Šta je novo?

Hardver Koje kuciste?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

MadaFakka

Zapažen
Učlanjen(a)
22.06.2023
Poena
5
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700x + ID Cooling SE-226-XT
Matična ploča
ASUS TUF Gaming B550-Plus
RAM
2x16gb DDR4
GPU
Sapphire RX 6700 XT
Storage
M.2 1tb Kingston KC3000 + M.2 1tb Samsung 970 Evo plus
PSU
Antec Neo Eco gold 850w modular
Kućište
Fractal design Focus 2 black
Pozdrav ekipa! Trazim ATX kuciste za novu konfiguraciju (koju cu uskoro da sklopim), pa mi treba vasa pomoc. Ovo su neka kucista koja gledam na KP:

1. FRACTAL DESIGN Focus 2 black - 82e
2. BE QUIET! Pure Base 500 white - 96e
3. FRACTAL DESIGN Pop Air Black - 102

Kao sto vidite, sva su bez side panela, ne interesuje me RGB niti providne stranice. Ono sto mi je bitno je da ima dobar airflow i da bude sto tise. S tim u vezi, sta vi mislite, da li je bolje uzeti Focus 2 + ventilatore Arctic Cooling P12 Pwm Pst 5 Pieces Value Pack (35e) i eventualno neki kontroler ako treba (15e), ili odmah ici na neko skuplje kuciste sa ventilatorima? Plocu planiram da uzmem GIGABYTE B550 aorus elite V2. Sugestije i saveti za neka druga kucista su dobrodosli. Hvala! :giggle:

Meni se lično sviđa Focus 2 iz par razoga.
Prvo, nema PSU shroud što znači neometen protok vazduha do grafičke. Drugo, sviđa mi se što se HDD-ovi montiraju pozadi. Ne sviđa mi se što nisu iskoristili prostor na dnu koji su osobodili premeštanjem HDD mounta i što moraš zasebno da kupiš front USB-C port.
Već dobijaš dva pristojna 140mm venta pa ti treba još 1-2 preko za pozadi i pozadi gore...

Ako uzimaš Pure Base 500 uzmi DX ili FX verziju jer one imaju mesh napred. FX verzija je skuplja ali ima dobre ventove, ne moraš da kupuješ dodatne.

Pop Air je praktično Focus 2, plaćaš dodatno za PSU shroud u raznim bojama i onu "fioku" napred za koju mi nije jasno šta će im...i HDD-ovi se montiraju napred, kao i kod većine kućišta. Ne vidim šta dobijaš sa njim u odnosu na Focus 2.

Ja bih uzeo Focus 2 plus 1-2 venta i poveži sve na ploču, nemaš potrebe za kontrolerom...ako treba, uzmi neki fan spliter, mada Arctic PST modeli ima daisy chain pa ni to nije potrebno. Eventualno, iskeširaj više za Pure Base DX/FX...

Koje komponente stavljaš unutra, procesor, grafika, kuler...?

Ja bih uzeo Focus 2 plus 1-2 venta i poveži sve na ploču, nemaš potrebe za kontrolerom...ako treba, uzmi neki fan spliter, mada Arctic PST modeli ima daisy chain pa ni to nije potrebno. Eventualno, iskeširaj više za Pure Base DX/FX...
Tako ce najverovatnije i biti. Hvala! Racunam da cu jeftinije proci sa Focus 2 i par ventilatora

P.S. Sta je ovo sa kucistima boookte! Skuplja kucista od maticnih ploca! Onomad, kad sam kupovao fejk MS Black Widow, bilo je oko 5-6 hiljada, sa tri ventilatora, IO sa 4 usb i citacem kartica. Ovo danas je blagi uzas, barem meni! Totalno sam ispao iz igre...
Koje komponente stavljaš unutra, procesor, grafika, kuler...?
otprilike GIGABYTE B550 aorus elite V2, ryzen 7 5700x + ID-COOLING SE-226-XT black i neku rx6600xt, sklapam trenutno konfiguraciju, planiram da otvorim novu temu pre nego sto porucim, ali sam zestoko zapeo na kucistu ...

Nazad
Vrh Dno