Šta je novo?

Hardver Koje kuciste za mid range u 2024?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Treba mi neko kuciste za relativno skromnu konfiguraciju, ali da ipak ima OK protok vazduga i izgled, neki minimum je da ima bar 2x120mm napred i 2x120mm gore (ne nužno da dolaze uz kućište) ili naravno 2x140 + 3x120 isl., providna stranica sa leve strane je neophodna, ostatak nije bitan :), proizvođač nije bitan, cena jeste (ne bih uzimao nista preko 8000 din ako dolazi sa full ventilatorima tj. bar 4 ili 6000 ako je bez ventova, može i jeftinije ako ima nešto da vredi).

I da da ima barem 3x USB i slušalice na panelu... što verujem danas imaju skoro svi.

Poslednja izmena:

Ja sam uzimao u Atomu na 4700 dinara sa sve ventovima (dva napred, jedan pozadi). Airflow mu je top. Hteo sam manja kućišta, da ne zauzimaju mesta, a sa druge strane da budu dobro hlađenja.

6.500din

Thermaltake H330

Oko 50-55e je u radnjama.

Sklopio 2 konfiguracije sa njim u prethodnih mesec dana i baš sam zadovoljan. Od ventova ima samo jedan pozadi i nije RGB (srećom :D).

Ja sam takođe u potrazi za novim kućištem (i ostalim komponentama za ceo PC), pa sam istraživajući našao par recenzija koje hvale ova RAIJINTEK kućišta.

Ima model ARCADIA III TG koji se može naći za nešto manje od 5.000RSD (ima čini mi se samo jedan ventilator pozadi) i
PONOS MS4 koji dolazi sa 4 ventilatora (3 napred i jedan pozadi) za oko 9.000RSD.

Razmišljao sam i o NX410 ali on podržava GPU do maks 330mm pa možda nije apsolutno future proof kupovina.

Arcadia je dobra za te pare ali moraš da kupiš ventilatore.
Ponos ima varijantu sa mesh i sa staklenom prednjom stranom (TG u oznaci), pazi na to.

Mislim da je LC Power 805BW bolja kupovina...

Iz uvoza lian li 216

@jurodivi Meni se od LC Powera sviđa 802B verzija, ali koliko sam mogao da pročitam specifikacije i ono podržava dužinu grafičke do 320mm i tu npr. neka veća grafička teško može da se ugura.
Phanteks Eclipse G300A ARGB

390mm dugacke graficke sa skinutim ventilatorom, ili 365mm, dok stoje prednji ventilatori

Ima u domacoj prodavnici, 10280 din

2946965-l0.jpg

@jurodivi Meni se od LC Powera sviđa 802B verzija, ali koliko sam mogao da pročitam specifikacije i ono podržava dužinu grafičke do 320mm i tu npr. neka veća grafička teško može da se ugura.
Novo LC-Power 809B ce biti cenovno zanimljivo, bice za 2-3 dana na lc sajtu prikazano, 4x 120 mm ARGB, 1x USB-A + 1x USB-C (3.2 1x1) + 2x USB-A (2.0), cenim da ce biti oko 9.000din
Koncept ovde hvaljenog LL 011, mada mislim da je cela ideja krenula jos od Anteca P120.

Pozdrav. Nadam se da je ok što se nadovezujem na temu, obzirom da ih ima brdo, pa da ne otvaram novu.

Hoću i ja da poručim kućište, prelistao sam većinu tema i preporuke su široke. Budžet mi je oko 8k gore-dole, bitan mi je protok vazduha kao i nekoliko usb i audio ulaz napred.

Izbor mi se sveo na sledeće:

1. Arcadia III uz Arctic p12 pwm pst
2. NX260 (koji vent bi išao nazad?)
3. LC power Gaming 805w holo

Šta bi bila najbolja opcija od pomenutih?

Nazad
Vrh Dno