Šta je novo?

koja zvucna karta (line-in na 5.1)?

Heaven

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2002
Poena
609
treba mi jeftino polovno ili novo resenje, tj. najjeftinije moguce :)

za 5.1 sistem i najbitnije da podrzava dolby pro logic II, ili dts Neo:pc, ili u slucaju Creative SB-a CMSS ( valjda :) ) za line-in. Tj. hocu da povezem stereo izvor na line-in a on da se prenese na prednje i zadnje zvucnike na 5.1 sistemu.

ja sam malo potrco pred rudu i kupio polovan SB Live! (9000), koji ne moze to da uradi za izvor zvuka koji dolazi sa line-in-a. ( to mi je za nauk sto se zalecem :D, mislio sam da se ta opcija podrazumeva... ), ima on opciju CMSS u Player-u ali ocigledno se neodnosi na line-in.
Probao sam i sa mojom integrusom ADI ad1988b, ali nevideh resenje.... Video sam da kod nekih matorih Audigy kartica je moglo u EAX opcijama da se kao "efekat" selektuje da "duplira" zvuk sa prednjih i posalje na zadnje ali ovde nema toga :)

od novih "najjeftinijih" resenja gledao sam SB Audigy SE i X-Fi Xtreme Audio, za obe se spominje da mogu pomocu CMSS-a da puste stereo na 5.1, mislim.. to moze i ovaj stari Live! Da li se to odnosi i na izvor zvuka koji dolazi sa line-in-a?

bilo kakva preporuka je dobro dosla, Pozdrav

Poslednja izmena:
a da probaš prvo druge drivere za taj Live!, mislim da bi ti KX driveri završili posao oko "umnožavanja" signala, pogledaj na www.kxproject.com, znam da ih ja koristim i mislim da sam pre mogao (pošto sad koristim stereo) da umnožim signal sa line-in i na ostale zvučnike.

:wave:

a da probaš prvo druge drivere za taj Live!, mislim da bi ti KX driveri završili posao oko "umnožavanja" signala, pogledaj na www.kxproject.com, znam da ih ja koristim i mislim da sam pre mogao (pošto sad koristim stereo) da umnožim signal sa line-in i na ostale zvučnike.

:wave:

hvala ti!!!! rade radnju kX driveri :), resio si me muka :banana:

Vrh Dno