Šta je novo?

Koje drajvere ...?

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Koje drajvere da koristim za GF 2 MX400 64 MB verovatno od Eagle
posto su njegovi instalacioni driveri.Trenutna verzija drajvera je 12.41.Inace CPU je AMD Athlon XP 1600+ na ECS K7S5A ploci sa 256 DDR RAM memorije i 17 incni LG monitor

Ma fora je u tome sto sam skinuo neke drajvere koji nisu sertifikovani od strane laboratorije,pa sam imao problema sa grafikom i morao sve igrice i ceo OS reinstalirati.Inace sam skinuo30.82 ali ih jos nisam instalirao.

E to sa WHQL i ne-WHQL drajverima je jedno veliko smaranje!!!
Evo šta se dešava:
Eagle Geforce 3 ide na gygabyte kt333 ploču (imaju gadne oznake ne mogu da se setim tačno, valjda 7vrx). Na 4 mašine sve radi perfektno, a na jednoj, vidi vraga, win ME prijavljuje nesiguran proizvod...strašno.
A pre 6 meseci izvadim eagle mx 400 i ubodem drugi eagle mx400 (čisto da vidim šta se dešava). Naravno druga kartica je "nesiguran proizvod". Kada se vrati prva sve radi (inače potpuno iste kartice). Što je najgore ovo se dešavalo i sa ASUS karticom...

30.82 su sertifikovani i neces imati problema sa njima.

Koristi bilo koje drajvere izasle u zadnjih godinu dana. Razliku neces primetiti. Probleme moze da ti pravi samo graficka karta. Imam ASUS MX400 i NIKADA nisam imao problem sa drajverima bili oni WHQL ili ne. Takodje, prica da su ovi ili oni drajveri bolji - brze radi kartica je obicna budalastina jer je razlika vidljiva samo u 3dMarku. Ako neko hoce po ceo dan da pusta 3DM i da meri koliko poena vise je izvukao onda OK:)
Pozdrav.

Ma naravno, ali nekad je frka a ti imaš samo "procurele" drajvere...
Na win98 to se nikad nije dešavalo...

Prethodni post je odgovor Miroslavu.
A za Minju : nema problema sa 1 računarom. Ali kako Marfi nalaže kada sređuješ 10 kompova, 1 će sigurno praviti probleme...
A razlike u drajverima što se tiče brzine ili stabilnosti ( u igrama ), ja svojim prostim okom nisam stvarno primetio za neke starije igre. Kod novih ima razlike, a i noviji drajveri npr., omogućuju AA za recimo Geforce 3 ili 2 Ti.
Ma važno je da rade cheers

Proveravanje WHQL sertifikata može da se isključi...Evo za WinXP/2K: Desnim dugmetom na My Computer>Properties>Hardware>Driver Signing>Ingnore...

Uostalom ja sam instalirao brdo beta drajvera kod mene i iako prijavi to ****** uvek rade kako treba. Ne cimajte se oko toga, to su gluposti...

Momci ja necu da tvrdim ali cinjenica jeste da sam instalirao neke drajvere,(ali neznam tacno koji broj) koji su mi pravili probleme.Pogotovo posto klinac mlati te najnovije igrice.E sad je u masini Win 98(original iz inostranstva koji je u odnosu koji sam imao strava dobar)Direct X 8.1 i 30.82.Klinac tvrdi kako sve to mnogo bolje radi mislim na GTA 3,Blood Omen 2 i te novije igrice.Inace hvala Vam za misljenja.

Vrh Dno