Šta je novo?

Koja zvucna od ove tri?

dulenator

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 + AC Liquid Freezer III 420
Matična ploča
ASRock B650M Pro RS
RAM
2x16GB Silicon Power SP032GXLWU60AFDE
GPU
AMD Radeon RX 6800 XT
Storage
Crucial CT500P5SSD8, WD Blue WDS500G2B0A, SanDisk SSD Plus 1000GB, Samsung HD204UI + razni 2, 3, i 4TB HDD-ovi
Zvuk
ASUS Xonar DX + Microlab H-500D
PSU
Antec HCG Gold 850W
Kućište
Neko MS Industrial
Monitor
Acer S273HL + TCL 75C735
Miš & tastatura
Chicony WUG-0570
Ostale periferije
Logitech F710
Laptop
ASUS VivoBook S14 (M433UA-EB521)
Mobilni telefon
Realme 5 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Izvinjavam se zbog gnjavljenja, ali posto nema dobrih zvucnika, kupio bi dobru zvucnu karticu. Gledao sam Creative X-Fi Xtreme Audio (oko 40e), Audigy 2 Value (oko 60e) i Audigy 4 (oko 70e). Zanima me da li je ona najskuplja i najbolja?

najbolji xi fi music oko 100eura neka razumna cifra inace omano si temu, sve zavisi za sta ti treba zvucna kartica posao moze da odradi i audigy 2 se za 30 eura

Poslednja izmena:
Treba mi zvucna najvise za slusanje muzike na 2.1 sistemu. Ako je kvalitet zvuka dobar i na onoj najjeftinijoj, onda mi bas ona treba. :D
P.S.
Kako sam omanuo temu?

Izvinjavam se zbog gnjavljenja, ali posto nema dobrih zvucnika, kupio bi dobru zvucnu karticu. Gledao sam Creative X-Fi Xtreme Audio (oko 40e), Audigy 2 Value (oko 60e) i Audigy 4 (oko 70e). Zanima me da li je ona najskuplja i najbolja?

Na tvom mestu ja bi uzeo X-Fi Extreme Audio

audigy2se sasvim ok radi taj xi fi audio nije bas nesto koliko sam citao za muziku sasvim dovoljan audigy2se

ps
mislio sam forum sorry

Poslednja izmena:
Ako dajes 60-70€ onda daj jos 20€ i kupi ko ceovek neuporedivo bolju X-Fi Xtreme Music karticu. Prvo sto obradjuje mnogo vise informacija, drugo sto je novija i bolje podrzana u Visti a trece sto je uvek koliko para toliko muzike.

Najbolje je onda da sacekam da padnu jos cene i uzmem neku bolju, kao sto je X-Fi Xtreme Music, posto mi se ne daje bas 90 evra za zvucnu, a grafika mi budjava. :eyebrows:

FXGT
Nema veze, posto nisam bio dugo na forumu, pa nemam pojma sta, gde i kako treba da se radi.

Uzmi bez razmišljanja:

Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk

Playback:24-Bit/96kHz • 7.1 Recording: 24-bit/96kHz • Line In • Microphone In • Digital Out1 • Digital I/O2 (shared 3.5mm FlexiJack) • Line Out via three 3.5mm mini jacks • SNR: 108dB

Pogledaj u pyramid shopu ispred hale X na Bg sajmu ako je još imaju.
Jer cena je dosta povoljna: oko 40 evra, a kartica je odlična.

Sve, sve...

al, ne reche koje zvucnike imash...

ne znachi ti puno tako dobra zvuchna bez zvucnika od 100+ evra...

Imam, u ranijoj temi spomenute, Altec Lansing 621. Uzecu ovih dana X-Fi Xtreme Audio i zavrsiti s tim. Sigurno je bolja od Realtek-a i to integrisanog.

Bolja je sigurno !

Ko nije imao posla sa Creative driver-ima,taj nezna sta je patnja.:mad:
Pre ove X-fi Audio,imao sam Audigy 2 Value,koja od jednom nije htela da radi
sa DirectX 9.0c. Sta sve nisam probao i nece.U jednom trenutku proradi ona na staroj masini
sa DirectX 8.1 i driver-ima od SB5.1 Live.Sad opet nesto nece.
Najnovija mezimica X-fi Audio sa originalnim driverima radi ali mi je u*ebala neke aplikacije.
Naime kad pocnem da radim u Subtitle Workshop-u i udjem u rezim video pregleda,
restartuje mi masinu.:crash: Dodje do nekog koflikta i tras plavi ekran.
Inace sam smiren covek ali mi stvarno dodje da je :crash:
Upravo skidam drivere YouP-PAX pa cu videti sta cu i kako cu.
Sto se mene tice nikad vise audio kartica od Creative-a.:wave:

Uzeo sam X-Fi Extreme Audio i mogu reci da je zvuk odlican. Posle integruse, kao da sam proslusao. :) Jedino sto me smara je sto EAX nece da radi kako treba. Najvise nervira kad pokrenem neku igru, a u njoj je po default-u ukljucen EAX, restartuje se komp. Skinucu YouP-PAX driver-e, pa da vidim hoce li proraditi.

Nemoj da koristis YouP-Pax sa driverima za celu X-FI seriju. Xtreme Audio je jedini model koji je generalno slabije uradjen i uvek ima zasebene drivere. Skini odgovarajuce.

Pa valjda X-fi Extreme Audio i nema EAX, nije ni cudo sto nece da radi kako treba.

Nema EAX i zato zeza. Igre i programi prepoznaju EAX (kog nema), automatski (veoma glupo uradjeno) ga ukljucuju i komp se zaglavi ili resetuje. Pokusavam da nadjem neki nacin da iskljucim EAX, odnosno da ga ne prepoznaju aplikacije. Svejedno nemam vajde od njega kad je softverski.

Nazad
Vrh Dno