Šta je novo?

Koja ploca za E5200?

Saylar

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2008
Poena
304
Treba mi ploca za E5200 na kojoj cu moci da OC procesor. Najbitniji mi je odnos cene kvaliteta posto sam kratak sa kesom

Procesoru je wall negde oko 330-350fsb tako da to u principu moze skoro svaka ploca. Gledaj sta je povoljnije i to uzmi. Gigabyte ili sl.

Mozes da uzmes npr. ovu iz "moja mashina" negde je oko 6k din. , spada u jeftinije a odlicne ploce, pa kasnije se mozda opredelis za neki jaci cpu koji ces da bocnes. Gledam po cenovnicima i p35 ploce one najjeftinije su oko 50e pa navise tako da ovaj Dfi je stvarno dobra kupovina.
Ja sam na mojoj testa radi probao 533fsb(siguran sam da moze i vise uz dobru memoriju) i radilo je rock stable(orthos,intel burnin...). Inace za svaki dan je 445x9 uz minimalno podizanje napona chipseta.
Svaka preporuka.

ploca je odlicna, samo su ti P35 chipsetovi bacanje para..
DFI Blood Iron je dobar izbor jer ces sa njim moci izvuci svaki dasak snage iz mem.modula
Inace, svaki cipset ce ti omoguciti da izvuces max.iz procesora jer E5200 ima velik mnozioc..
Ako hoces sveukupne performanse, Blood Iron ti je izbor.
Imas dva BI, jedan je sa sufiksom T2S, drugi je T2RS. Razlika je u Raid kontroleru, tj.southbridge-u
Prvi ima ICH9, drugi ICH9R. Razlika je i u ceni oko 10e, mada kad sam ja trazio T2RS, mnogi su je imali u cenovniku pa ceni T2S a kad sam se malo dublje upustio u razgovor sa prodavcem, dolazili smo do zakljucka da je u pitanju T2S a meni je trebao raid, tj.T2RS.. Tako sam dosao do zakljucka da ustvari niko nema T2RS, tj.neki su imali bas taj model ali po ceni od 100+ evra

ploca je odlicna, samo su ti P35 chipsetovi bacanje para..
DFI Blood Iron je dobar izbor jer ces sa njim moci izvuci svaki dasak snage iz mem.modula
Inace, svaki cipset ce ti omoguciti da izvuces max.iz procesora jer E5200 ima velik mnozioc..
Ako hoces sveukupne performanse, Blood Iron ti je izbor.
Imas dva BI, jedan je sa sufiksom T2S, drugi je T2RS. Razlika je u Raid kontroleru, tj.southbridge-u
Prvi ima ICH9, drugi ICH9R. Razlika je i u ceni oko 10e, mada kad sam ja trazio T2RS, mnogi su je imali u cenovniku pa ceni T2S a kad sam se malo dublje upustio u razgovor sa prodavcem, dolazili smo do zakljucka da je u pitanju T2S a meni je trebao raid, tj.T2RS.. Tako sam dosao do zakljucka da ustvari niko nema T2RS, tj.neki su imali bas taj model ali po ceni od 100+ evra
Mala ispravka, dve verzije BI su T2 i T2R, T2RS je oznaka za LanParty DK.;)

ja sam pre mesec dana kupovao dotichne modele DFI Blood Iron T2L i T2RL, kao shto je recheno T2L je bez raida i ima 2 sata prikljuchka manje - josh neke stvari...
I josh jedna bitna stvar, T2RL ("jachi" model) u Srbiji nema da se kupi, ubio sam se trazhechi i svi prodavci su mi rekli da je u pitanju greshka u cenovniku, da imaju samo T2L model...

Vrh Dno