Šta je novo?

Hardver Koje jeftinije kuciste uzeti?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

veeljkoo

Poznat
Učlanjen(a)
25.02.2023
Poena
30
Planiram da uzmem kuciste skorije posto trenutno imam neko staro ko zna koliko bez ventilatora i ne smem ni da stavim stranicu da bih drzao temperature na sigurnom nivou.

Potrebno mi je crno/sivo kuciste do 8000 dinara pozeljno je i da ima ugradjene ventilatore

Na iponu sam nasao Zalman S2 koje je po meni prelepo i ima bukvalno sve sto je meni potrebno a pritom mi se bas svidja izgled posto bi mi stajao na desnoj strani stola pored monitora. Sad tu je problem sto sam poslao par poruka na kp i ljudi kazu ili da ga nema ili je bukvalno 120+ evra, a jos mi nisu svi odgovorili pa bih svaka preporuka znacila, takodje ove nedelje ubacujem SE-224-XTS cija je visina ako se dobro secam 154mm tako da i to treba uzeti u obzir

Bilo je sličnih pitanja ovih dana, problem je što se stalno mijenja stanje u radnjama, ali po meni je u tom rangu najbolji izbor FSP CMT212A za oko 9000. Postoji samo 212, ali 212A dođe sa dodatnim ventilatorima 3x120mm. Ima RGB ali je samo strip na prednjem poklopcu, nisu fanovi, tako da se lako isključi.

Antec NX360 bi taman pasovao, nekih 7500 din, 4 ventilatora, samo si ograničen dužinom grafičke (290mm).
Eventualno, Aerocool Beam (ali samo 1 ventilator) ili MS Armor V710 (nema ventilatore)...
Za nekih 9-10000 već imaš bolji izbor...

AEROCOOL Aero One Eclipse , 4 ventilatora . Vidim na KP ima par cena oko 8k . E sad da su tacne , neam pojma ... Al izgleda lepo

Preporuka da kupiš posebno ventilatore i to PWM npr:
Ventilator za kućište Arctic P12 PWM, 12cm, 4 pin, black/black, ACFAN00119A
za 800din, ili PST za 900din imaš u domaćim radnjama, oni što dolaze uz kućišta su užas (slab protok, bučni su i retko ko stavlja PWM)
Imaš i "pack" od 5 komada, proveri cene na KP, možda je povoljnije.

Ponuda kućišta trenutno isto užas (samo jedan model CM dostupan, dalje da ne idemo), možda malo sačekati da se popravi situacija na tržistu.

Preporuka da kupiš posebno ventilatore i to PWM npr:
Ventilator za kućište Arctic P12 PWM, 12cm, 4 pin, black/black, ACFAN00119A
za 800din, ili PST za 900din imaš u domaćim radnjama, oni što dolaze uz kućišta su užas (slab protok, bučni su i retko ko stavlja PWM)
Imaš i "pack" od 5 komada, proveri cene na KP, možda je povoljnije.

Ponuda kućišta trenutno isto užas (samo jedan model CM dostupan, dalje da ne idemo), možda malo sačekati da se popravi situacija na tržistu.
Dada, istrazivao sam malo i danas i juce i vidim da su svi ti ventilatori prakticno ako ne i gori od onih najjeftinijih ms sto mogu svuda kod nas da se nadju, nije mi prioritet pa necu ni da diram kuciste dok mi bas ne bude neophodno jer je ponuda u nasim radnjama katastrofa a kod madjara je duplo skuplje iz nekog razloga...

Zavisi koji je proizvođač, ako je kućište proizvođača koji ima odlične ventove, stave ih u svoje proizvode.

Nazad
Vrh Dno