Šta je novo?

Koja verzija NERO-a?

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
NERO varijante

zna li neko koja je razlika kod programa NERO
dali je premium, ultra ili essentials?
Nisam mogao da pronadjem nista na njihovom sajtu
pozz. :wave:

Premium = Ultra.Premium je naziv za evropsko a ultra za tržište SAD-a.

Dakle, koje su razlike (ako ih ima) između Nero-a v.6.6.0.15 i v.7.xxx? Da li gubim nešto instalacijom i korišćenjem starije verzije?

Neko skoro reče da je najbolja verzija Nera 6.x 6.0.16. Stvarno me zanima, po čemu se to zna da je 6.0.16 bolja od npr. 6.0.18, ima li negde ozbiljnih diskusija na tu temu i sl?

Dugo dugo sam koristio 6.6, čini mi se da je bila 6.6.1.16 verzija, sve je uvek šljakalo kako treba. A evo nedavno sam instalirao poslednju verziju, 7.10.0.1 valjda, tako nešto, najnovija koja je na sajtu i - sve šljaka perfektno, samo malo drugačije izgleda :)

Ja koristim Nero 6.3.1.17 vec jaaako dugo. Secam se da sam jos davno probao neku verziju 6.x.x.x, ne secam se koju, i da mi je pravila probleme, tako da sam se tada vratio na ovu verziju i odlucio da je ne menjam. Mislim da ove novije imaju jos nekih dodatnih opcija ali ja to ne koristim pa mi ne treba.

Ne gubiš ništa sa korišćenjem Nera v6 u odnosu na v7 . Suštinskih razlika skoro i da nema.
Ja koristim 7.8.5.0 već duže vremena, pre toga 6.6.0.16.

Dakle, koje su razlike (ako ih ima) između Nero-a v.6.6.0.15 i v.7.xxx? Da li gubim nešto instalacijom i korišćenjem starije verzije?

Gubis brdo krsha i djubreta koje moze da se instalira sa sedmicom, a nesto od toga i mora. Naravno, gubis par sekundi cekanja pri pokretanju i gubis nekoliko beskorisnih toolbar-ova koji zauzimaju dragoceni radni prostor.

Just my 2 cents.

po meni najbolje verzije neroa su lite verzije,ne instalira se gomila gluposti vec samo ono najpotrebnije i sve radi OK.a trenutno koristim 7.9.6.0 lite verziju i prezadovoljan sam....

Nero Lite 7.9.6.0

to je sve sto cu kazati.

a od razlika, ja bih naveo Short Leadout Burn. Ako to ipak postoji u sestici, a ja se ne secam, izvinjavam se.

poz

Postoji samo tamo neće da se prikaže na svakom modelu rezača.

Inače jedini pravi razlog za korišćenje sedmice umesto šestice je revidirani burning endžin, koji daje (blago) kvalitetniji zapis.
A ako vam smeta sto kila glupih programa koji ničemu ne služe, koristite Nero Lite ili Nero Micro ko sav normalan svet.

Nero 7.x.x.x, bez obzira što ne instaliram 95% toga, meni i dalje osetno sporije radi i mnogo više
resursa troši prilikom rezanja (RAM).

Hvala svima.

Poslednja izmena:
Evo bas sam pitao drugara koji koristi neku verziju Nero 7.x.x.x i on kaze da je bolji.

- mnogo je stabilniji, cini mi se da je rekao da je bafer stabilniji,
- ima opciju ripovanja DVD u “nero digital tj. mpeg4” format – kaze da je bolja slika nego u obicnom DivX-u
- odlican video plejer koji mu je procitao neke formate i citao neke “ugradnjene” titlove koje PowerDVD nije hteo,
- jos gomilu opcija koje se nije setio da mi kaze odmah.

debeli nero

prilikom instalacije nero-a pruza ti se mogucnost da biras koje ces komponente intalirati a koje neces. Tako da lako mozes da skratis visak kilograma, ful paket cini mi se da zauzima oko 1.5GB prostora na hardu sto je pravo lOOdilo.
A zna li neko koja je razlika u registraciji programa, postoje verzije premium, ultra i essentials?

Da dodam da "sedmica" pravi frku sa kodecima.
"Šestica" je tu O.K.!

Nero 7.7.5.1 Micro ;)

Ja još ni na jedan bug nisam naišao u neru a koristim ga svakodnevno.Naravno, to ne znači da drugi nemaju problema, ali opet nije 7 tako loša kao što je mnogi prikazuju.

Koristim sedmicu jer sestica neradi na Visti. Bagova je bilo na ranijim verzijama sad vise ne.

Ako se instalira video plejer iz paketa, on stavlja i svoje kodeke i oće da se pokarambasa sa postojećim.
Mada opet, ko normalan instalira Nero Video Plejer, osim ako mu baš baš nije bitno da pušta Nerove kompresovane fajlove sa ugrađenim titlom?

Ako se instalira video plejer iz paketa, on stavlja i svoje kodeke i oće da se pokarambasa sa postojećim.
Mada opet, ko normalan instalira Nero Video Plejer, osim ako mu baš baš nije bitno da pušta Nerove kompresovane fajlove sa ugrađenim titlom?

Ja sam instalirao ceo komplet nero 7 najnoviji i sve zivo sam isprobavao, nisam primetio nikakve konflikte sa kodecima, default player mi je sasvim drugi, nema veze sa nerom. Sedmica mi radi isto kao i sestica, neka posebno vredna poboljsanja nisam primetio. Jedini pravi razlog prelaska na 7, kompatibilnost sa Vistom. Ali zbog duge tradicije u razvoju ovog programa kao i opsta popularnost korisnici s razlogom ocekuju da vide nesto novo.

Nazad
Vrh Dno