Šta je novo?

Koje kuciste za HTPC

ninox

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
309
Dakle koje desktop kuciste (a da nije preterano skupo) za jedan Home Theatar PC?
Maticna bi bila neka mATX,najverovatnije Biostar G690.:wave:

Elem, posle pretrage, ispada da u BGu postoji CM Cavalier serija, Thermaltake Tenor, i neki Antecov model.
CM je otpao jer ima nestandardno (malo, usko) Magnat napajanje.
Thermaltake Tenor dobro izgleda, u njega pasuje full ATX i standardan PSU, i kosta oko 80-90E.
Antec nisam ni gledao.

Poslednja izmena:
I mene ovo zanima.
Svidja mi se CM Media 250, ali mi je nekako b'zveze da za case dam koliko i za proc+mb.

GatZ je napisao(la):
Elem, posle pretrage, ispada da u BGu postoji CM Cavalier serija, Thermaltake Tenor, i neki Antecov model.
CM je otpao jer ima nestandardno (malo, usko) Magnat napajanje.
Thermaltake Tenor dobro izgleda, u njega pasuje full ATX i standardan PSU, i kosta oko 80-90E.
Antec nisam ni gledao.

Ako ti igra 80-90 EUR, otprilike toliko ti je CM Media 250, dodušе оna budget verzija bez LCD ekrana i daljinskog. Mada, s obzirom da se to kupuje jednom u xx godina ja bih se otvorio za full verziju.
I ja merkam isto kućište, jedino mi ne odgovara što ga ovde imaju samo u silver varijanti, a meni su sve audio komponente crne :S:

@ninox

Ako si odgovorio meni, link koji si postavio je na model CM Media 260 u crnoj varijanti. Ja tražim model 250 koji i Pakom prodaje samo u silver varijanti.

da li neko zna gde moze da se vidi TT Tenor? na slici mi se svidja ono u crnoj boji...
ili ko je uvoznik za TTake??

Da li mozete da pomognete sa nekim savetom? Treba mi preporuka za kuciste koje je crno, po mogucstvu da ima piano efekat, eventualno sa dikretnim plavim LED osvetljenjem. Najpozeljnije je da bude desktop.
Od tehnickih stvari, dovoljno je da ima 1 x 5.25" i 3+ x 3.5" drajvove. Pozeljno bi bilo da ima i svoje napajanje.

Zanimaju me konkretnai predlozi koji stvarno mogu da se kupe kod nas, jer planiram kupovinu sto pre.

Od stvari koje sam video na netu dopada mi se TT Tenor, Tsunami, DX Soprano, CoolerMaster Media 281... planirao sam oko 100 Evrica sve sa napajanjem

hvala unapred

@Sale... nisi dobro trazio, evo ga ovde

prosetacu se do Gigatrona... ali ciljao sam bash na Tenor.. ali ga nema i pitanje je da li ce ga i biti...

@IzNoGooD
Hvala, nađoh ga i ja. Nije mi palo da gledam u Veris liniju proizvoda, a search na njihovom sajtu mi ništa nije vraćao kad sam tražio pojam "Fusion".

Evo čitam sad testove na netu, i izgleda da je kućište extra. Jedino treba obratiti pažnju na razliku između Silver i Black varijante. Prva ima VFD a druga LCD displej, pa ko šta voli.

a sta mislite o ovome Frontier Opera

op18a-bk-big.gif

vishe slika ovde

@IzNoGooD
Hvala, nađoh ga i ja. Nije mi palo da gledam u Veris liniju proizvoda, a search na njihovom sajtu mi ništa nije vraćao kad sam tražio pojam "Fusion".

Evo čitam sad testove na netu, i izgleda da je kućište extra. Jedino treba obratiti pažnju na razliku između Silver i Black varijante. Prva ima VFD a druga LCD displej, pa ko šta voli.

Da ispravim sebe, da i drugi ne bi došli u sličnu zabunu.

Postoje dve verzije ovog kućišta prva ima VFD displej i može se naći samo u srebrnoj boji. Druga nosi oznaku Veris Fusion v2 ili Veris Fusion 430, ima LCD diplej i može se naći u crnoj i sivoj boji.

@IzNoGooD

A šta da očekuješ od Frontier kućišta? Tanak lim, vibracije..., pogledaj unutra kako je urađeno :bljak

Ja pre svega gledam da mi HTPC bude što tiši, neću da mi kućište tandrče dok slušam muziku.

Velika je razlika u ceni (citaj DUPLO) izmedju Antec NSK2400 I Fusion modela,a da se pritom dobija samo displej,50W snaznije napajanje i prednja maska od aluminijuma.

probao sam danas da narucim preko MB Softa i Imtela TT Tenor ali kazu da ne rade pojedinacne porudzbine, tako da sam zakucan sa onim sto nam trgovci imaju po lageru.

meni je poenta da mi se vizuelno uklopi uz TV u dnevnoj sobi, kada se odvrne HD rip na 5.1 zvuku, nema sanse da cujem lupkanje ...

oticu sutra da osmotrim Tsunami i Soprano DX, mada sam stvarno zeleo HTPC... ili da uzmem bilo kakvo midi-tower dok se ne pojavi Tenor? pogledacu jos i CM media case u Desku.

btw, za Antec NSK2400 sam zvao Gigatron i imaju ga, mozda, na B.Brdu sto mi ispada iz kombinacije. jel moze da se vidi negde - uzivo?

Vrh Dno