Šta je novo?

koje kuciste uzeti

damirbaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.01.2004
Poena
349
znaci primarno mi treba da bude veoma dobro hladjenje,dakle 2,3 ventilatora,napajanje da dolazi uz kuciste jacine ne manje od 350W...
izgled i nije bas toliko bitan,samo da nije neka dizajnerska katastrofa...

razmisljam trenutno izmedju ova dva modela:

xoxide_1839_144446616.gif

xoxide_1837_528687.gif

budzet mi je 170 evra fixno...
dakle da li mislite da li imam bolji izbor za te pare ili pak mislite da je puno da dajem 170 evra za kuciste koje mi primarno treba za dobro hladjenje i da mi je bolje da uzmem nekog Chieftec-a...

Pa koliko znam ni jedan ni dugi ne dolaze sa napajanjem vec ga moras uzeti zasebno, nisam siguran kako bi ti se to uklopilo u 170e. Ako ti nije bitan izgled bolje pazari chieftec-a i dokupi ventilatore ustedeces koji evro.

Drug je pre 4 meseca kupio TTake Armor kuciste i platio ga je.... guess... 170 evra. Ne da je zadovoljan, nego ultra zadovoljan + dobio je i nekoliko free venta uz kuciste :smoke:

Pogledaj sta ja imam i eto ideje... kuciste je oko 75-80e a napajanje oko 55-60e. Dobijaju se 1x120mm usisni ventilator, 1x120mm izduvni i 1x92mm bocni (na providnoj stranici). Napajanje je pravih 430W i bez problema i necujno goni konfiguraciju iz potpisa. Posto je meni ventilator na CPU-u isto 120mm a Ati X800XL je poznat po tome sto je tih, cela konfiguracija je vrlo tiha, ja koji sam prilicno osetljiv na buku bez problema spavam u istoj sobi na jedno 2m od racunara.

Dugo sam razmisljao i trazio i video da za te pare nema bolje, a ima (ili je bar bilo i bice) da se nabavi kod nas po cenama koje sam naveo.

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000bws.asp
http://www.thermaltake.com/product/Power/PurePower/w005152/w005152.asp

Puno srece.

po meni je M_M-ovo Soprano daleko lepse od Chieftec-a ali i za nijansu skuplje resenje, a posto covek rece da mu dizajn nije bitan zato sam mu preporucio Chieftec, mada ja bih uvek uzeo kuciste sa 12-icama zbog buke. Inace sam sebe castio pre 3 nedelje sa TT Armor platio ga 13 500, kuciste je bas siroko sto prija mom TT Big Typhoon-u, a i ovako je veliko i ima jako dobro provetravanje ali to prevazilazi tvoj limit tako da uzmi kombinaciju koji ti je M_M predlozio ili nekog Chief-a sa napajanjem

LBX/LCX su po meni najbolja kucista sto ima sad da se nadju kod nas

Ako ova verzija kucista VB1430BWS dolazi sa ovim napajanjem(sto je vrlo malo verovatno)

http://www.thermaltake.com/product/Power/PurePower/w005354/w005354.asp

onda odmah uzimaj to.Znaci to je w0051 koji M_M ima, ali sa pokazivacem potrosnje u W i dodatnom 12-com.Jos mozes sam da kontorlises broj obrtaja ventilatora na napajanju.Ja se nisam uopste pokajao sto sam uzeo to napajanje, pa ako ide uz ovo kucitse uzimaj...

Pa na linku koji je dao M_M lepo postoji i verzija koja ide sa napajanjem, ali je pitanje da li to nasi uvoznici uvoze.Pogledaj prvi link koji je dao M_M u 5 postu.

Nazad
Vrh Dno