Šta je novo?

Koje 2x2Gb uzeti od DDR2 (nadogradnja)

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Hocu da uzmem jos 2x2Gb (da imam ukupno 8Gb)
Trenutno imam 2x2Gb Kingston (2 ranks, 8 banks) KVR800D2N6/2G CL6 1.8V
Rade na CL5 pri brzini 1000MHz na 2.06V- mlake su
Kupio sam ih posle nove godine za 3600din, a vidim da cene DDR2 stalno skacu.

Zanima me misljenje drugih- da li da kupim jos 2 ista modula ili da prodam doticne i uzmem npr. HyperX na 1066 ili neke druge module.

Bitna mi je (solidna) overklokabilnost i naravno- sto jeftinije :)
:wave:

Transcend Jetram 800 CL5.

Moje su radile na ~1000 na 1.95v. Trenutno su i najjeftinije. oko 2.5k po komadu.

Ja imam take MS 800 Mhz 2 x 1 Gb. PLaniram da uzmem josh 2 Gb neke ddr2 mem e sad pitanje da li ima veze ako uzmem neku memoriju koja ima drugu brzinu recimo 1066? Hoce li biti kakvih problema?

nece, radice po principu najslabije karike. verovatno ce trebati da rucno podesis brzinu i latencije u biosu.

Transcend Jetram 800 CL5.

Moje su radile na ~1000 na 1.95v. Trenutno su i najjeftinije. oko 2.5k po komadu.

Neće svaka da radi na 1Ghz, zavisi koje čipove ima na sebi a ako to ne gledaš onda ti je isto kao da kupuješ KHX jer mož' da dobiješ bilo šta.

Ok znaci bice mi svejedno ako uzmem 800 ili 1066 samo je bitno da ne ide ispod ;) Hvala

Poenta je da ne možeš biti siguran što se overkloka tiče, već kako ti zapadne...

Što se tiče Transcenda, tu ćete znati da li će ići na ~1GHz u zavisnosti od slova na kraju bar koda (P - Powerchip, N - Micron). Za sve ostalo je čista lutrija, pogotovu ako su Elpide u pitanju. Bilo je reči o tome u ovoj i drugim temama.

Koliko vidim na sajtu A firme, 2 modula od 2GB Transcendove memorije dođu skuplje od Geil 2x2GB 1066MHz Plus. I one su CL5, a i da nisu, ionako bi bile downclockovane. Tako da ti je moja preporuka (ako već kombinuješ različite module) da razmisliš i o ovoj kombinaciji, a ne da "strepiš" da li ćeš izvući 1GHz ili da ih pečeš na visokom naponu...

^ pozdravljam.
da... treba da pogledas na sajtu N firme.

Vrh Dno