deo je beo. verovatno imate takve i vi...


20210730_194120.jpg20210730_194301.jpg
 
Samo mu je cena bezobrazna van USA. Razmišljao o njemu ali mislim da ću pre pazariti G102/203 za claw/pinch grip iako mi ne Haste na papiru zanimljiviji zbog male težine.
Lightsync ima krš senzor, silent downgrade od Prodigy. Spinout je moguć pri brzom pokretu. Logitech polako postaje krš kompanija.
 
@Skamer i levi se cini da je puno koriscen, a desni je neki kineski najgori. Nemoj da kupujes Razer tastere, jer to su Omron, bez veze je da placas skuplje samo zato sto na njima pise Razer. Potrazi u temi u ranijim postovima japanski Omron, naci ces link za kupovinu, zameni oba tastera.

@Dark Magician to su modeli nize klase, ali nisu losi. Moglo je bolje naravno, ali i dalje je Logitech dobra firma, po meni bolji izbor od Razer-a.
 
Nema to nikakve modeli niže klase izgovore, predhodna verzija (Prodigy) je imala senzor na nivou i to je GPro za male pare bio, onda su tiho uradili downgrade.
 
Poenta je bila da ne treba generalizovati na osnovu tog jednog modela.
Takav sirok izbor modela iz svakog segmenta i ok kvalitet, pa kome sta odgovara.
 
Imam Marvo M508 i po meni je super. Jednostavan dizajn i malo RGB-a..
 

Prilozi

  • 23161-marvo-m508-gaming-mis-cena-prodaja-4.jpg
    23161-marvo-m508-gaming-mis-cena-prodaja-4.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 18
nasao sam na KP Omron tastere..nego evo vec sam neke druge moje nasao i ugradio. nisu bas mekani,al bolje od ovog genericnog smeca sa D natpisom. nego cini mi se da cela desna plastika je nekako drugacija,lumpuje i ne mogu je nikako resiti...
 
Poslednja izmena od urednika:
Prilikom zamene switcheva na g900 moraju se skinuti mouse padovi koji pretpostavljam neće moći da se ponovo zalepe? Da li imate preporuku na aliju za dobre padove ili su svi isti? Očekujem lošiji kvalitet od originala, baš mi žao da ih skidam, šteta što su napravili tako komplikovan sistem zamene switcheva.

Da li i za g900 važi da je najbolje poručiti D2F-F-3-7 ili bolje ležu D2F-01F?
 
Mogu isti da se zalepe uz pomoć super-lepka.
Probaj da nađeš kineski "3ring Super Glue 502". Lepak je odličan ali gubi na "snazi" posle inicijalnog otvaranja.
 
Ajde probaću Loctite super lepak pošto ga imam već, taman da probam da sačuvam originalne padove.
 
Ako su padovi slicni kao i na mom G500, moci ces da ih vratis bez ikakvih problema. Ja sam moje skidao 3 ili 4 puta, prvih nekoliko puta da ocistim switcheve, i poslednji put kad sam zamenio switch-eve.
Lepak ostaje na njima bez problema, jedini problem je sto se prilikom skidanja "izguzvaju" tj. nisu vise glatki, ali to se ne oseca niti smeta prilikom upotrebe. Sto se switcheva tice, ne znam, ja sam porucio i stavio D2FC-F-7N i evo vec 3 godine rade bez problema.
 
Mogu isti da se zalepe uz pomoć super-lepka.
Probaj da nađeš kineski "3ring Super Glue 502". Lepak je odličan ali gubi na "snazi" posle inicijalnog otvaranja.
taj lepak na pijaci uzimam i prejak je. jos jace,ne susi se kad zatvoris bocicu. nije dobro resenje za glidere jer jako stegne i onda sledeci put ako budes morao otvarati,pozdravi se sa gliderima...za njih je bolje koristiti neki drugi blazi lepak. neki koji se lako skine kad zatreba. kao recimo taj lepak koji je vec bio fabricki tu.
 
Super lepak poznato je da ostavlja beli trag, da se skameni i ne skida sa plastike, tako da ako zalepite glajdere sa njim, on ce se zacementirati u plastiku, ostace zauvek na njoj... Nema potrebe to raditi, ako vec treba, uzmite dvostranu traku, pa lepo ocistiti, ukrojiti glajdere i zalepiti.
Nista od ovoga ne treba da se radi ako glajdere sa recimo G900 zagrejete fenom, lako se skidaju, jos lakse vracaju nazad, bez ostecenja. Cak i posle 5-og puta skidanja/vracanja zanemarljivo se primecuje.
 
Prilikom zamene switcheva na g900 moraju se skinuti mouse padovi koji pretpostavljam neće moći da se ponovo zalepe? Da li imate preporuku na aliju za dobre padove ili su svi isti? Očekujem lošiji kvalitet od originala, baš mi žao da ih skidam, šteta što su napravili tako komplikovan sistem zamene switcheva.

Da li i za g900 važi da je najbolje poručiti D2F-F-3-7 ili bolje ležu D2F-01F?
Bolje pedove od originalnih teško ćeš naći, [B]imarkovic[/B] ti je lepo rekao da ih fenom zagreješ da bi ih skinuo, kakav crni super lepak.
Obrati pažnju da ih dobro zagreješ da bi mogao lepo da ih skineš, da bi mogao lepo da ih odlepiš sa svake strane, drugo, imaš nalepnicu, nju nemoj da odlepljuješ celu bzv. već ćeš zagrejati samo delove nalepnice gde se nalaze šrafovi.
Vodi računa da šrafove ne pretežeš jer nisu baš najkvalitetnije odrađeni.
G900. 1.jpg7798d42f_CIMG0946.jpeg
Ako nisi već pošao u rasklapanje evo ti tutorila da možeš da odradiš kako treba, da se negde ne zezneš a i još nekome može da posluži.
G900. 2.jpg
G900. 2-1.jpg
G900. 3.jpg
G900. 3-1.png
G900. 4.jpg
G900. 4-1.png
G900. 4-2.png
To bi bilo otprilike sve, mislim da ništa nisam ispustio.
Što se tičesvičeva, trebalo bi uzeti D2F-01F, mada kod nas ima da se nađu (kada sam ja menjao) D2F-01.
Njihov problem je što su oni malčice viši, tako da ako uzmeš samu klackalicu klika na samom mišu gde klikćeš sprednje strane i povlačiš je na gore videćeš da sada ima malo lufta-zvoni, dok ako ove staviš neće biti tog lufta, sam svič jeste kvalitetniji japanski od samog kineza koju je u mišu, ali tvrđi prilično (ako hoćeš da bude mekši, moraćeš da se obratiš @imarkovic za hiruški zahvat na samom sviču), jer je drugačije sklopljen unutra.

Moj ti je savet, ne znam da li te oba klika zezaju ili samo jedan a i nebitno je, da prvo probaš tako što ćeš da otvoriš miša doći do sviča izvaditi ga i prsnuti sa wd-40, iskliktati na prazno neko vreme, istresti ga i vratiti na miša i videti kako se ponaša da se ne bi zezao sa prelemljivanjem ako ovako hoće da radi, a ako neće i ovako i onako mu ne ginu novi svičevi koje zlu ne trebalo treba imati u rezervi.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Imao bih jedno pitanje, definitivnomi miš već 10-ak dana odbija da puni bateriju, da li je neko skoro menjao bateriju na njemu?

Da li je koristio originalnu bateriju, gde i kako je došao do nje i koliko ga je koštala.
Drugo da li je neko možda koristio ovu varijantu zamene zamenske baterije i kako mu se miš ponaša, vidim da se neki čipčić ili šta li je već skida sa samog miša, da li ga je moguće naknadono vratiti i koristiti bateriju na izvrni način.
 
Poslednja izmena:
Lightsync ima krš senzor, silent downgrade od Prodigy. Spinout je moguć pri brzom pokretu. Logitech polako postaje krš kompanija.

Meni je G203 Prodigy nakon 6 meseci poceo da zeza sa middle click (tockic).
Kad pogledam u istoriju - sa svakim logitech uredjajem sam imao problema.

Apropo Omron switch-eva u misevima:
 
Manje imam posla oko modifikacije od kako je izasao ovaj switch: D2F-F-3-7. :)
Taj treba uzeti, on je japanski i meksi je, tacno podesen otpor do savrsenstva i ima normalnu visinu, isto kao kineski omron. Pisao sam 100 puta.

Bateriju sam jednom menjao na G900, bila je originalna, malo je jace zalepljena za kuciste. Baterije imas na aliexpress-u ili na eBay-u (malo skuplje).

Na ovom videu nije uradjeno nista neobicno, uzeli su Nokia bateriju sa vecim kapacitetom, a iste velicine i zalemili konektore, jer nema kabl sa konektorom za ovog misa. To se isplati samo ako si bas vezan za taj model, u suprotnom kupis novu bateriju i zamenis. Medjutim sada ima G903, na kome daleko duze drzi baterija.
Mozes da pogledas koja je cena te Nokia baterije, ako je jeftinija, uzmi nju i povezi ove 3 zice kao na snimku.
 
Ova varijanta da kažem budženje baterije, nije problem, nego ovo odlemljivanje ?
Izvinjavam se nisam posećivao temu u poslednje vreme, tako da nisam primio kznanju u vezi D2F-F-3-7, hvala za info.
 
Jos malo CM Storm Xornet, a uskoro za neki dan stize

CORSAIR Harpoon RGB Pro black

 
Meni je G203 Prodigy nakon 6 meseci poceo da zeza sa middle click (tockic).
Kad pogledam u istoriju - sa svakim logitech uredjajem sam imao problema.

Apropo Omron switch-eva u misevima:

Double click im je dosta velika boljka na svim modelima od office do GPW, ali to je još i OK ako se desi u garanciji.
 
Meni Master 3 za sada radi perfektno, da ga ne ureknem. Mislim da ga imam nekih pola godine.
 
Imam zelju logitek g604 ali jos uvek nema ni jedan polovan na KP. nov mi je preskup.
 
Da li neko možda ima Cooler Master Devastator 3... Pojma nemam kako da promenim DPI na mišu.
 
Pa uputstvo za taj komplet ti je pdf od 2 strane, skineš na sajtu Coolermastera. Imaš par opcija, pojačaj smanji osvetljenje, povećaj smanji DPI mišta i kako da isključiš windows dugme da ga greškom ne pritisneš u igrama.

 
Master 3 odlican mis. Logitech flow sjajna stvar.
 
Nazad
Vrh Dno