Šta je novo?

Koja web kamera do 20-ak evra

Rax011

Slavan
Učlanjen(a)
13.09.2008
Poena
304
Dajte mi predlog za neku web kamericu, za npr. skype do 20-ak evrica!
Pozdrav!!!

@- Kabal -
Kakva je ta Prestigio kamera kada je soba slabije osvetljena?
Da li su boje dobre i da li mozes podesavati rezoluciju?

Iskren da ti budem, nisam imao mnogo vremena da je cackam, jer mi je odmah bila potrebna za skype :) . Sto se tice nekih default setovanja, mogu ti reci da sam veoma zadovoljan sa slikom. Po mom misljenju lepo prezentuje boje i ne gubi se sa bojama i slikom kao npr. integrisana logitech (isto 1.3Mpixel) kamerica na mom laptopu. Mozda i nije neko merilo, ali je po meni definitivno kvalitetnija. Lepo se ponasa i pri slabijem svetlu....skoro i da nema razlike. Kostala je 1499din. tacno :p .
Jedini problem (ako uopste mozes shvatiti kao problem) je sto nema dodatni softver, vec najobicnije drivere. S obzirom da koristim win7 64-bit, nisu mi ni bili potrebni ti driveri. Ako ti je dovoljno setovanje iz nekog programa (npr. msn, skype), onda kupuj ;) . Pre kupovine sam trazio po netu komentare o njoj i svi su bili pozitivni, pa sam se odlucio da joj dam sansu i nisam se pokajao ;) .
U svakom slucaju, uzmi je, isprobaj je, pa ako ti se ne svidja, mozes je vratiti nazad u roku od 7 dana....bar su mi tako rekli prodavci iz doticne firme u kojoj sam pazario :p . Posto ne smem da ih reklamiram, mogu ti poslati pm, pa ti reci gde sam pazario ili da ti dam mali hint :p ...prvo slovo je W a logo im je zelen kao trava u prolece :D

Poslednja izmena:
Moja web kamera nije bas nesto kvalitetna kao ostale a nije ni losa, koristim je vec dve godine i mnogo mi sluzi na skypu, nije mnogo skupa, ja sam je platio 700dinara, nikada mi se nije kvarila a padala mi je na pod milion puta i nista se nije desilo. A web kamera se zove Genius WebCam GE111.

^
Da li si je uzeo? Kakvi su utisci? -Kabal- je dosta toga vec rekao, ali zanima me da li delis te utiske? Kakav je zvuk, da li ugradjeni mikrofon moze da uhvati sa 2-3m daljine? Izgleda kao jako dobra kupovina, cak i ova slabija varijanta od 1.3MP. Na netu je dosta hvale i kazu da je jedina mana nedostatak autofokusa, da li se to uopste oseca? Da li uopste ostale kamerice do 20-tak evra imaju AF? Naravno pitanje za sve ne samo za ztnebi-ja :) Tnx.

Ja ću uvek preporučiti ps3eye. Jeste da je 30€ ali zauvek se čovek reši problema sa slikom, snimcima, zvukom, lošim osvetljenjem. Kvalitetnija je od daleko skupljih modela logija, hp itd

^
Video sam tvoje postove vezane za PS3Eye i stvarno je kamera fantasticna, medjutim meni kamera treba iskljucivo za video chat pa mi se cini da bi kupovina PS3Eye bila overkill pogotovo sto mi trebaju 2, za mene i za osobu sa kojom trebam da budem u kontaktu, a koliko vidim na netu trenutna cena PS3Eye ide od 4000 do 4500 din pa bi me par izasao bar 80 evra sto je previse za ovu namenu. Cak i da je ostala stara cena od 30e, dva puta toliko za ono sto mi treba je ipak previse, a verujem da se ne bi iskoristilo ni 10% mogucnosti te kamere obzirom na nizak upload paketa koji imamo (128kbps). Zato mi ovaj Prestigio PWC deluje kao odlicno resenje jer je slabija varijanta oko 15e, a jaca oko 20e sto me na kraju izadje u paru 30-40e sto je na gornjoj granici prihvatljivog. Jedino me zanima kvalitet zvuka koji se dobija sa ovom kamerom i da li je eventualno to odsustvo AF preveliki hendikep.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno