Šta je novo?

Hardver Koje diskove u QNAP server

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi preporuka za model diska koji bi stavio u QNAP TS-451D2, treba mi 4 komada za raid 5.
Kapacitet disk bi trebao da bude od 3tb pa navise 2,5". Nas ce raditi 24/7.

Zašto 2.5"? Za NAS najbolje nešto kao WD Red Pro, pogledaj cene po kapacitetu i šta ti budžet dozvoljava. Međutim, na reddit-u često preporučuju da kupiš nešto veće eksterne diskove, pošto WD (navodno) ne pravi različite diskove u kapacitetima preko 10TB, pa je besmisleno doplaćivati za "bolji" disk jer je razlika samo u nalepnici. Ljudi koji prave custom NAS-ove sa po 8-10-12 diskova uglavnom koriste diskove izvađene iz eksternih. A razlika u ceni je poprilična.

Zašto 2.5"? Za NAS najbolje nešto kao WD Red Pro, pogledaj cene po kapacitetu i šta ti budžet dozvoljava. Međutim, na reddit-u često preporučuju da kupiš nešto veće eksterne diskove, pošto WD (navodno) ne pravi različite diskove u kapacitetima preko 10TB, pa je besmisleno doplaćivati za "bolji" disk jer je razlika samo u nalepnici. Ljudi koji prave custom NAS-ove sa po 8-10-12 diskova uglavnom koriste diskove izvađene iz eksternih. A razlika u ceni je poprilična.
Moja greska mislio sam na 3.5.

Da,ok su se pokazali i Ironwolf i Ironwolf pro, mislim da mi je za sada crkao samo jedan disk, stim sto su mi vise crkavali kablovi i slicno. Svi su naravno isli u ZFS ili u KNAP.
Uvek pre za pocetak preporuka sto jeftiniji, pogotovo sto ti je RAID5,neces tu imati ne znam kakvu brzinu sta god da odaberes(naravno zasitices gigabit ako se to brines)>

Nazad
Vrh Dno